Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 22:10
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Среда, 9 августа 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 1133,34-0,77%

Вчора індекс Української біржі додав ще 0,1% після росту цього понеділка на 0,2% та після незначної просадки минулої п’ятниці на рості - 0,3%. Майже всю торгову сесію цього вівторка індикатор знижувався, і лише в останні хвилини/секунди торгів вийшов в позитивну зону. Звертає на себе увагу і вчорашнє зниження вересневого ф’ючерсу на індекс Української біржі на 0,4%. Тепер позитивний спред між ф’ючерсом на індекс та самим значенням індексу скоротився до 18 пунктів – що еквівалентно 1,5% поточного значення індексу. Разом зі: 2) значним сповільненням росту індексу УБ, 3) негативною вчорашньою та ранішньою динамікою на світових ринках акцій, 4) сильним ростом місцевого ринку в попередні тижні та 5) зниженням внаслідок цього росту імовірної потенційної дивідендної дохідності 2018 по акціям Райффайзен банк Аваль при поточних цінах акцій  до 25,5%, в «Центренерго» - до 15,5%, це створює законні сумніви в подальшому суттєвому рості ринку місцевих українських акцій в найближчій перспективі. Однак, технічна картина в індексі Української біржі - це все ще ріст, хоча й повільний, а згаданий спред все ж лишається позитивним. Так само, як і той факт, що зниження на світових ринках може носити дуже локальний характер, все ще лишається виправдана надія на ще деяке – порядку 1-2-4% зростання індексу УБ в кілька найближчих тижнів від поточного рівня, і все ж досягнення цим індикатором в короткий проміжок часу – кілька тижнів значення у 1180 пунктів, а може, якщо повезе, і 1200. (при теперішніх 1140).

Вчора знизились в ціні три індексних акції з п’яти, підросли – дві. Найбільшу зміну цього вівторка мали акції «Донбасенерго» (+2,1%). Обсяги торгів індексними акціями на ринку заявок Української біржі, як вже зазначалось вище, вчора були значно нижчими за середньоденні торги ними за останні півроку, рік та півтора, та суттєво нижчими за вчорашні. Обсяги торгів акціями Райффайзен банк Аваль були незначними.

Вчора композитний доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, підріс ще на 0,3%, освіживши свій річний максимум. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 вчора додав 0,2%, а широкий фондовий індекс США S&P 500 втратив 0,2% від свого історичного максимуму після досягнення протягом торгової сесії свого нового історичного середньоденного максимуму. Вузький консервативний фондовий індекс США Dow Jones вчора перервав свою дев’ятиденне безперервне оновлення історичних максимумів.

Приводом для вчорашнього зниження на фондовому ринку США послугувала новина про те, що Північна Корея створила мобільну ядерну бомбу, яку можна встановлювати на її нові міжконтинентальні балістичні ракети, які були випробувані цією країною нещодавно в цьому році, а також дуже різка негативна реакція на цю подію президента США Дональда Трампа. Інформація про мобільну бомбу, згідно з NBC News, яка першою озвучила та опублікувала новину, надійшла від американської розвідки. Росіяни, в особі одного з вищих чинів МЗС країни, буквально тиждень назад, перед засідання Радбезу ООН з цієї теми, категорично стверджували, що Північній Кореї для створення мобільного ядерного пристрою необхідні роки (і не один не два, не три), зовсім інша технологія, ніж та яка у Північної Кореї є зараз, а нинішні ядерні пристрої країни дуже примітивні і не можуть встановлюватись на ракети.

Однак реакція фінансових ринків на подію була, як кажуть «приглушена», тобто слабка, оскільки за більшістю дуже різких заяв президента Трампа, слідують, як правило більш м’які та досить виважені дії.

Для світових фондових ринків, та, особливо, ринку акцій США важливим є публікація квартальної фінансової звітності корпорацій. На сьогодні згідно з опублікованою звітністю (а відсоток такої вже високий) прибутки корпорацій США на річній основі зросли в другому кварталі 2017 на 10,1% рік до року при оцінках росту перед початком публікацій, згідно з S&P Capital IQ – 6,2%. Ці 10% - це хороший ріст, зумовлений в помітній мірі певним ростом відсоткових ставок (добре для банків) та цін на нафту (добре для енергокомпаній), і, природно, ростом світової економіки та інфляцією. Перевищення 4% високе, але традиційне для останнього часу. Аналітики навмисне «знижують планку» перед початком публікацій, щоб компанії могли її подолати. На думку фахівців таке подолання сприяє більшому росту цін акцій, що добре для переважної більшості учасників фондового ринку. Раніше перевищення складало 2-2,5%, але в останні роки 4% стало більш звичайним показником.

Сьогодні зранку індекс MSCI EM знижується на помітні 0,7%. Ціни на нафту НЕ підтримують ріст індикатору і, на диво, на фоні політичних новин не зростають. Зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси знижуються (по причині геополітичних подій, згаданих вище). Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси суттєво знизяться.

Виходячи з фактів викладених на початку огляду: сповільнення росту індексу УБ в останні дні, слабких торгів на УБ, великого ріст цін місцевих акцій до вчорашнього дня та негативній поведінці світових ринків акцій вчора вночі та сьогодні зранку, імовірним сценарієм на сьогодні є зниження місцевого ринку акцій. Проти цього говорить позитивний серед між ф’ючерсом на індекс УБ та значенням цього індексу, а також вперта позитивна динаміка індикатору Української біржі в останні дні. Тому, ставлячи на більш імовірний сценарій на сьогодні – зниження цін місцевих акцій, трейдерам все ж необхідно бути обачними і страхуватись.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 9 августа 2017
Падение
1 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуПадение
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду