Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Вівторок, 23.04.2024 18:29
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Четверг, 8 октября 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 837,37+0,23%

Вчора індекс УБ продовжив зниження і втратив 1,7%. Український ринок акцій ніяк не може знайти свій рівень підтримки і вже наблизився до мінімальних рівнів 2013 року. Звичайно, знайти підтримку індексу УБ допомогли б дивіденди, вільні грошові потоки та, хоча б, прибутки підприємств, акції яких входять до складу індексної корзини. Проте для переважної більшості цих емітентів такі позитивні показники відсутні чи дуже малі. Можна лише говорити про дуже низькі або, скоріше, вкрай, надзвичайно, низькі ціни акцій по відношенню до активів чи чистих активів емітентів, та низькі ціни акцій по відношенню до потенційних прибутків підприємств. Виключення складають акції «Мотор Січі», для якої коефіцієнти EV/EBITDA та P/E складають «смішні» 0,7 та 2,9 по трейлінгових 12 місяців фінансових показниках в доларах США, та, проте, набагато менший за чистий прибуток, вільний грошовий потік компанії порядку 30 млн. доларів на рік (або щось близько 300-320 грн. на акцію при сьогоднішньому курсі) не має еквівалентного вираження у дивідендах, які сплачує компанія.

Що стосується основних закордонних ринків, то вони вчора продовжили зростати. Основні гравці, які визначають короткострокові та середньострокові рухи на ринках, досить імовірно, вирішили грати на підвищення, що було видно, як по технічній картині, так і, опосередковано, по коментарям оглядачів. Рух, особливо, що стосується ринків країн, які розвиваються, був підтриманий великим локальним зростанням цін на нафту. Поки складно казати, наскільки, гравцям вдасться «підняти» ринки, і чи не наштовхнуться їх спроби на нову хвилю продажів інвесторів та дрібних трейдерів. Поки стосовно цього можуть бути певні сумніви. А от що стосується ще одного суттєвого руху ринків вниз в короткостроковій перспективі, то його імовірність – знизилась.

Західні біржі після досягнення локальних максимумів позавчора, цілком закономірно суттєво пригальмували в темпах росту. Європейські фондові індекси додали в середу від 0,15% до 0,7%. Панєвропейські індекси: 50 «голубих фішок», Euro Stoxx 50, та широкий – з акцій 600 емітентів, STOXX Europe 600, приплюсували відповідно 0,2% та 0,14%. Фондові індекси США  підросли більше: вузький консервативний Dow Jones Industrial Average додав 0,7%, широкий, S&P 500, – 0,8%. Справді суттєвий ріст показав в середу композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, який зріс на 2,7%.

Сьогодні зранку індикатор MSCI EM коригується вниз на 0,6%, ф’ючерси на європейські фондові індекси знижуються від 0,1% до 0,8%, на американські – близько 0,6%.

Окрім теми відсоткових ставок в США, на ринках з’явиться тема звітності емітентів за 3-ій квартал 2015. Вона в немалій мірі буде визначати рух ринків. Неофіційний сезон звітності в США починається сьогодні з публікації звітності компанії Alcoa. Скоріше за все, на фоні слабкої та не занадто позитивної динаміки прибутків американських корпорацій, коментарі аналітиків будуть менш виразними та рідшими, ніж зазвичай, та й учасники ринків дещо менше приділять уваги звітам, ніж в минулі роки.

Що стосується власне локального українського ринку акцій, то тут, як стало цілком ясно протягом останнього місяця, рух ринку останнім часом визначається ще в більшій мірі, ніж раніше, бажанням чи відсутністю бажання окремих впливових гравців зменшити позиції в акціях. Поки не досить зрозуміло чи закінчили вони свій розпродаж. Однак, було б цілком логічно від локального українського ринку акцій після такого суттєвого зниження, як за останній період, сьогодні чи на днях очікувати початку росту.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 8 октября 2015
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду