Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 07:03
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Пятница, 19 мая 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 930,05-0,08%

Вчора індекс Української біржі зріс на незначні 0,13% після зниження на не принципово більшу величину 0,15% днем раніше. За результатами двох торгових сесій результат - мінус 0,02% - майже нуль. Чинники, які стоять за таким рухом - ті самі, як і день до цього: з однієї сторони спроба стабілізуватись та підрости після суттєвого зниження викликаного складанням переліку акціонерів для виплати великих дивідендів по акціям Райффайзен банк Аваль, а з іншої сторони - тиск негативної динаміки на зовнішніх ринках.

Динаміка в цінах окремих індексних акцій Української біржі вчора була дуже слабкою, і зміна цін в абсолютному вираженні у жодного паперу не перевищила невеликих 0,4%. Ціни двох індексних акцій цього четверга підросли, двох – знизились, однієї - не змінились.

Обсяги торгів індексними акціями вчора на Української біржі значно знизились в порівнянні з попередніми днями, хоча і перевищили середньоденні за останні півроку, рік та півтора.

Вчора на світових фондових ринках спостерігалась доволі різна динаміка. Різко просів композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, який ще кілька днів назад переконливо зростав. Найбільш чинник, який на це вплинув – справжній провал бразильського ринку акцій на фоні звинувачень  нещодавно призначеного президента країни Мішела Темера в пресі в дачі згоди на плату свідку в справі про корупцію. І це після недавнього 12 травня 2016 року імпічменту президента країни Ділми Русеф. Президент виступив по телевізору відкинувши ці звинувачення. Друга причина – зниження інших ряду ринків країн, які розвиваються, після різкого зниження західних ринків внаслідок подій коло особи президента США.

Взагалі цей торговий тиждень на фондових ринках є підстави назвати, вибачте за, можливо, невдалий жарт, «тижнем президентів». Великі і негативні рухи на ринку були зумовлені подіями коло двох президентів великих країн.

Вчора широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 знизився на 0,5%, ліквідуючи розрив з американським ринком акцій, який виник за день до цього. Широкий фондовий індекс США S&P 500, навпаки, зріс на 0,4% після різкого зниження днем раніше на 1,8%, як вже згадувалось, на фоні подій у Вашингтоні, а саме великого шуму з приводу начебто втручання президента США в хід розслідування про втручання Росії у виборчий процес в Сполучених Штатах (що є порушенням норм закону) та начебто розголошенні ним секретної інформації в ході зустрічі з міністром зовнішніх справ Росії (на що президент має законне право). Процес був швидко переведений у процедурне русло спеціального розслідування (імовірно тривалого) і, як слід було чекати ще вчора зранку, фондовий ринок США цього четверга відіграв угору. Зараз ніхто з найбільш крупних гравців на фондових біржах США не зацікавлений у провалі ринку акцій цієї країни, а з точки зору політики немає передумов для розвитку суттєвих негативних процесів коло особи американського президента найближчим часом.

Сьогодні зранку на світових фондових ринках все дуже стабільно, і відсутня сильна динаміка. Ф’ючерси на американські фондові індекси мало змінюються, а на європейські фондові індекси – дуже слабко підростають, вирівнюючи різницю в попередній динаміці фондових індикаторів в Європі та США. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси несильно підростуть. Індекс MSCI EM втрачає зранку менше 0,1%.

На цьому фоні варто очікувати, скоріше, слабо позитивної динаміки на місцевому ринку акцій сьогодні. Місцевий фондовий ринок нарешті, завдяки стабілізації зовнішніх ринків, отримав можливість трохи нівелювати той провал, який був викликаний «відсічкою» по дивідендам банку та зниженням на ринку, викликане певними негативними новинами по місцевим емітентам, якийсь час до того.


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 19 мая 2017
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний коментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду