Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 12:00
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Вторник, 16 мая 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 930,9-6,34%

Вчора, в протилежність основним світовим фондовим індексам, індекс Української біржі знизився на 1,45%, продовживши свій негативний тренд після відскоку минулої п’ятниці. Зниження припало на останню годину чи, навіть, скоріше, півгодини торгів. До цього індикатор УБ підростав. Основний внесок у зниження індексу внесли акції Райффайзен банк Аваль. Вчора була дата складання реєстру для виплати дивідендів акціонерам банку, після якої на акції, які будуть придбані, дивіденди нараховуватись не будуть. Щоправда, видається, що сенсу продавати акції саме в цю дату не так вже й багато – це можна було робити і трохи раніше, щоб потім «не штовхатись ліктями у виходу». Дата «відсічки» була відома раніше.

Однак, вчора на Українській біржі знизились ціни акцій не лише Райффайзен банк Аваль. В ціні за результатами торгів з п’яти паперів, які входять до індексного кошику УБ, втратили в ціні три папери, ціни двох інших підросли. Акції Райффайзен банк Аваль опустились цього понеділка на 3,7%, «Донбасенерго» – на 3,7%, «Центренерго» – на 1,2%. В ціні підросли акції «Укрнафти» - на 1,4%.

Тепер на графіку індексу Української біржі чітко видно тренд до продовження зниження індикатору зі значенням вчорашнього закриття трохи нижче значення попереднього локального мінімуму. Найближчий ф’ючерс на індекс УБ після вчорашнього закриття продовжує залишатися нижче поточного значення індексу -  на 43 пункти (4,4%).

Обсяги торгів індексними акціями на Українській біржі вчора були рекордними, які для останнього часу, і перевищили більш, ніж в два рази високі обсяги торгів при останніх експіраціях ф’ючерсу. Вчорашні обсяги у 8,5-9 разів перевищили середньоденні за останні півроку, рік та півтора. Три чверті цих обсягів склали обсяги торгів акціями банку; торги акціями Райффайзен банк Аваль та «Центренерго» відповідальні за 96,5% вчорашніх обсягів торгів індексним акціями Української біржі.

Вчора композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, підріс ще на 0,8% і вийшов на свій черговий новий річний максимум. Ріст цього фондового індикатору прискорився. Про причини його росту говорилось в попередньому огляді. Повторимо ріст індексу MSCI EM позитивний для місцевого українського ринку акцій через велику позитивну кореляцію між ним і індексом УБ через спільний фактор ризиків та, частково, подібність динаміки корпоративних прибутків.

Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 в перший день цього тижня додав 0,1% і доріс до свого недавнього річного максимуму. Широкий фондовий індекс США S&P 500 зріс вчора на 0,5%, і вийшов на свій новий історичний максимуму, якщо брати результати денних торгів.

Сьогодні зранку ф’ючерси  на американські та на європейські фондові індекси мало змінюються. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси майже не зміняться і будуть торгуватись різнонаправлено. Індекс MSCI EM зранку додає ще 0,3%, і оновлює свій річний максимум.

Сильних новин для ринку акцій на сьогодні немає.

Виходячи з технічної картини в індикаторі УБ, та значення ф’ючерсу на індекс, тої обставини, що хтось з бажаючих можливо ще не встиг продати акції Райффайзен банк Аваль, сьогодні, скоріше можна очікувати негативного результату торгів на УБ.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 16 мая 2017
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду