Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Вівторок, 16.04.2024 17:58
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Среда, 25 ноября 2015

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 739,36+2,2%

Вчора індекс Української біржі підріс ще на 1,3%. Сім з десяти індексних акцій закінчили торги з плюсом, і три - з мінусом. Це вже було четверта торгова сесія зростання індикатору поспіль. Загалом за цей період індикатор додав 7,9% і наразі його значення – 723 пункти перевищує значення до останнього і великого зниження на 6,8%, що мало місце в минулу середу.  Все більше є свідоцтв того, що фондовий індекс УБ найближчим часом помітно додасть, відігравши значну частину втрат, які він поніс з середини вересня.

Вчора міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service підвищило довгострокові рейтинги депозитів Приватбанку, Ощадбанку, Укрексімбанку до рівня "Caa3" з "Ca", прогноз - "стабільний" та депозитів і кредитний рейтинг банку "Південний"  до "Caa2/(Р)Caa2" з "Caa3/(P)Caa3". Агентство також підтвердило довгострокові рейтинги депозитів трьох банків: Промінвестбанку - на рівні "Caa3", "Дочірнього банку Ощадбанку Росії" - на рівні "Caa2", Райффайзен банку Аваль - на рівні "Caa2", всі прогнози "стабільні". Підвищення рейтингу ПриватБанку агентство обґрунтовує успішним закінченням переговорів з інвесторами про продовження термінів його єврооблігацій. Рейтинги Ощадбанку, Укрексімбанку і банку "Південний" підвищені слідом за підвищенням суверенного рейтингу.

Днями раніше Moody's слідом за суверенним підвищило рейтинг Миронівського хлібопродукту до "Caa2"

Всі ці факти є досить позитивними, хоча не варто забувати, що перераховані рейтинги є дуже низькими.

Що стосується іноземних бірж. Європейські біржі, в тому числі, на фоні новини про збиття Туреччиною російського бомбардувальника вчора знизились. Зниження склало в середньому від 1% до 1,2%. Що стосується американських бірж, то тут все було доволі прогнозовано. Місцеві впливові учасники ринку не стали ні собі, ні іншим псувати настрій перед святом Дня подяки, яке відзначається завтра. Оскільки, фондові індекси США знаходяться коло верхньої границі торгового діапазону, ріст був прогнозовано невеликим і склав по основним фондовим індексам США від 0,01% до 0,12%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, у вівторок знизився на 0,22%.

На початку цього тижня Goldman Sachs опублікував новий стратегічний погляд на фондовий ринок США. Нічного принципово нового Девід Костін та його команда  стосовно поведінки основного фондового індексу США S&P 500 в 2016 році в порівняні з попереднім звітом від 28 вересня 2015 не сказала. Цільове значення індексу на кінець 2016 року - 2100 пункти, що на 1% пункт вище поточного значення 2089. Загальна дохідність інвестицій в індекс таким чином на думку аналітиків складе 3%: 1% - ріст курсової вартості та 2% дивідендної дохідності. Це вище, ніж дохідність, ніж дохідність поточних інвестицій в державні облігації США, та нижче, ніж дохідність в корпоративні боргові папери корпорацій країни. Костін та його колеги вважають, що прибутки по компаніями індексу будуть зростати (на 10% за рік) проте значення ціна/прибуток буде зменшуватись на фоні зростання дохідностей боргових інструментів, Мал. 1. Наразі інвестиції в індекс S&P 500 мають низьку в порівнянні з історичною абсолютну довгострокову дохідність та проте підвищену премію за ризик – тобто дохідність в порівнянні з вкрай низькою дохідністю державних облігацій США. Та ця ситуація буде змінюватись при зростанні дохідностей державних облігацій США протягом наступних трьох років. Аналітики банку Goldman Sachs пропонують свої стратегії інвестицій цій ситуації, які опираються на більший розмір дивідендів окремих компаній та більшу перспективу росту прибутків, як і пропонують список конкретних емітентів, акції, яких на їх думку принесуть більшу дохідність, ніж в середня по ринку.

Сьогодні зранку (за день перед святом в США) ф’ючерси на американські  та європейські фондові індекси слабко зростають. Мало змінюється і індекс MSCI EM, який додає 0,1%.

Сьогодні ситуація на локальному українському ринку акцій виглядає неоднозначно. Після чотирьох торгових сесій росту сьогодні-завтра ринок може взяти паузу. На ринку не виключена невелика технічна корекція вниз, після якої ціни акцій, імовірно, підуть сильно вверх. Хоча і ріст на Українській біржі сьогодні сильно втративших в ціні локальних акцій також досить імовірний.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 25 ноября 2015
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital
Утренний комментарий 25/11
Дмитрий Михайлусенко, риск-менеджер Dragon Capital
Премаркет
ITT Investment group


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду