Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 20.04.2024 11:27
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Понедельник, 21 августа 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1125,32-0,05%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі підріс ще на 0,2% після росту попереднього дня на 0,3%. Тепер на місячному графіку індекс УБ позначив, чи то припинення тренду до зниження і стабілізацію, чи то доволі сильну позитивну корекцію на помірному зниженні. Ф’ючерс на індекс Української біржі минулої п’ятниці зріс на 0,4%. Позитивний спред між ф’ючерсом на індекс Української біржі та значенням самого індексу тепер складає 9 пунктів (+0,8%).

 Увесь ріст індексу Української біржі, який провів переважну більшу частину торгової сесії минулої п’ятниці в негативній зоні, припав на останню годину торгів. Саме тоді зросли в ціні акції Райффайзен банк Аваль (+1,6%), які до цього в ході п’ятничних торгів не зростали. Вони і внесли практично увесь внесок в ріст індикатору основної місцевої фондової біржі того дня.

 Минула п’ятниця стала тим днем, який показує, що часом вгадати наступний рух на фондових ринках буває практично неможливо. Якщо спробувати проаналізувати фактори, які призвели до позитивних змін в цінах акцій на Українській біржі в кінці торгів минулої п’ятниці, то перше (і, можливо, єдине), що приходить на ум, то це позитивний рух на американських фондових біржах в цей час. Місцевих новин того дня, які б вплинули на перебіг торгів акціями на УБ близько 16-00 того дня не було, інших чинників крім згаданого, здається, також. Однак, парадокс ситуації полягає в тому, що вийшовши з мінусу в плюс в середині торгів в США, широкий фондовий індекс США S&P 500, закінчив торги все ж мінусом у 0,2%. Європейські ж фондові біржі в цілому несильно відреагували на позитивний рух цін акцій в США в цей час, і закінчили торги переважно в негативній зоні. Сусідні з нами ринки, все ж зреагували по різному – 2х2. Румунський індекс BET, зростаючи в ході торгової сесії, все ж втратив за результатами торгів того дня 0,35%. Польському індексу WIG в результаті зростання по ходу торгів вдалось закінчити торгову сесію з плюсом у 0,2%, як і турецькому XU100 (+0,35%). Невеликий за складом болгарський індекс SOFIX (тому не дуже показовий) закінчив торги минулої п’ятниці з мінусом у 0,9%. Обидва основні російські фондові індикатори того дня втратили по 0,6% (але тут є ще важливий чинник - ціни на нафту). Таким чином, видається, що несподіваний рух в акціях США, можливо, під впливом місцевих політичних новин, який так і закінчився нічим, і став причиною росту на Українській біржі минулої п’ятниці - чого передбачити практично неможливо.

 Обсяги торгів минулої п’ятниці індексними акціями на ринку заявок на Українській біржі приблизно в два рази перевищили середньоденні за останні майже два роки, рік та півроку. 58% цих обсягів припало на акції «Центренерго». Акції «Центренерго» та «Донбасенерго» знизились минулої п’ятниці на 0,9%.

 Новиною минулої п’ятниці для місцевого ринку акцій стали продажі на ПФТС блок-пакетів акцій енергокомпаній «Західенерго» та «Київенерго». За акції «Західенерго» покупець, компанія Ornex групи «СКМ» заплатила на 130,46 грн., на 20% вище стартової ціни. Чималий відсоток учасників місцевого ринку акцій очікував деякого зростання ціни, тому що стартова ціна була невисока, навіть, як по нинішнім часам. Тепер інтригою є: чи запропонує покупець викуп акцій міноритарним акціонерам, адже це не холдингова компанія ДТЕК і, якщо запропонує то по якій ціні. Також є питанням, чи буде «Західенерго» за відсутності викупу виплачувати при наявності прибутків – дивіденди. Адже це тепер не державна компанія, для якої виплата дивідендів обов’язкова.

 Як вже зазначалось, на світових фондових ринках минула п’ятниця була, переважно, негативним днем. Композитний доларовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, того дня втратив 0,35%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 – знизився на 0,7%, а широкий фондовий індекс США S&P 500, нагадаємо, про що вже згадувалось просів на 0,2%.

 Сьогодні зранку індекс MSCI EM, перейшов до росту і додає 0,3%, стабілізуючись. Ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси несильно торгуються в невеликому мінусі. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси дещо знизяться.

 Американські оглядачі за відсутності інших значимих тем, концентруються увагу на подіях у Вашингтоні, в першу чергу відставці Стівена Бенона, бувшого радника президента Трампа. Новина розглядалась, як позитивна для ринків через те, що у Бенона був конфлікт з двома іншими радниками американського президента, більш виваженими. Саме ця новина, начебто призвела до росту американських фондових індексів в середині торгів минулої п’ятниці.

 На досить невизначеному фоні, непросто будувати очікування по змінам на місцевому ринку акцій в ході сьогоднішніх торгів. Значимі новини для фондових ринків відсутні. Європейські фондові індекси знижуються, але індекс MSCI EM підростає. Динаміка, таким чином, на зовнішніх ринках змішана. Єдине, що здається більш імовірним, так це слабка зміна на місцевому ринку акцій. А так, видається, що з приблизно рівними ймовірностями рух на Українській біржі сьогодні може бути, як уверх, так і вниз.



·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 21 августа 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынка
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду