Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 15:59
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Понедельник, 22 мая 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 930,85+0,09%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі втратив незначні 0,08% після росту минулого четверга на 0,13% та зниження минулої середи на 0,15%. Маємо дуже малі коливання за результатами торгів кожної з трьох попередніх торгових сесій після суттєвого зниження викликаного складанням переліку акціонерів для виплати великих дивідендів по акціям Райффайзен банк Аваль. Хоча, справедливості заради, варто сказати, що денні торгів індекс УБ провів в негативній зоні, знижуючись десь на величину 0,4% з усіма індексними паперами «в червоному».

За результатами ж торгів знизились в ціні три з п’яти індексних акцій Української біржі, дві - підросли. Найбільший рух був того дня в акціях «Донбасенерго» (+2,7%) та Райффайзен банк Аваль (-0,9%). Ціни інших індексних паперів основної місцевої біржі в останній робочий день минулого тижня змінились менш, ніж на 0,25%.

Обсяги торгів індексними акціями на Українській біржі минулої п’ятниці  знизились в порівнянні з попередньою торговою сесією, і були десь на 25-30% нижчими за середньоденні обсяги за останні півроку, рік та півтора.

Відчувається, що учасники місцевого ринку акцій після хорошого росту місцевого ринку акцій минулого року та початку цього і останнього ривка наверх, викликаного дивідендами та наступного зниження, поступово втрачають інтерес до цього ринку. Причина – відсутність поки що додаткових драйверів цінового росту. Досить імовірно, що частина учасників ринку потрохи розпродує папери, що спричиняє невеликий негативний тиск на місцевий український ринок акцій.

Місцевому ринку акцій не допомогло минулої п’ятниці хороше відновлення світових фондових ринків. Композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, після різкої, але невеликої просадки, викликаної тимчасовою негативною динамікою на західних фондових біржах, відновив свій  переконливий ріст. Минулої п’ятниці цей фондовий індикатор додав 0,7%. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 додав того дня 0,6%, а широкий фондовий індекс США S&P 500, - 0,7%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси несильно підростають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси зростуть. Індекс MSCI EM додає ще помітних 0,9%.

Основним драйвером для світових фондових ринків на сьогодні є, як і в кінці минулого тижня, усунення негативного чиннику політичного шуму у Вашингтоні. На цьому фоні відбувається відновлення фондових індикаторів до попередніх, до зниження, значень, і поступовий вихід на продовження росту фондових індексів країн, які розвиваються. Особливих же новин для ринків акцій немає. Учасники фінансових ринків все ще з 80% імовірністю очікують росту базової ставки в США в середині червня, що буде негативно для ринків акцій та позитивно для долару США і є на сьогодні найближчим трохи віддаленим чинником, який буде впливати на рух ринків акцій через кілька тижнів.

На цьому, в цілому на сьогодні позитивному зовнішньому фоні, позитивній поведінці основних світових фондових ринків, вплив внутрішнього фактору, все ж, імовірно, переважатиме. Судячи з усього, частина місцевих учасників ринку продовжить дуже малими порціями неспішно продавати акції, стараючись не понизити їх ціни. Це найближчим зумовить ціновий рух місцевий акцій в боковому каналі з невеликими коливаннями уверх-вниз і загальним слабким трендом донизу. Який буде результат на сьогодні, враховуючи динаміку коливання, - скоріше, дуже, дуже слабко позитивним. Однак це не є заданим.


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 22 мая 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаРост
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду