Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 19:22
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Пятница, 21 апреля 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1026,23-1,03%

Вчора індекс Української біржі знизився на 0,9% в протилежність основним світовим фондовим індексам після свого невеликого відскоку кілька днів до того. Наразі технічна картина в індексі УБ - зупинка у рості після невеликої негативної корекції. Картина сьогодні в основному місцевому фондовому індикаторі, враховуючи позитивну ситуацію на зовнішніх ринках, може змінитись на краще.

Вчора сильно знизились в ціні акції «Укрнафти», ціна яких цього четверга втратила 5,0%, і які, власне, і були головним чином відповідальні за зниження індексу УБ вчора. Також вчора помітно просіли в ціні акції «Донбасенерго» (-2,1%). Цінова динаміка інших паперів була в абсолютному вираженні менше 1%. Три індексних папери Української біржі вчора підросли, два - знизились.

Обсяги торгів індексними акціями УБ вчора суттєво підросли і перевищили середньоденні за останні півроку, рік та півтора – десь відсотків на 20-25%. Обсяги «розподілились» більш - менш рівномірно по індексним паперам. Не можна сказати, що якісь папери продавали чи купували суттєво більше за інші.

На світових фондових ринках вчора був позитивний день. Відчувалось, що чимало професійних учасників фондових ринків прагнуть «підняти» фондові індекси, перш за все американські, США, на фоні хорошої звітності за перший квартал 2017 року та можливої затримки у підвищенні базової ставки ФРС США через останні заслабкі макроекономічні показники країни (перш за все створення робочих місць та інфляцію).

Цього четверга композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, підріс на 0,5% після свого місячного повільного просідання з певними паузами на ріст - відскоки. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 вчора підріс ще на 0,2%. Широкий фондовий індекс США S&P 500 зріс на помітних 0,8%, повторивши аналогічний рух наверх, який був 17 квітня.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські індекси підростають; на європейські –змінюються мало і коливаються коло нуля. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси, імовірно, мало зміняться і будуть торгуватись різнонаправлено. Індекс MSCI EM зранку додає ще 0,5%, «відпрацьовуючи» вчорашній ріст на фондовому ринку США.

З позицій оцінки акцій, повторимо тезу ряду попередніх оглядів: фондовий ринок США є дорогим і суттєво дорожчим, більш ніж зазвичай, за інші ринки акцій. Європейський ринок є помітно дешевшим за ринок акцій США, а фондовий ринок країн, які розвиваються в цілому є оціненим лише трохи вище середнього діапазону, хоча оцінки тут зараз дуже варіюються від країни до країни.

Важливою подією для ринків (крім публікації квартальних звітів за перших квартал 2017) нараз є результати першого туру виборів президента Франції цієї неділі. Існує немала імовірність негативного, в тому числі і для фінансових ринків, виходу в другий тур крайнє правого та крайнє лівого кандидатів.

Враховуючи відстаючу динаміку місцевого ринку акцій від світових фондових ринків, сьогодні логічно було б очікувати, скоріше, невеликого зростання місцевого фондового індикатору. Та ситуація, що стосується цього, є невизначеною. По ряду емітентів в минулі два тижні пройшли негативні новини, а ріст ціни акцій Райффайзен банк Аваль на фоні високих дивідендів і так був доволі сильним. Тому, на враховуючи слабку динаміку європейських фондових індексів зранку впевненість у рості індексу УБ сьогодні не є високою і трейдерам необхідно це враховувати.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50


Настроение рынка на 21 апреля 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний коментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду