Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 20.04.2024 04:25
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Вторник, 17 января 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 848,75+3,36%

Вчора індекс Української біржі продовжив несильно коригувався донизу, втративши 0,5% після аналогічного зниження на 0,4% минулої п’ятниці. Зниження відбулось після суттєвого росту попередніх днів (+4,4%). Обсяги торгів акціями на Українській біржі цього понеділка практично не змінились в порівнянні з минулою п’ятницею і склали 55-60% середньоденних за останні півроку та рік. Вчора втратили в ціні всі п’ять індексних паперів УБ. Найбільше з індексних паперів основної місцевої фондової біржі вчора знизились в ціні акції «Укрнафти» (-2,5%) та волатильні акції «Донбасенерго» (-1%). Ціни інших індексних паперів змінились незначно.

Незважаючи на те, що вчора в США було федеральне свято – День Мартіна Лютера Кінга, борця за громадянські права афроамериканців, на інших фондових біржах світу динаміка було досить яскраво вираженою і, переважно, негативною. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 знизився на 0,8% від свого повторного річного максимуму. Композитний доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, і з яким найбільше корелює індекс УБ, просів цього понеділка теж на 0,8%.

Сьогодні зранку індекс MSCI EM додає 0,5%. В той же час ф’ючерси на американські та європейські акції знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси, знизяться. Звертає на себе також увагу низький курс британського фунта по відношенню до долара США.

Рух зараз на західних фондових біржах носить більше технічний характер. Фондові індекси США та Європи знижуються від локальних максимумів. Рух в індексі MSCI EM відбувається на фоні зменшення занадто великого дисконту в його поточній ринковій оцінці в порівнянні з аналогічною оцінкою фондових індексів США та з урахуваннях хороших прибутків китайських корпорацій.

Для місцевого ринку акцій суто українських значимих новин немає. Тому торгівля акціями на Українській біржі сьогодні буде відбуватись в першу чергу на чиннику зовнішніх ринків, а також виходячи зі своєї власної технічної картини та, можливо, під впливом певних непередбачуваних ззовні значимих купівель чи продажів акцій – що в поточній ситуації менш чи, скоріше, не дуже імовірно. Однак такі рухи на місцевій біржі, за умови їх існування радикально впливають на картину торгів. Що стосується зовнішніх чинників: зниження фондових ринків Західної Європи та зростання індексу MSCI EM створюють неоднозначну картину. При більш «продвинутому», ніж місцевий, фондовому ринку можна було б з більшою імовірністю сказати, що сьогодні місцевий ринок акцій, скоріше, очікує невеликий дуже слабий ріст з наступним ризиком (не обов’язково таким, що реалізується) зниження після початку торгів в США ближче до 16-ої години по Україні. Однак, враховуючи невелику кількість індексних паперів та незначні обсяги торгів на УБ, такої впевненості набагато менше, і рух цін акцій на УБ сьогодні може відбуватись більш непередбачувано.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 17 января 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду