Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Вівторок, 23.04.2024 11:20
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Пятница, 30 марта 2012

Коментар по акціях ПАТ «Райффайзен Банк Аваль»

КІНТО
Рекомендация: BAVL, Райффайзен Банк Аваль, аздержать

Акції Райффайзен Банку Аваль знизилися на 14% з максимуму у 0,14 грн. у лютому до 0,12 грн. Динаміка останніх тижнів йшла у розріз із світовими ринками, де спостерігався стійкий тренд до зростання, так само у розріз і з аналогами з країн, що розвиваються. Однак таке розходження стосується українського ринку в цілому і відображає втрату інтересу з боку іноземних інвесторів до вітчизняних активів. Одним із наслідків цього може стати необхідність застосування певного дисконту при визначенні цільових цін на акції.

Щодо фінансових результатів Райффайзен Банку Аваль відомо, що за 2011 рік згідно з національними стандартами він отримав 31 млн. грн. прибутку. Однак згідно з міжнародними стандартами обліку, прибуток банку склав 654 млн. грн. Така різниця пояснюється передусім неоднаковим трактуванням обсягів відрахувань у резерви, що за національними стандартами склали 2530 млн. грн., а за міжнародними – 1200 млн. грн. Оскільки у цьому аспекті бухгалтерських операцій можливий доволі широкий вибір з боку менеджменту, більш точну картину дає операційний прибуток, який не включає резервування. Він склав за національними стандартам – 2725 млн. грн., а за міжнародними – 2151 млн. грн.

Загалом такі розбіжності викликають цікаве питання: на які цифри звертати увагу? З одного боку, міжнародні інвестори надають перевагу більш зрозумілим їм МСФО. Відповідно, моделі чи порівняння основані на цих стандартах будуть давати один результат. Однак, з іншого боку, в Україні облік йде за ПСБО, на основі якого визначаються такі важливі параметри для міноритарного інвестора, як виплата дивідендів, додаткова емісія тощо. Це є не менш важливим для оцінки акцій банку.

У будь-якому випадку, вибір стандарту впливатиме на оцінку. Так, якщо за МСФО P/E Райффайзен Банку Аваль складає 5,5, то за українськими стандартами – 115. Так само і мультиплікатор P/B – 0,4 за МСФО, проти 0,6 – за ПСБО.

У будь-якому разі, рішення про інвестування завжди базується не на минулих чи поточних, а на майбутніх результатах. За нашими оцінками, Райффайзен Банк Аваль може вийти на результат у 800-900 млн. грн. у 2012 році, що буде суттєвим покращенням на фоні будь-яких стандартів. Відповідно, рекомендація купувати була б логічною, проте ми очікуємо, що такі фактори, як слабкість ринку та висока ймовірність корекції на зовнішніх фондових майданчиках віддалять точку входу на декілька місяців і навіть можуть призвести до падіння акцій у короткій перспективі. Отже, на найближчі 1-3 місяці, до тих пір, доки негативні ринкові фактори не втратять вплив, ми радимо тримати акції.

сайт КУА "КІНТО"
  • тел. 390-57-60

Другие рекомендации по инструменту
4 сентября 2020
Федоров Михаил, аналитик ИГ Универ
29 мая 2019
Аналітики ТОВ «Фрідом Фінанс Україна»
8 ноября 2013
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду