Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 24.04.2024 18:17
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Пятница, 10 февраля 2012

Коментар по акціях ПАТ "Харцизький трубний завод"

КІНТО
Рекомендация: HRTR, Харцизький трубний завод, азпокупать

З початку 2011 року акції Харцизького трубного заводу збільшили свою курсову вартість на 24%, в цей же час індекс УБ зріс на 4,3%. У січні-місяці зрісши на 14%, акції зросли ще на 10% на інформації по виробництву труб великого діаметру у січні цього року, разом з ними зростали і акції Новомосковського трубного заводу, який також продемонстрував хороші виробничі показники. Тож, слід зауважити, що акції продовжили перегравати ринок і під час боковика. При цьому, акції Харцизького трубного заводу все ще торгуються на невеликих обсягах: з початку року наторгували 0,72 млн. грн.; за останні три місяці – 3,12 млн. грн.; за півроку – 6,51 млн. грн.

Російські аналоги, в тому числі Трубна Металургійна Компанія, Виксунський МЗ, Челябінський трубопрокатний, з початку цього року продемонстрували доходність на рівні та нижчу, ніж індекс РТС. А в 2011 році ТМК та Челябінський ТПЗ знизились більше, ніж російський ринок, Виксунський МЗ переграв його лише на 7 в.п.

На наш погляд, більшість гравців ринку очікує від емітента продовження виплати дивідендів і за результатами 2011 року. Згідно наших очікувань чистий прибуток заводу складе не менше 650 млн. грн., що означає 0,25 грн. на одну акцію (дивідендна доходність – 22% по ринковій ціні).

Наразі акції торгуються близько 1,16 за одну акцію. За нашими прогнозами на 2011 рік маємо наступні ринкові коефіцієнти:
EV/S = 0,55; EV/EBITDA = 3,3; P/E = 4,6; EV/тонну = $687 на тонну. За показниками EV/EBITDA та P/E акції торгуються порівняно з Нижньодніпровським трубопрокатним заводом, який не тільки має слабшу ліквідність на ринку, але й гірші виробничі показники, тож Харцизький мав би торгуватись дорожче його. Крім того, за всім показниками акції емітенту торгуються дешевше порівняно з російськими аналогами (вже не йде мова про міжнародні компанії), зокрема Трубна Металургійна Компанія, маючи високе боргове навантаження, торгується з ринковими мультиплікаторами: 0,95; 5,9; 2,5 та $1500/тонну.

У цілому в 2011 році завод виробив рекордний обсяг труб великого діаметру – 631 тис. тонн, що вдвічі перевищує показник 2010-го
(у грудні завод виготовив 73 тис. тонн ТВД). У січні завод продовжує демонструвати високе завантаження потужностей – обсяг виробництва склав 62 тис. тонн ТВД (+20% порівняно з січнем 2010; -15% порівняно з рекордним груднем). Наразі і в Росії, і в цілому у світі продовжується реалізація низки проектів з будівництва великих нафто- та газопроводів, тому завод може і в подальшому розраховувати на нові контракти, зокрема контракти з Росією, Туркменістаном, Казахстаном. При цьому, у Харцизького трубного заводу все ще лишається конкурентна перевага: нижча ціна реалізації продукції у порівнянні з іншими світовими виробниками труб великого діаметру. Також, незважаючи на постійні повідомлення у ЗМІ про нарощення потужностей по виробництву труб великого діаметру в РФ, російські нафтогазові компанії продовжують закуповувати харцизькі труби.

На наш погляд, вірогідність того, що акції заводу переграють ринок, враховуючи і дивідендну доходність, зберігається.


Другие рекомендации по инструменту


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду