Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 16:05
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Среда, 14 июня 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1037,36-0,03%

Вчора індекс Української біржі за результатами торгової сесії доволі несподівано додав помітних 1,2% після попереднього росту протягом кількох торгових сесій на 2,4%. Власне несподівано не те, що індикатор додав – це не є несподіваним, скільки відносно несподіваною була сила руху наверх. Тепер технічна картина в індексі Української біржі – прискорення безперервного зростання.

Вчорашнє зростання на місцевій біржі відбулось в лінії з рухом на фондових біржах розвинутих західних країн. Плюс індикатору цього вівторка забезпечили сильні позитивні зміни в ціні двох індексних акцій: Райффайзен банк Аваль (+2,35%) та «Укрнафти» (+3,9%). Три індексних папери з п’яти закінчили торгову сесію вчора в червоному. Суттєво знизилась ціна акцій «Донбасенерго» (-3,1%), проте ця обставина мало вплинула на індикатор УБ в силу малої ваги цього паперу в індексному кошику. Ціни ще двох вчорашніх індексних аутсайдерів змінились незначно. Такий великий рух в акціях банку та компанії нафтогазового сектору, однак, поки мало вплинув на загальну картину зміни окремих індексних паперів на тримісячному та місячному інтервалі, Рис. 1 та Рис. 2. Що буде далі - побачимо. До слова обсяги торгів і акціями банку, і акціями «Укрнафти» не були вчора найбільшими на Українській біржі. 59% вчорашнього і досить пристойного обсягу торгів індексними паперами біржі були забезпечені торгами акціями «Центренерго», які знизились по цінам закриття на незначний 0,1%.

Обсяги торгів індексними акціями вчора на УБ суттєво підскочили в порівнянні з попередніми двома невиразними торговими сесіями і майже в два рази перевищили середньоденні за останні півроку, рік та півтора.

Основні світові фондові індекси вчора підросли. Композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, додав трохи менше 0,1%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 підріс на 0,55%, а широкий фондовий індекс США S&P 500 – приплюсував на 0,45%, вийшовши на новий історичний максимум.

Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські фондові індекси слабко підростають на американські – торгуються різнонаправлено. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси, слабко додадуть. Індекс MSCI EM зранку зростає на 0,1%.

Сьогодні, закінчується дводенне засідання Комітету по відкритим ринкам ФРС США. Імовірність підвищення відсоткових ставок на ньому вчора фахівцями оцінювалась у 99,6%. Однак, більшість учасників фінансових ринків вважає ще більш важливою наступну заяву Глави ФРС стосовно того, що збирається робити центральний банк з 4,5 трильйоном цінних паперів на своєму балансі.

Головний економіст провідного професійного учасника фондового ринку США банку Goldman Sachs Ян Харціус (Jan Hatzius) в своїй записці, датованій минулою суботою, висловив думку, що ФРС прийме рішення ще раз підняти ставку в грудні, а у вересні почне поступово продавати боргові папери, які зараз належать банку в ринок, спочатку малим темпом, але потім з прискоренням темпу цих продажів. Крім зростання базової ставки, ці операції також вплинуть на збільшення відсоткових ставок по борговим паперам в США, що негативно для акцій.

Його колега по банку головний стратег по фондовому ринку США Девід Костін (David Kostin) в спеціальній записці від 9 червня 2017, розісланій інвесторам, повідомив, що найкращі часи для американських акцій закінчуються. На його думку, незалежно від майбутніх даних по економіці США, розвиток подій буде негативним для цін акцій корпорацій країни. Однак, він не передбачає якогось драматичного падіння, а бачить плавне «сповзання» індикатору S&P 500 до відмітки 2325 пунктів, що на 4,7% нижче вчорашнього закриття. За два до цього аналогічну думку висловили провідні фахівці по ринку банку Wells Fargo, одного з найбільших банків США, і теж досить активного учасника фондового ринку цієї країни.

Це не дивно. Згідно з черговим місячним опитуванням інвестиційних менеджерів Bank of America Merrill Lynch, опублікованим вчора, наразі є рекордна перевага серед них тих, хто вважає фондові ринки перегрітими - 44%. Саме на такий відсоток більше керуючих інвестиційними та пенсійними фондами, які вважають, що фондові ринки занадто дорогі над тими, хто вважає, що ці ринки не дорогі. 84% з опитаних вважають найбільш дорогим фондовий ринок США.

Останнє, як і очікуваний невеликий темп зниження фондового ринку США дає надію на те, що досить імовірне плавне зниження фондового ринку США в найближчому майбутньому може не мати негативного впливу на інші фондові ринки.

Що стосується дня сьогоднішнього то тут все виглядає оптимістично. Зовнішні ринки переважно зростають. Технічна картина в індексі УБ зараз – переконливий ріст. Здавалось би на цьому фоні варто очікувати продовження росту на вітчизняному фондовому ринку. Та все ж безперервність руху наверх індикатору Української біржі останніх днів залишає місце для сумнівів. Колись має бути пауза.

Рис. 1

Рис. 2

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

 
Настроение рынка на 14 июня 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду