Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 23:34
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Вторник, 12 июня 2012

Коментар по акціях ЕК «Донбасенерго»

КІНТО
Рекомендация: DOEN, Донбасенерго, азпокупать

З часу попереднього огляду (початок квітня) акції ЕК «Донбасенерго» зрівняли свою дохідність з індексом УБ. Тож, з початку року ціна акцій емітенту знизилась на 37%, а індекс УБ втратив 39% своєї вартості. Маючи меншу ліквідність порівняно з іншим індексним генератором – Центренерго, акції переграють його по дохідності на 7%. При цьому слід відзначити, що зростатимуть на підйомі ринку і цінні папери Центренерго, а за ними підтягуватиметься і Донбасенерго. Як приклад, вчора під час зростання індексу УБ на 4,9%, акції Центренерго додали 3,5%, а Донбасенерго – 1,2%. При цьому в обох акціях присутнє майбутнє спекулятивне зростання ціни під час приватизації, адже ФДМУ визначив терміном приватизації вже другу половину поточного року.

Прихід інвестора забезпечить фінансування реконструкції та модернізації потужностей Донбасенерго, які на сьогодні є достатньо застарілими – зношеність складає більше 80%.

За результатами чотирьох місяців 2012 року на станціях Донбасенерго було виготовлено 3 216 млн. кВт/г. (-1,7%, 4 міс. 2012/4 міс. 2011). В цей же час виробництво електроенергії енергетичними компаніями та ТЕС НАК «ЕКУ» збільшилось на 6% порівняно з показниками минулого року. Згідно планів керівництва Донбасенерго, обсяг виробництва е/е в 2012 році очікується на рівні 9,1 млрд. кВт/г. (+3,7%, р/р). Зважаючи на результати чотирьох місяців, компанія зможе реалізувати свій план виробництва на цей рік.

Звісно компанія відстає порівняно з Центренерго та Західенерго в нарощенні виробничих показників, але більшу увагу інвестори звертатимуть на фінансові показники компанії. Вже в цьому році ми очікуємо, що Донбасенерго вдасться покращити рентабельність роботи, зокрема рентабельність по EBITDA досягне 7%, а чиста рентабельність буде близькою до нуля, але позитивною (~1%).

Вже за чотири місяці 2012 року тарифи на електроенергію, що продана в ОРЕ, і вироблена Донбасенерго зросли на 10% порівняно з аналогічним періодом минулого року, до 510 грн. за 1 МВт/г, у квітні – 634  грн. за 1 МВт/г. Прогнозна оптова ринкова ціна на електроенергію на ОРЕ України на травень 2012 року збережена на рівні квітня – 679,39 грн. за 1 МВт/г. Враховуючи наближення парламентських виборів, не варто очікувати подальшого суттєвого зростання тарифів. Тому ми очікуємо, що оптова ринкова ціна на е/е на ОРЕ продовжуватиме триматись близько 680-700 грн. за 1 МВт/г. Але і такий рівень тарифів дозволить Донбасенерго отримати хороші фінансові показники у 2012 році.

Планові показники фінансових результатів на 2012 рік:

– чистий дохід на рівні 4,6 млрд. грн. (+16%, р/р);

– чистий прибуток – 18,7 млн. грн.

Нещодавно було озвучено в ЗМІ про плани енергогенеруючої компанії у 2013-2014 рр. модернізувати та реконструювати блок №7 Слов’янської ТЕС. Згідно слів директора по інвестиційним проектам та капітальному будівництву І. Смірнова, вартість проекту складає близько 1,5 млрд. грн. В цьому році Донбасенерго буде технічно переоснащувати блок №13 Старобешевської ТЕС.

Акції Донбасенерго мають високий фундаментальний потенціал зростання, крім того, існує спекулятивна складова зростання на фоні приватизації. Тому, рекомендація по акціях емітента залишається «купувати».



Другие рекомендации по инструменту
16 марта 2012
Коммерсант, № 43 от 16.03.2011


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду