Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 07:11
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Четверг, 23 марта 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 949,87+2,15%

Вчора індекс Української біржі за результатами торгової сесії знизився ще на 0,5% після втрати днем раніше 0,4%. Однак, технічна картина в цьому фондовому індикаторі, хоча і змінилась помітно на гірше, все ще вказує на можливість росту через невеликий час. Складається враження, що вчорашньому відносно невеликому зниженню індексу УБ допомогла стабілізація-невеликий ріст американського фондового ринку на відкритті торгів в США.

З індексних компаній Української біржі ціна чотирьох вчора знизилась, однієї -додала. Найбільше вчора втратили акції теплової електричної генерації, що не дивно, враховуючи негативний для цих компаній перебіг подій останніми днями. Акції «Донбасенерго» знизились цієї середи на 4,3%, акції «Центренерго» на 2,3%. Перша компанія, принаймні на час втратила контроль над більшою частиною своїх потужностей, – вони розташовані на НКТ. Для другої компанії цього року буде більш болючим, ніж в минулому році, купівля вугілля по більш високим цінам на світових ринках. Раніше ця компанія купувала значну частину більш дешевого вугілля в об’єднаннях «Свердловськантрацит» та «Ровенькиантрацит», розташованих в Луганській області на НКТ.

Обсяги торгів акціями на Українській біржі вчора підросли в порівнянні з попередніми двома торговими сесіями, але залишились помітно нижчими за середньоденні обсяги за останні півроку, рік та півтора.

Вчора, для тих хто цікавиться, компанія Ferrexpo з українськими активами, акції якої котируються на основному майданчику Лондонської фонової біржі опублікувала свої річні результати за 2016 рік. Фінансові результати компанії дуже і дуже непогані через дуже значне зростання світових цін на залізорудну сировину в минулому році та на початку цього року. Однак, трейдерам по цьому паперу менше з користі з цього звіту, ніж звітів компаній інших галузей, тому що акції Ferrexpo належать до того класу активів за якими необхідно слідкувати буквально по дням, не очікуючи абсолютно ніяких квартальних і тому подібних результатів, а орієнтуючись буквально кожного дня на поточні ціни на залізну руду, які є загальнодоступними а, також, в набагато меншій мірі, на корпоративні події. По іншому, як кажуть, «ніяк». Інакше можна сильно недоотримати прибутки по цим акціям або отримати великі збитки. Акції Ferrexpo дуже сильно виросли за рік з чимось – більше, ніж в десять разів, зі свого мінімуму в грудні 2015 в 14 пенсів за акцію (чи 16-17 пенсів в кінці січня 2016) до поточних 172 пенсів (6,4 рази за рік з березня 2016), і по компанії була ще й певна кількість помітних корпоративних подій, зміна значимих міноритарних акціонерів, тощо. Тим не менш, річний звіт компанії Ferrexpo дуже корисний і для трейдерів і для аналітиків по цим акціям чи акціям сектору; він, крім іншого, висвітлює погляди керівництва цієї компанії на майбутні капіталовкладення Ferrexpo.

Вчора композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, просів на 0,7%. Зранку цей фондовий індикатор втрачав трохи більше, однак, відносно позитивні торги в США допомогли дещо зменшити його просадку по ходу дня. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 цієї середи втратив ще 0,4%. Широкий фондовий індекс США S&P 500 вчора підріс на 0,2%. Однак, це невеликий ріст - стабілізація після зниження індексу S&P 500 днем раніше на досить суттєві 1,2%. Сьогодні будемо слідкувати за перебігом торгів, чи вдасться цьому індексу ще підрости, і наскільки. Це важливо для перебігу торгів і на інших фондових біржах не тільки сьогодні, але й в найближчі дні.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси підростають. Щоправда, два останні дні напрямок торгів на американському ринку був протилежним до руху ф’ючерсів на американські індекси зранку по Києву. Хід торгів по ходу дня змінювався. Ф’ючерси на європейські фондові індекси торгуються поки різнонаправлено. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси також будуть торгуватись різнонаправлено, коло відмітки нульової зміни, але все ж більше в плюс. Індекс MSCI EM зранку, під впливом вчорашнього зростання в США, додає поки зовсім незначні 0,06-0,07%.

Торги на світових фондових біржах зараз в переважній мірі задаються суто технічним (психологічним) фактором. Ціни акцій на фондових ринках дуже сильно чи значимо виросли після президентських виборів в США в листопаді 2016, і їм, можливо, необхідна пауза. Чи вдасться зробити зниження на американських фондових біржах зовсім невеликим, чи зниження після невеликої перерви продовжиться. Різні досвідчені трейдери США висловлюють на цю тему абсолютно протилежні думки. Тому, тут необхідно орієнтуватись по факту.

Серед фундаментальних новин, американські учасники ринку слідкують за сьогоднішнім голосуванням по зміні до законодавства США по охороні здоров’я, відомому, як Обамакеа. Вчора голосів за прийняття нового закону від консерваторів не вистачало. Можливо, ситуація сьогодні зміниться. Закон має велику економічну вагу в силу великих витрат (одних з найбільших в світі, до речі на відміну від України) на охорону здоров’я в США по відношенню до ВВП цієї країни. І він передує, відповідно, реформі системи оподаткування в США.

На цьому невизначеному фоні здається торги на місцевій біржі також будуть йти в’яло. На цьому фоні варто порадити чи, скоріше висловити думку, що трейдерам необхідно бути дуже обережними цього дня. Позитивний результат торгів акціями в США сьогодні, який позитивно вплине і на інші ринки, видається трохи більш імовірним, але не очевидним. Тому нейтральна позиція по акціям в Україні, видається, раціональною.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 23 марта 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду