Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 20.04.2024 01:06
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Вторник, 20 июня 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1036,76-0,15%

Вчора індекс Української біржі підріс на 1,2% і, закінчив торги на своєму новому двомісячному максимумі. Його рух відбувся в лінії з рухом основних світових фондових індексів, які вчора підросли приблизно на таку ж саму величину.

Вчора п’ять індексних паперів Української біржі закінчили торги з плюсом, один – з мінусом. Найбільше додали в перший день цього тижня акції «Донбасенерго» (+3,6%), «Центренерго» (+1,7%) та Райффайзен банк Аваль (+1,2%).

Обсяги торгів індексними акціями на Української біржі вчора ще більше знизились і лише трохи перевищили середньоденні за останні півроку, рік та півтора, що (мається на увазі останнє), зрештою, доволі непогано, як для літнього періоду відпусток.

Цього понеділка, як вже зазначалось, світові фондові індекси непогано підросли. Широкий фондовий індекс США S&P 500 додав 0,8% і вийшов на свій новий історичний максимум. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 підріс на 0,9%, а композитний доларовий фондовий індекс ринків країн, які розвиваються, MSCI EM, закінчив вчорашній день з плюсом у 1,0%.

Важко сказати, що власне вчора було причиною такого оптимізму на американському ринку акцій. Здається для цього взагалі, крім суто торгових справ, не було причин. Як, зрештою, і для особливого песимізму. Для цього ринку вчора практично не було ні значимих новин, ні якихось інших яскраво виражених, як то технічних, факторів. Просто впливовим учасникам захотілось «підняти» ринок акцій – і все.

Вчора зробив заяву президент Федерального резервного банку Нью-Йорку, він же віце-голова Комітету по відкритим ринкам ФРС Вільям Дадлі, друга, а можливо навіть, зараз і перша людина по впливу у ФРС. Він відзначив, що інфляція в США має зрости в недалекому майбутньому завдяки росту заробітних плат в цій країні, що є наслідком практично повної зайнятості. Ця ремарка сприяла вчора деякому зростанню відсоткових ставок по державним облігаціям США.

Для європейських ринків теж сьогодні немає особливих новин. Перемога партії Президента Франції Макрона, немислима ще рік назад, та ще й така, що одна партія має тепер переважну більшість у французькому парламенті, можливо, в якійсь мірі і сприяла вчорашньому росту європейських ринків – але це вчора. Хоча, тут може йти мова і про синхронний підйом на ринках, просто завдяки діям трейдерів. А, можливо, на цей ринок мав позитивний вплив перегляд з деяким підвищенням прогнозів по темпу росту економіки Єврозони, чи технічний чинник. Як би там не було, широкий європейський фондовий індекс, який з паузами знижувався з 10 травня, в останні дні намітив різкий розворот наверх.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси підростають – на європейські сильніше. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси продовжать ріст. Індекс MSCI EM зранку додає незначний 0,1%.

Варто зробити важливе зауваження. Навряд чи сьогодні після вчорашнього сильного росту можна очікувати подібного великого росту на американському ринку акцій. Цей ринок сьогодні або мало зміниться або трохи знизиться. І це матиме вплив на динаміку інших фондових ринків в другій половині дня. Зовсім не обов’язково при цьому інші ринки просядуть. Однак, і дуже сильної позитивної динаміки очікувати також не варто.

Тому, на цьому спокійному позитивному фоні від вітчизняного ринку акцій сьогодні варто, скоріше, очікувати слабко позитивної динаміки, пам’ятаючи, що ризики невеликого зниження місцевого ринку дещо зросли.


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 20 июня 2017
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду