Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 20.04.2024 10:59
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Пятница, 28 августа 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 980,35+0,85%

Індекс Української біржі всю торгову сесію четверга провів у зеленій зоні, і закінчив торги плюсом у 0,9%. Доволі очікуваний розвиток подій, враховуючи той факт, що фондові біржі США вчора мали закріпити успіх середи, після суттєвого зниженням протягом попередніх семи торгових сесій, а європейські фондові біржі слідували цьому руху, які і позитивному закриттю торгів в Шанхаї (+5%). В останні дні кореляція світових фондових майданчиків посилилась. Український фондовий індикатор вчора повернувся до магічної відмітки у 972 пунктів, коло якої проходили торги в кінці липня на початку серпня. Очевидно локальний ринок акцій найближчими дням спробує ще раз вийти на траєкторію росту, перервану зниженням на зовнішніх ринках.

Європейські біржі вчора додали близько 3,5%, фондові індекси США – 2,3-2,4%.

Також закономірно, що сьогодні закордонні біржі можуть взяти паузу. Після сильного дводенного (іноді триденного) росту, який слідує за спадом, це звичайний перебіг подій. Такою є типова динаміка ринків, яка виходить з людської психології і поведінки. Тому, не дивно, що сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські індекси помітно знижуються. Хоча, по ходу торгів все може змінитись. Проте закономірною паузою сьогодні, чи в понеділок, ріст на європейських та американських біржах, дуже імовірно, не закінчиться, і за звичайного для фондових ринків розвитку подій, має бути ще один рух на цих біржах нагору з вищим результатом. Однак, більш цікавою є відповідь на питання, що буде далі, після того як ринки заспокояться. Тут багато в чому все визначається поведінкою чи точніше настроєм, суб’єктивним сприйняттям людей, яке, однак, формується у великій мірі під впливом об’єктивних факторів: поточної оцінки ринку, динаміки прибутків корпорацій та, головне, відносній дохідності альтернативних (в даному випадку боргових) фінансових інструментів. Хоча, суто суб’єктивний чинник грає далеко не останню роль: адже ринку акцій протягом тривалого часу можна створити і штучно завищену дохідність, як періодично на ринок зупиняється на занадто низьких значеннях, а розумні люди не відмовляється «проїхатись по (сприятливій) кривій». Здається, відповідь на питання, куди далі підуть фондові ринки західних країн, буде такою: ринки, очікуючи росту відсоткових ставок в США, все ж таки проявлять обачність, і не доростуть протягом певного часу до рівня, який ми бачили в середині цього року. Та, як кажуть, все залежить.

Для учасників місцевого ринку акцій більш актуальною є відповідь на питання, куди будуть рухатись ринки країн, які розвиваються. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, зранку зростає на 1,2%. За останні чотири торгові дні, рахуючи і сьогоднішній ранок, індикатор додав майже 6,5%, відштовхнувшись від мінімального значення у 772 пункти, небаченого з 2009 року. Фондовий індекс континентального Китаю, Shanghai Composite сьогодні додає 4,5%. Однак індекс Гонконгу, до складу якого входить великий відсоток акцій континентального Китаю, веде себе обережніше, зростаючи на близько 0,7%. За чутками, вчора уряд Піднебесної провів великі інтервенції на ринку акцій, прагнучи досягти позитивного результату на фінансових ринках перед військовим парадом на честь закінчення другої світової війни, який відбудеться незабаром. Та все ж слабкі корпоративні результати, низькі ціни на сировину та погіршення макроекономічних показників країн, які розвиваються, дуже імовірно, через тиждень - два обмежать здобутки фондових індексів країн цієї групи.

Позитивні ранішні результати на ринках країн, які розвиваються, і негативний настрой на ринках Європи та США дають суперечливі сигнали локальному українському ринку акцій на відкритті. Здається, що позитивний тон торгів на Українській біржі сьогодні все ж переважатиме, та це є набагато менш визначеним, ніж перебіг торгів в минулі два дні, коли поведінку локального ринку акцій було відносно легко передбачити. Імовірно очікувати відносно слабкої динаміки індексу УБ протягом дня, не виключено, зі змінним знаком по відношенню до значення закриття четверга протягом торгів. Наступного тижня, імовірно, індекс Української біржі продовжить непевний рух наверх, коли дні росту будуть змінюватись днями невеликого зниження. Цьому посприяють і власні здобутки України: реструктуризація зовнішнього боргу, і початок росту промислового виробництва в країні.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 28 августа 2015
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
Утренний комментарий 28/08Рост
Вячеслав Орлюк, руководитель направления по работе с VIP-клиентами Dragon Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду