Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 00:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Четверг, 19 января 2012

Коментар по акціях ВАТ "Райффайзен Банк Аваль"

КІНТО
Рекомендация: BAVL, Райффайзен Банк Аваль, азпокупать

Наприкінці минулого та на початку цього року акції Райффайзен Банку Аваль торгувалися у вузькому діапазоні 0,12-0,14 грн. При цьому, динаміка акцій досить точно повторювала коливання настроїв інвесторів та їх відношення до банківського сектору як на зовнішньому, так і на внутрішньому ринку.

Серед фундаментальних змін, які відбулися протягом останнього часу, слід відмітити значне покращення ситуації з ліквідністю в Україні та суттєве погіршення платіжного балансу та девальваційних очікувань. Так, під впливом пом’якшення політики НБУ, залишки на коррахунках банків відновилися з 5-річних мінімумів до понад 20-25 млрд. грн., а ставки на міжбанку впали до комфортних 3-5% з 20% і більше. Грошова база у грудні зросла до 240 млрд. грн., повністю відновивши втрати вересня-листопада. Однак таке послаблення монетарної політики коштувало НБУ втрати частини резервів. Збільшення гривневої маси стимулювало зростання попиту на валюту, внаслідок чого резерви знизилися до $31,8 млрд. з понад $38 млрд. у серпні.

Деяке відновлення відбулося і у результатах банків. Так, за жовтень-листопад банківська система України спрацювала у плюс, отримавши 800 млн. грн. прибутку, вперше з 2008 року. Це дає змогу прогнозувати, що 2012 рік буде значно кращим з точки зору результатів банків, оскільки основні фактори, які занижували прибутки, включаючи найвагоміший з них – формування резервів, перестануть чинити свій вплив. За нашими оцінками, прибуток банківської системи у 2012 році може скласти 5-6 млрд. грн., а Райффайзен Банку Аваль зокрема – 570 млн. грн. проти фактично нульового результату 2011 року. Уточнити прогнози буде можливо вже у наступному місяці, коли банки почнуть звітувати за 4 кв. 2011 року.

Таким чином, як ми вказували минулого разу, фінансові перспективи Райффайзен Банку Аваль виглядають оптимістично, а акції залишаються дешевими за порівняльними мультиплікаторами. Єдиним вагомим ризиком є поглиблення боргової кризи в Європі та її вплив на макроекономіку України, курс гривні та безпосередньо сам банк через материнську структуру. Однак, ми вважаємо, що ринок переоцінює ризик фінансового колапсу Європи у коротко- та середньостроковій перспективі, недооцінюючи можливості ЄЦБ по впровадженню європейського аналогу QE. Тому ми продовжуємо бачити акції BAVL недооціненими на доволі депресивних рівнях і радимо їх купувати у межах 0,12-0,14 грн. на середньостроковий період зі стоп-лосом у районі 0,10 грн.

Другие рекомендации по инструменту
4 сентября 2020
Федоров Михаил, аналитик ИГ Универ
29 мая 2019
Аналітики ТОВ «Фрідом Фінанс Україна»
8 ноября 2013
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду