Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 12:42
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Вторник, 13 июня 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1037,67+1,18%

Вчора індекс Української біржі за результатами торгової сесії підріс ще на 0,5%, в протилежність основним світовим фондовим індексам, відсвяткувавши ростом день працівника українського фондового ринку. Технічна картина, таким чином, в індексі УБ залишилась незмінною. Це неспішний, але безперервний чотириденний ріст – після «полиці». З 6 червня – дати закінчення бокового руху після попереднього росту індекс Української біржі додав 2,4%.

Вчора зросли в ціні дві індексних акції з п’яти, три - знизились. Найбільшу динаміку за результатами вчорашніх торгів мали акції Райффайзен банк Аваль (+1,4%) та «Мотор Січі» (-0,7%). Обсяги торгів індексними акціями Української біржі в перший день цього тижня трохи підросли в порівнянні з обсягами минулої п’ятниці, але залишились значно меншими за обсяги торгів ними за останні півроку, рік та півтора.

Основні світові фондові індекси вчора знизились. Композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, втратив 0,9%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 просів на помітний 1,0% (найбільше зниження за місяць), а широкий фондовий індекс США S&P 500 – втратив 0,1%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси підростають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси додадуть. Індекс MSCI EM зранку зростає на 0,1-0,2%.

Основною подією не тільки цього тижня, а й найближчих місяців стане дводенне засідання Комітету по відкритим ринкам ФРС США, яке розпочинається сьогодні. Імовірність підвищення відсоткових ставок на ньому вчора оцінювалась американськими учасниками фінансових ринків у 95,8%. Оптимістично настроєні учасники фондового ринку США, щоправда, вважають, що нижчі за очікування темпи інфляції в США заставлять ФРС не підвищувати базову ставку в цьому році.

В кінці минулого року переважна більшість стратегів по фондовому ринку США вважала, що з червня після підвищення ставки фондовий ринок США почне дуже плавно знижуватись. В березні-квітні 2017, щоправда, ряд з них, як наприклад, стратеги Morgan Stanley, переглянули свої прогнози на кінець цього року з суттєвим підвищенням цільового значення індексу S&P 500 таким чином, що від поточного на сьогодні значення він мало змінюється або навіть помітно підростає. Однак, це зробили не всі. Наприклад, від цього утримався провідний учасник фондового ринку США банк Goldman Sachs (цільове значення індексу S&P 500 на кінець 2017 – 2300 пунктів) та другий за значенням учасник ринку США банк JP Morgan (цільове значення індексу - 2400), який підтвердив свою «ціль» в середині травня. На минулому тижні стратеги провідного американського банку Wells Fargo, точніше його підрозділу, який відповідає за консультування багатих клієнтів і менеджерів інвестиційних фондів підтвердили, що на їх думку індекс S&P 500 закінчить 2017 рік «нижче свого значення на 2 червня (тобто нижче 2439 пунктів).

При цьому варто подивитись на графік світових та американських фондових індексів, який показує дуже солідні здобутки переважної більшості фондових індикаторів з початку року до сьогоднішнього часу, Рис. 1. При цьому аналітики Wells Fargo передбачають 5-6% ріст доходів по індексу S&P 500 в 2017 в порівнянні рості в минулому році. Причиною зниження індексу є висока оцінка ринку; коефіцієнт P/S індикатору S&P 500 найвищий з 2001 року.

Однак, сьогодні на більшості фондових бірж після вчорашнього зниження буде, імовірно, позитивний день. За відсутності значимих для місцевого фінансового ринку суто українських новин можна було б очікувати зростання сьогодні і місцевого ринку акцій. Що насторожує, так це дві обставини: перша – вчорашнє розходження в динаміці фондових ринків України і в світі, друга – місцевий фондовий індекс підростав чотири торгових сесії поспіль. Це заставляє бути обережним. Так що сьогодні, видається, місцевий ринок акцій може як підрости, так і знизитись з приблизно рівними очікуваннями.

Поведінка світових та американських фондових індексів, основних для інвесторів США з початку 2017 року до 2 червня 2017


Рис. 1


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 13 июня 2017
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарийРост
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду