Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 22:54
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Четверг, 16 апреля 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 1022,2+0,05%

Ціни індексних акцій Української біржі, провівши майже всю торгову сесію в «червоній зоні», під кінець торгів різко додали. Індекс УБ за результатами торгів підріс на 0,5%. Технічно на шестимісячному графіку індексу після вчорашнього зростання вималювалась картина продовження росту індикатору в середньостроковій перспективі. Торги у вівторок та середу формально намалювали локальний мінімум, який знаходиться лише трохи нижче висхідної лінії, яка з’єднує попередні локальні мінімуми. Та все ж, попри оптимістичне закінчення, картина минулих торгових сесій викликає суперечливі почуття. Перебування цін акцій глибоко в «червоному» протягом більшої частини сесії дає можливість припустити, що частина впливових учасників ринку прагне зменшити свою частку в акціях, а похід наверх в кінці торгової сесії зумовлений бажанням технічно позначити на малих обертах висхідний рух, щоб замаскувати ці наміри, і була можливість в наступні дні продати акції дорожче, а також, щоб не дати індикатору УБ сильно опуститись і відстати від індексів закордонних фондових ринків. Зрештою так це чи ні, і куди піде локальний ринок акцій буде видно в подальшому. Варто лише зазначити, що більшу слабкість проявляють акції підприємств ГМК розташованих в зоні АТО та неподалік, а також акції «Донбасенерго» та Крюківського ВБЗ – останнього на фоні слабких виробничих результатів.

Композитний фондовий доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, після невеликої паузи продовжив зростання. Індикатор вчора закінчив торговий день невеликим зростанням у 0,1%, але сьогодні зранку додає більше 1%. Індекс MSCI EM різким підйомом вже пройшов приблизно 3/4 шляху від майже горизонтальної лінії багаторічних локальних мінімумів до майже горизонтальної лінії багаторічних локальних максимумів. До лінії максимумів індикатору лишилось 5% з 18-22% широкого торгового діапазону останніх чотирьох років. На цей раз індикатор може навіть перейти цю лінію, враховуючи і те, що останні два локальних його мінімуми були вищі за попередні, і те, що попри невеликі темпи росту та поточні проблеми, економіка країн, які розвиваються за ці роки суттєво зросла, і те, що ціни американських та європейських акцій вже досить дорогі, а корпоративні прибутки в США почали знижуватись і інвесторам необхідно шукати нові регіони для інвестування. Так що індикатор може додати ще 10%, або навіть 15% в другому випадку досягши максимуму 2011 року. В ході сьогоднішніх торгів китайський індекс Shanghai Composite зріс до семирічного максимуму, подвоївши значення з середини минулого року. Враховуючи сповільнення темпів росту китайської економіки, аналітики очікують подальших кроків від уряду цієї країни для стимулювання економічного зростання.

Зведений широкий європейський фондовий індекс Stoxx Europe 600 вчора додав 0,57% і закінчив торги на історичному максимумі. Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські фондові індекси торгуються змішано та коло нуля. Всі три основні фондові індекси США вчора помітно додали – від 0,4% до 0,7%. Вчорашньому зростанню на американському ринку акцій допоміг ріст цін на нафту. Основними темами для ринку США залишаються: публікація квартальної звітності, поміркований ріст економіки та перспективи росту відсоткових ставок. Для Європи важливою є програма кількісного пом’якшення в Єврозоні та тема боргів Греції і можливість виходу цієї країни з Єврозони. Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's вчора знизило довгостроковий і короткостроковий суверенні кредитні рейтинги Греції до "ССС + / С" з "B- / B", прогноз по рейтингам - "негативний".

З врахуванням останньої динаміки на українському ринку акцій, резонно буде припустити, що сьогодні ціни акцій протягом дня можуть знижуватись, а по закінченню торгів в цілому зрости. Звичайно це не є заданим.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 16 апреля 2015
Падение
2 2
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаПадение
Eavex Capital
Утренний комментарий по фондовому рынку 16/04Рост
Дмитрий Михайлусенко, риск-менеджер Dragon Capital
Pre-market
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду