Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Вівторок, 23.04.2024 10:39
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Четверг, 24 марта 2016

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 532,13-7,99%

Вчора індекс УБ знизився ще на 4,0% після зниження позавчора на 2,5% та такого ж зниження днем раніше, і знову оновив багаторічний мінімум. Значення індексу за закритті склало 578 пункти. В останній раз таке значення індикатору ми бачили на початку квітня 2009. Обсяги торгів за вчорашній день на Українській біржі підросли, і були вищими за середні за останній час. Більше за інші, як і днем раніше, знизились в ціні акції «Укрнафти» (-14,6%) та Азовсталі (-8,1%). Стосовно першого емітента тут, як і в попередні дні, діє чинник проблемних питань щодо несплати податків та події навколо імовірної санації підприємства. Що стосується акцій Азовсталі, фактором, який впливає на негативний результат торгів, є можлива зміна організаційної форми товариства.

Вчора основні світові фондові індекси знизились. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс Stoxx Europe 600 вчора знизився на 0,07%, широкий фондовий індекс США S&P 500 - на 0,6%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, на  1,1%. Зниження відбулось від близьких до максимальних значень широкого торгового діапазону. Хоча вчорашній рух ще не виключає одного невеликого зростання фондових індексів, після чого зниження буде неминучим.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси знижуються, індекс MSCI EM втрачає 1%. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку торгів, торги акціями в Європі почнуться в негативній зоні.

Стратег Wells Fargo Джім Полсон у вчорашньому інтерв’ю назвав поточний фондовий ринок США не бичачим, не ведмежим, а ринком «кролика», який то виткнеться на відкритий простір, то зі страху сховається в свою нірку, але при таких різких рухах нікуди по-крупному не переміщається. Стратеги поки дають широкий боковий діапазон торгів індексу з максимальними значеннями основного фондового індексу США S&P 500, які можуть несподівано дійти в 2016 одного разу до діапазону 2150-2200 пунктів (+5,5-8% від значення закриття на вчора у 2036 пунктів) та нижнього границею широкого діапазону 1830-1850 пунктів (-10%-9%), або більш вузькому і більш імовірному діапазону з границями 2040-2050 (+0,4%) до 1890-1909 (-7% від поточного рівня). При цьому існує загроза (хоча і малоймовірна) в разі якоїсь несподіваної негативної події зниження індексу S&P 500 до значення 1600-1650 пунктів (-20% від поточного рівня). Поганими новинами для перегрітого фондового ринку США наразі є подальше прогнозоване зниження прибутків американських корпорацій в 2-ому кварталі 2016 та висока імовірність підвищення базової ставки в США в квітні або червні поточного року, що приведе до зростання відсоткових ставок та переоцінки ризиків. Хорошою новиною є імовірне зростання цін на нафту, яке в короткій перспективі підтримуватиме фондові ринки. Все, що останнім часом відбувалось на дорогому фондовому ринку США, передалось на відносно недорогі фондові ринки Європи, які в останні місяці мали підвищену волатильність, істотно більшу, ніж на фондових біржах США, що сильно ускладнило життя інвестиційним менеджерам, які працюють на цих ринках.

Фінансові ринки, особливо фондові, сильно змінились від того, що було в останні кілька років, констатують провідні фахівці Уолл-Стріт. І не тільки по характеру руху ринків, але й в тому, що стосується фундаментальних чинників, які за цим стоять. По-перше, акції та облігації стали дорогими, як і ряд інших активів. По-друге, Центробанки більше зараз вже не можуть активно підтримувати ринки низькими ставками. По-третє, борг компаній за останні роки поступово і якось непомітно сильно виріс, а EBITDA компаній та операційний грошовий потік зараз знижується. Останнє загрожує додатковим суттєвим зниженням чистих прибутків корпорацій з усіма негативними наслідками для цін акцій і з точки суттєвого зростання імовірності корпоративних дефолтів.

На цьому сумнівному фоні сьогодні варто очікувати слабо негативних торгів акціями в Україні. Ще раз нагадуємо, що трейдерам слід враховувати, що існує імовірність різкого відскоку вверх на зниженні, яка суттєво зростає з кожним днем руху ринку вниз.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 24 марта 2016
Падение
3 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарийПадение
Svit Invest
SOKRAT UX REVIEWПадение
ИГ "Сократ"


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду