Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 20.04.2024 09:42
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Среда, 18 января 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 857,39+1,02%

Вчора індекс Української біржі несподівано здійснив справжній ривок нагору, додавши відразу дуже значимих 3,4%. Що заслуговує уваги, так це те, що ріст на біржі відбувся на дуже хороших обсягах торгів акціями, що на 40% перевищили середньоденні за останні півроку та рік. Складається картина, що на ринку виступило кілька або один дуже значимий покупець і дрібні трейдери могли «проїхатись» на цих купівлях і дещо заробити. Звичайно до величини росту суттєво додав фактор слабкої ліквідності місцевого фондового ринку. Тепер картина в індикаторі УБ – це значне прискорення росту, який почався раніше. Фондовий індекс УБ вже майже вийшов на свій відносно недавній річний максимум.

Природно, що при такому рості індексу УБ цього вівторка зросли в ціні всі індексні  папери Української біржі. Найбільше з індексних акцій вчора додали в ціні папери «Укрнафти» (+6,6%). За ними йдуть акції «Мотор Січі» (+3,5%), Райффайзен банк Аваль (+2,9%) та «Центренерго» (+1,95%).

Також позитивну динаміку мав вчора композитний доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, який додав 0,6% на скороченні великого, і набагато більшого за середній історичний, розриву в оцінках з ринками розвинутих країн, особливо США. Після дуже слабкої негативної корекції кількох днів цей індикатор знову рухається вверх. Більшість фондових ринків, країн, які розвиваються, не приймали участі в «ралі Трампа», яке було на фондових ринках США та Західної Європи, а японські фонові індекси, в тому числі Nikkei 225, почали своє дуже велике зростання ще раніше. На річному інтервалі індекс MSCI EM має зараз позитивну добавку (не враховуючи дивідендів) 26,7%. Однак, що стосується останнього – то це через його суттєве зниження минулої зими та сильну волатильність цього індикатору.

Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 знизився цього вівторка на незначні 0,15%, в той час, як після федерального вихідного, Дня Мартіна Лютера Кінга, який відзначався цього понеділка, широкий фондовий індекс США S&P 500 знизився на 0,3%. Індекс STOXX 600 потихеньку і незначно за пару торгових сесій сповз зі свого річного максимуму. Індекс S&P 500 має знов, як і в грудні 2016 три послідовні вершини, які дуже незначно відрізняються за величиною, але кожна наступна менша за попередню. Ця, здавалось би ознака зниження, як показав останній місяць, нічого зараз не означає, тому що найвища з трійки попередніх вершин у 2271 пункти досягнута 13 грудня менша за першу з трійки останніх трьох вершин у 2277 пункти від 6 січня.

Наразі основною темою для американського, і, в значній мірі, світових фондових ринків є очікування початку роботи і перші 100 днів нової адміністрації США. Вчора новообраний президент США вступив в суперечку зі своїми колегами по Республіканській партії з Палати представників Конгресу з приводу їх варіанту податкової реформи в країні, назвавши її занадто складною, а значить, імовірно, за його словами «поганою угодою». Суть запропонованої податкової реформи в США зводиться до зменшення тиску на бізнес, зменшення податків в цілому та створення певних протекціоністських стимулів для бізнесу, який локалізує робочі місця в США. Наслідки зростання економіки, зайнятості, дефіциту бюджету та боргу – свої плюси та мінуси. У команди Дональда Трампа був свій варіант дуже радикальної податкової реформи з тими ж цілями на період передвиборчої кампанії. Однак, варіант Палати представників (точніше її Республіканської більшості), який був розроблений вже давно, дуже імовірно, є наразі набагато краще прорахованим і пройшов набагато більшу експертизу.

Багато хто вважає, що до тих пір, поки нова Республіканська адміністрація разом з Конгресом, де в обох палатах більшість у Республіканців, не пропрацює певний час фондовий ринок США, а за ним Європи, будуть нервово очікувати і коливатись.  Тема нового керівництва та політики США перекриває навіть тему сезону звітності, який набирає обертів зараз в США, а за цим і в Європі. Ситуаціє є дуже сприятливою для фондових ринків країн, які розвиваються, оскільки слабка динаміка на ринках акцій США та Європи надає змогу на різниці в оцінках грати на  «на підвищення» на ринках акцій країн, які розвиваються.

Сьогодні зранку індекс MSCI EM додає ще 0,5%, ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси після вчорашньої негативної корекції підростають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси, слабко підростуть.

На цьому фоні від місцевого українського ринку акцій сьогодні варто було б очікувати росту. Єдине питання чи сильний ріст на Українській біржі учора цьому не завадить, чи, навпаки, купівля, яка була, продовжиться, і ринок знову покаже плюс. Здається, все ж останнє. Хоча, звичайно, страхуватись не завадить – поведінку ринку передбачити повністю не можна.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Настроение рынка на 18 января 2017
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду