Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 10:05
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Пятница, 17 марта 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 935,340%

Вчора індекс Української біржі за результатами торгової сесії підріс на 0,5%. Однак, як і позавчора, був певний час, коли індикатор додавав набагато більше. Приблизно протягом двох-двох з половиною години з 14-ої до 16-ої цього четверга ріст індексу Української біржі був дуже великим, в максимумі перевищуючи 1,9%. Знову факту відносно поміркованого росту на Українській біржі за результатами вчорашньої торгової сесії, індикатор УБ, цілком можливо, завдячує вчорашньому невеликому зниженню на фондових біржах США відразу після їх відкриття. Хоча, звичайно, можуть бути і інші причини, суто місцеві.

Вчора за результатами торгів підросли в ціні три з п’яти індексних акцій Української біржі; одна індексна акція знизилась, і ще одна не змінилась в ціні. Більше за інші додали вчора на місцевому ринку акції сектору електричної генерації: на 2,5% зросла ціна «Донбасенерго» та на 1,4% - «Центренерго».

Обсяги торгів акціями на Українській біржі вчора склали приблизно 2/3 середньоденних за останній рік.

Вчора були опубліковані частково результати «Донбасенерго» за повний 2016 рік в оголошенні про проведення чергових зборів акціонерів. Компанія електричної генерації закінчила минулий рік з 4,2 рази меншим чистим збитком, ніж позаминулий 2015. Чистий збиток за повний 2016 рік склав 45 млн. грн. в порівнянні зі 145 млн. грн. роком раніше. Можливо, саме ця новина, яка вийшла о 13.37 і підштовхнула вчора український фондовий ринок уверх. Зараз, однак, цю інформацію важко правильно інтерпретувати в зв’язку з так званою «націоналізацією» українських активів на території непідконтрольній уряду України. Одна з двох ТЕС компанії, Старобешівська, знаходиться саме там, і була згідно з заявами «націоналізована». Зрозуміло, що сама Старобешівська станція буде працювати, але чи можна зараз, і коли можна буде її зараховувати до складу активів української компанії «Донбасенерго»– поки відкрите питання. (Ковзні результати за 12 міс. «Донбасенерго» в доларах США поквартально за останні 12 міс з 2005 року, представлені нижче на Рис 1).

Вчора композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, дуже імовірно, просто «доганяючи» позавчорашній суттєвий ріст на фондовому ринку США, додав значних 2,1%. При цьому він вийшов на новий річний максимум. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600, імовірно, по тій же причині підріс на 0,7%. Хоча тут є ще й чинник вдалих парламентських виборів в Нідерландах. Широкий фондовий індекс США S&P 500, що не дивно, несильно знизився, втративши за результатами торгів  - 0,15%. Не дивно – після значного росту днем раніше. Американці, як і в переважній більшості випадків, в останні дні задають ритм торгів акціями по всьому світу.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси дещо знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси несильно знизяться. Індекс MSCI EM, після свого вчорашнього сильного росту додає помірковані 0,1-0,2%.

Свіжих особливо значимих новин для світових фінансових ринків наразі немає. З фундаментальних факторів на фінансових ринках зараз слід звертати особливу увагу на дохідність 2-о річних та 10-и річних державних паперів США (1,33% та 2,54%). Один із найбільших світових фахівців в галузі облігацій Білл Гросс, вчора висловив наступну думку. Державні папери США протримаються на низьких дохідностях ще кілька місяців завдяки тому, що є викуп зі сторони ЄЦБ по 80 млрд. євро облігацій щомісяця з ринку (що дуже давить вниз на відсоткові ставки в Єврозоні), а також є політика майже нульової базової ставки в Японії. Тому є попит на державні папери США навіть з цією дохідністю. Через кілька місяців Європейський центральний банк почне поступово згортати свою програму кількісного пом’якшення, а Банк Японії теж досить імовірно відступить від політики нульової ставки. І тоді дохідність боргових паперів в світі, і в США може піти різко вгору, навіть не дочікуючись чергового підвищення базової відсоткової ставки в США. А це – негативно як для цін боргових паперів, так і ринку акцій. Поки ж, незважаючи на ріст базової ставки в США, дохідності державних облігацій США тримаються і будуть триматись пару місяців на низькому рівні, сильно підтримуючи своїми низькими ставками, як американський, так і світові ринки акцій.

На цьому фоні сьогодні можна, скоріше, очікувати невиразних торгів на місцевому ринку акцій з будь-яким фінальним результатом. При цьому слід очікувати найближчими днями, тижнем, продовження відновлення-росту, місцевого ринку акцій. Хоча, вчорашній сильний ріст на Українській біржі говорить про те, що на цьому ринку є покупці. Тож, говорячи про будь-який сьогоднішній результат торгів, можна сказати, що він є більше з «присмаком зеленого кольору».

Рис. 1



·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50


Настроение рынка на 17 марта 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду