Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 17:27
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Пятница, 28 апреля 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1021,91+1,04%

Вчора індекс Української біржі за результатами торгів відскочив наверх на 1,6% після суттєвого зниження днем раніше на 2,4%. Можливо, саме це велике зниження позавчора, як і зниження попередніх днів позитивно вплинуло динаміку місцевого фондового індикатора цього четверга. Можливо також з запізненням мав вплив і досить сильний ріст композитного доларового фондового індексу ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, який після місячного зниження незадовго до вчорашнього дня різко підріс і вийшов на свій новий річний максимум. А можливо, також в плюс вплинули і місцеві позитивні новини по акціям, які торгуються на Українській біржі,: «Мотор Січі» та Крюківському вагон заводу.

Вчора зросли в ціні чотири з п’яти індексних акцій УБ; ціна однієї - знизилась. Найбільше за результатами торгів вчора зросли з індексних паперів УБ ціни акцій «Центренерго» (+4,3%) та «Мотор Січі» (+2,1%).

Обсяги торгів індексними акціями Української біржі були вчора близькими до максимальних за останні півтора роки, і майже в три рази перевищили середньоденні за останні півроку, рік та півтора.

Що стосується «Мотор Січі», то вчора були опубліковані повні фінансові результати компанії за 2016 рік та фінансові результати за перший квартал 2017 року. Останні дуже приємно здивували. Чистий прибуток компанії в гривнях в першому кварталі 2017 року зріс в 4,8 рази в порівнянні з аналогічним показником минулого року, а чистий дохід в гривні підріс на 63%. Це в позитивну сторону контрастує з минулорічними результатами за повний 2016 рік. На недавніх зборах акціонерів компанії говорилось про те, що за рахунок певної втрати зовнішніх ринків компанія в 2016 році виробила 76,4% від обсягу продукції за 2015 рік. І це було видно в близькому за величиною зменшенні чистого доходу і негативно вплинуло на прибутки. Можливо, на фінансові результати компанії в першому кварталі 2017 мали позитивний вплив виконання якихось певних замовлень, а, можливо, і укріплення російського рубля по відношенню до долару США. «Мотор Січ» велику частку продукції експортує в Росію або ж через російські компанії, які продають вже готові вироби – гвинтокрили за кордон.

Квартальні фінансові результати «Мотор Січі» і її трейлігнові результати за останні 12 місяців в доларах США з 2005 по 2017 рік представлені на Рис. 1 та Рис. 2.

В Таблиці 1 наведені ринкові коефіцієнти «Мотор Січі» по фінансовим результатам за останні 12 міс. в доларах США. Як видно з таблиці, акції компанії котируються за наведеними коефіцієнтами у вражаючих шість разів дешевше, ніж в середньому торгуються компанії з ринків країн, які розвиваються, і в три з половиною – шість разів дешевше за українські компанії, які торгуються на закордонних біржах. Всьому причина дуже малий вільний грошовий потік «Мотор Січі» і малі дивідендні виплати, суттєво більші ризики емітента та гірший фондовий майданчик (це суттєво), відсутність більш чіткої річної звітності за МСФЗ.  Коефіцієнти по дивідендам та вільному грошовому потоку не наведені, але там різниці з українськими компаніями, які торгуються на закордонних біржах не було б, або ж вона була б не на користь «Мотор Січі».

Вчора композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, знизився від річного піку на 0,3%. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 теж від свого річного максимуму знизився на 0,2%. Широкий фондовий індекс США S&P 500 вчора додав дуже незначних 0,06% після зниження днем раніше на 0,05%. Індекс S&P 500 зараз перебуває лише незначно нижче свого історичного максимуму.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові слабко знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси будуть торгуватись різнонаправлено, але в цілому слабко знизяться. Індекс MSCI EM зранку втрачає 0,2%.

Для фондових ринків в цілому особливо значимих новин сьогодні зранку немає. Продовжується публікація звітності корпорацій за перший квартал 2017 року. Вчора відбулось засідання Європейського центрального банку. Все було як і передбачалось. Ключова ставка ЄЦБ залишилась незмінною, програма викупу облігацій банком з ринку була, як і передбачалось, дещо скорочена - з 80 млрд. євро до 60 млрд. євро на місяць. Програма в цьому обсязі буде діяти до грудня, а можливо і далі. ЄЦБ прагне підвищення рівня інфляції в Єврозоні до трохи нижче 2% з нинішніх 1,5%.

Сьогодні на місцевому ринку акцій перед початком торгів продовження позитивної динаміки та невелике зниження бачаться з близькими очікуваннями. Є аргументи на користь як першого, так і другого сценаріїв.


Рис. 1



Рис. 2

Таблиця 1. Ринкові коефіцієнти «Мотор Січі» при ціні акції на 27 квітня 2017 року та фінансовим показникам компанії за останні 12 міс. в доларах США.

     EV/S

0,21

     P/S

0,36

     EV/EBITDA

0,47

     P/E

1,38

     P/B

0,25

     EV/IC

0,16


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 28 апреля 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний коментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду