Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 20.04.2024 13:13
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Четверг, 20 июля 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1085,31+0,64%

Вчора індекс Української біржі зріс ще на сильних 1,9% після росту днем раніше на 1,8%. Вчора в ціні підросли в ціні всі п’ять індексних акцій Української біржі. Зараз з часовим лагом у шість-сім торгових днів місцевий український ринок акцій повторює динаміку фондових ринків країн, які розвиваються в цілому. Переконливе зростання композитного доларового індексу країн, які розвиваються, MSCI EM, почалось 10 липня. Наступного дня ріст індикатору MSCI EM склав майже 1%. Ріст індексу УБ почався 17 липня, але з більшим темпом, що не дивно, враховуючи обмежений склад індексної корзини – якихось п’ять емітентів.

 Вчора найбільше з індексних акцій зросли в ціні акції Райффайзен банк Аваль (+4,3%). За ними йдуть мало впливові і волатильні акції «Донбасенерго» (+3,3%) та акції «Мотор Січі» (1,4%); останні продовжують компенсувати своє недавнє зниження.

 Обсяги торгів індексними акціями на Українській біржі вчора суттєво перевищили середньоденні обсяги торгів цими паперами за останні півроку, рік та півтора. 80% цих обсягів в грошовому вираженні склали торги акціями Райффайзен банк Аваль.

 Імовірно чимало учасників ринку робить ставку на акції банку, роблячи ставку на очікувані хороші фінансові результати банку в другому кварталі 2017 та на великі дивіденди за результатами поточного року.

 Що стосується банку, то слід зазначити, що його поточна ринкова капіталізація значно перевищує капіталізацію інших компаній, акції яких входять до складу індексного кошику УБ: «Укрнафти», більш, ніж в два рази, «Мотор Січі» в 2,7 рази, «Центеренрго» в 3,5 рази. Акції банку зараз оцінюються ринком по дещо іншому принципу, ніж інші індексні акції основної  місцевої фондової біржі. Еквівалентна норма внутрішньої дохідності (IRR) в валюті для акцій банку складає порядку 17%, (може 18% чи 16%), що дуже близько до показників українських компаній, акції яких представлені на іноземних фондових біржах, в той час, як оцінка акцій інших індексних акцій Української біржі відбувається по принципу дисконтування в рази на підставі оцінки по коефіцієнтам по базі закордонних аналогів через відсутність у цих компаній значимого вільного грошового потоку.

 Райффайзен банк Аваль за результатами п’яти місяців 2017 отримав прибуток 2,25 млрд. грн., на чому можна будувати очікування його чистого прибутку в другому кварталі 2017 на рівні 1,21 млрд. грн., в порівнянні з 1,44 млрд. грн. в першому кварталі 2017. Це є вражаючим результатом, якщо виходити лише з активів банку. Виходячи з того, що звітність за другий квартал 2016 була опублікована 25 липня 2016, за перший квартал 2017 року – 27 квітня 2017 року, а за п’ять м’ясці з’явилась в персі 24 червня 2017, можна очікувати публікації результатів банку за перше півріччя 2017 орієнтовно 24-25 липня 2017, може 26-ого.

 На світових фондових вчора був доволі позитивний торговий день. Вчора композитний доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, додав ще 0,65%, широкий загальноєвропейський індекс STOXX 600, - 0,8% (після зниження днем раніше), а широкий фондовий індекс США S&P 500 зріс на 0,5% і вийшов на свій історичний максимум, так само, як і два інші провідні фондові індекси США: Dow Jones та NASDAQ.

 Учасники фондових ринків продовжують грати на підвищення на біржах на основній темі -  хорошій квартальній звітності в США. Це все відбувається при низьких відсоткових ставках та повільній нормалізації монетарної політики центробанків і при зростаючій економіці, як гарантах від зниження при такій грі. Незабаром ця тема зіткнеться з діями центробанків та ненормально високою абсолютною поточною ринкової оцінкою фондового ринку США. Чим більше ринок зростає зараз, тим більш проблемним виявиться його майбутнє. Але поки учасники ринку вважають за доцільне та можливе грати на підвищення, і найбільшим бенефіціаром цього виступають фондові ринки країн, які розвиваються через їх відносно нижчу поточну ринкову оцінку.

 Сьогодні зранку індекс MSCI EM практично не змінюється. Ф’ючерси на американські фондові індекси переважно дуже слабко знижуються, на європейські – несильно додають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси  зростуть.

 Виходячи з кореляції індексу УБ та MSCI EM, росту індексу MSCI EM в попередні торгові дні, переконливого росту індексу Української біржі за результатами двох останніх торгових сесій (такий ріст відразу різко не закінчується), сприятливого зовнішнього фону, можна очікувати росту цін місцевих акцій і сьогодні. Сьогоднішній ріст на Українській біржі може бути дещо меншим, ніж ріст кожного з двох попередніх днів.



·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 20 июля 2017
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду