Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 24.04.2024 05:35
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Четверг, 15 марта 2012

Коментар по акціях «Укрсоцбанку»

КІНТО
Рекомендация: USCB, Укрсоцбанк, азпродавать

Під впливом повідомлення про збори акціонерів акції Укрсоцбанку за два останніх дні виросли на 20%. У повідомленні вказується, що на зборах 20 квітня планується розглянути питання про закриту додаткову емісію акцій. Це означатиме, що інвестори, котрі проголосують проти цього рішення, можуть скористуватися правом пред’явити акції до викупу по ціні, яка встановлюється на ринку за день до публікації оголошення про збори акціонерів. Оскільки офіційної публікації ще не було, на цій новині спекулянти очевидно спробували «розігнати» акції Укрсоцбанку, щоб ціна викупу була вищою. В результаті, вчора акції закрилися на позначці 0,212 грн., тоді як починали тиждень з 0,1767 грн.

Питання, чи потребує банк вливання капіталу? Так, за даними фінансової звітності за 4 кв. рівень адекватності регулятивного капіталу становив 13,28%, при нормативі 10%, а співвідношення регулятивного капіталу до сукупних активів – 10%, при нормативі 9%. Тобто основні індикатори не вказують на необхідність додаткової емісії – Укрсоцбанк ще має невеликий запас. Тим більше, що в умовах скорочення активів нормативи банку покращуються самі по собі.

Однак, якщо враховувати дві обставини, можна зрозуміти мотив основного акціонера. Перше – потенційне злиття Унікредит Банку та Укрсоцбанку, яке очікується ринком вже два роки. Ймовірно, що акціонери Унікредит Банку отримають в обмін на свої акції акції Укрсоцбанку. Якщо приєднання відбудеться за розміром чистих активів, тоді допемісія Укрсоцбанку може скласти приблизно 900-1000 млн. грн. (906 млн. грн. – власний капітал Унікредит Банку на 01.01.2012). Другий мотив, хоч і менш ймовірний, полягає в тому, що Укрсоцбанк передбачає зростання бізнесу на 10-20% на найближчий рік, внаслідок чого йому потрібен капітал для підтримки такого розширення.

В усякому разі, емісія акцій призведе до зниження фрі-флоуту – кількості акцій в обігу, оскільки частина акціонерів захочуть їх позбутися. Насамперед, це можуть бути фонди, яким заборонено купувати акції банків (утримувати їх можна), та які не зможуть підписатися на емісію. Також пред’являти до викупу акції будуть інвестори, які відчувають нестачу ліквідності, або не мають коштів на підписку. Ми оцінюємо, що потенційно фрі-флоут може скоротитися на третину – з 4,5% до 3,0%.

Враховуючи суттєвий підскок акцій, ми рекомендуємо їх продавати в розрахунку на падіння після офіційної публікації повідомлення про збори акціонерів. Сама по собі емісія не є фундаментальним чинником і не змінює перспектив банку у довгостроковому періоді.




Другие рекомендации по инструменту
23 апреля 2012
Аналитический департамент SORTIS
22 февраля 2012
Аналитический департамент SORTIS
Коммерсант, № 22 от 14.02.2012


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду