Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 24.04.2024 16:39
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Пятница, 11 августа 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 1128,35-0,55%

Вчора індекс Української біржі зріс на 0,1% після зниження днем раніше на 0,8% в лінії зі світовими фондовими індексами. Вчорашнє зростання індексу Української біржі відбулось всупереч досить таки суттєвому зниженню всіх основних світових фондових індексів. Це добре, і, імовірно, є опосередкованим свідоцтвом того, що місцевий ринок «хоче» зростати. Іншими словами його учасники хотіли б бачити цей крихітний ринок вище, з більшими цінами акцій, які на цьому торгуються. Однак, місцевий ринок все ж працює з відомими часовим лагом (відставанням) від світових фондових ринків. Це може мати наслідком зниження цін акцій на місцевих біржах трохи пізніше. При цьому варто зазначити, що обсяги торгів індексними акціями на ринку заявок Українській біржі вчора ще більше знизились в порівнянні з дуже малими обсягами попереднього дня, і за своєю величиною наблизилися до самих мінімальних за останніх півтора роки, якщо виключити один два зовсім «тихих» торгових дня. Це опосередковано говорить, що учасники місцевого ринку  акцій суттєво невпевнені в напрямку подальшого цінового руху на цьому ринку.

Причиною вчорашнього зниження світових фондових біржах та руху в інших фінансових та не зовсім фінансових біржових активах стало поступове усвідомлення учасниками ринку певної небезпеки останніх дій Північної Кореї  (створення мініатюрної ядерної бомби та більш раннє випробування міжконтинентальних балістичних ракет, словесні загрози Північної Кореї острову Гуам, де розташовані дві військові бази США та посилення напруги коло цих дій в сполученні з грізною риторикою – попередженнями з Вашингтону. Вчора вночі Японія, розташована досить близько коло Північної Кореї, зробила заяву, про те, що на свого сусіда необхідно сильно тиснути, а не вести з ним переговори. Грізна риторика президента США Трампа по відношенню до Північної Кореї посилилась вчора увечері. Нагадаємо, є зовсім недавнє рішення Радбезу ООН прийняте одноголосно, про санкції щодо Північної Кореї за згадані вище дії щодо зброї масового ураження та засобів їх доставки.

Однак США сильно прагнуть уникнути великого конфлікту, і за лаштунками дуже і дуже імовірно (імовірність цього 99,99%) ведуть прямі секретні переговори з Північною Корею з проблемних питань (як і з іншими важливими країнами, які мають до цього стосунок), а також, дуже імовірно, вже змирились з тим, що у Північної Кореї є ядерна зброя. Риторика засобів масової інформації США, що звертає на себе увагу, (а ця риторика справді в таких випадках заслуговує дуже великої уваги), заспокійлива, охолоджуюча. Кореспонденти близькі до Вашингтону зберігають дуже виважену позицію та спокійний тон, а ті хто акредитований у Пентагоні, завіряють, що військових сил США в регіоні і так достатньо, і ніяких інших збройних формувань в регіон перекидатись не буде. Про ніяке планування військових операцій взагалі не говориться (що, правда, не означає, що страховочний варіант (contingency plan) військового удару не розробляється, точніше не уточнюється. Це можуть бути точкові удари по всім, що пов’язане з ядерною зброєю, та по пусковими ракетними комплексами і заводам з виготовлення ракет та по окремим командним пунктам. Місцеву публіку (в США) готують до спокійного вирішення проблеми. Тож збройного конфлікту, чи, навіть дуже сильного загострення очікувати не варто. Щоправда, зовсім скоро на Корейському півострові пройдуть чергові річні спільні традиційні військові навчання США та Південної Кореї, згідно з затвердженого ще давно графіку, які завжди дуже дратують Північну Корею. Це, звичайно, не додасть спокою в поточній ситуації. Військові навчання не мають вийти за рамки вже звичайних річних навчань.

Незважаючи на те, що високопосадовці Північної Кореї заявили, що ніяка інша країна крім США у випадку можливого конфлікту не постраждає, можливий (вкрай малоймовірний в найближчий період) конфлікт мав би значні наслідки.

Фінансові ринки добре відомі своєю пересторогою. Ціни акцій вчора знизились, золото та ціни облігацій зросли. Дохідність облігацій, відповідно, суттєво знизилась. «Пробувала» підростати нафта. Однак рухи за межами акцій були відносно невеликі.

Вчора композитний доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, знизився  ще на 1,1% після втрати ним днем раніше 0,9%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 знизився на 1,0% (позавчора на 0,7%), а широкий фондовий індекс США S&P 500 втратив суттєві 1,45% після просадки лише на символічні 0,04% днем раніше.

Сьогодні зранку індекс MSCI EM втрачає ще 1,1%, позначивши за три неповні торгові дні доволі різке зниження. Ф’ючерси на американські фондові індекси «пробували» сьогодні зранку зі змінним успіхом підростати, торгуючись коло нуля, на європейські - знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси ще помітно знизяться.

Сьогодні (ВАЖЛИВО) фондовий ринок США попробує стабілізуватись, що у випадку успіху (імовірно) стабілізує і інші ринки.

На фоні певної геополітичної напруги та зниження світових ринків акцій та, незважаючи на спроби росту місцевого ринку акцій вчора, сьогодні помітно більш імовірна негативна динаміка на місцевому ринку акцій. Хоча шанси на позитивний результат торгів за океаном сьогодні не такі вже й (їх попередньо важко оцінити), все ж, мабуть, і негативне закриття на Українській біржі цієї п’ятниці також більш імовірне.


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 11 августа 2017
Падение
2 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарийПадение
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду