Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 01:12
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Вторник, 22 августа 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Рост
Индекс UX по итогам дня: 1132,04+0,6%

Вчора індекс Української біржі знизився на суто символічні 0,05%, позначивши можливий перехід до майбутніх торгів в діапазоні. Хоча, варто відзначити, що більшу частину торгової сесії цього понеділка індикатор УБ провів в негативній зоні.

 Вчора знизилось в ціні три індексних акції Української біржі, підросли – дві. Ціновий рух в індексних паперах УБ вчора був невеликий. Акції Райффайзен банк Аваль, ціна яких несподівано минулої п’ятниці в останню годину торгів підросла на  1,6%, вчора втратили в ціні 1,1%. Ціни інших індексних паперів Української біржі вчора змінились менш, ніж на 1% в абсолютному вираженні.

 Обсяги торгів індексними акціями на ринку заявок Української біржі вчора були суттєво нижчими за свої середні за останні півроку, рік та майже два.

 В цілому ж торгова сесія цього понеділка на Українській біржі не була особливо нічим примітна, як, зрештою, і на світових фондових ринках.

 Вчора «Укрнафта» опублікувала прес-реліз, в якому зазначила, що не продовження ліцензій на 9 родовищ нафти та газу, заставить компанію для сплати податків в другому півріччі 2017 скоротити інвестиційну програму в цей період на 500 млн. грн., що приведе до подальшого зниження видобутку вуглеводнів, як в поточному році, так і наступних. Компанія також, можливо, буде змушена скоротити персонал. Такий план підготовлений. Через не продовження ліцензій компанія вже втратила 560 млн. грн. чистого доходу, і, у випадку заморозки ситуації, втратить до кінця року 1,8 млрд. гривень чистого доходу. Компанія виграла суд першої інстанції у Держгеонадр з приводу незаконності не продовження ліцензій. Державний орган подав апеляцію, і скоро буде судовий розгляд цієї апеляції, говорить в прес-релізі.

 Світові фондові ринки. Вчора композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, додав 0,4% після втрати 0,35% минулої п’ятниці, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 – знизився на 0,4%, а широкий фондовий індекс США S&P 500, підріс на 0,1%.

 Відсутність значимих для фондових ринків новин, заставляє їх учасників звертатись до технічних факторів, історичних аналогій та розглядати середньострокові тренди на основі фундаментальних факторів (точніше їх зміни) у пошуку відповіді на питання стосовно найближчої майбутньої динаміки цих ринків.

 Якщо по фондовому ринку США, де індекс S&P 500 «намалював» в останні дні мінімум нижчий за попередній, думки розходяться, то по європейському ринку акцій, є певний позитивний консенсус. На ринку США хтось, виходячи з психології ринку вважає, що ринок найближчим часом може просісти ще на 2-5%. Хтось, виходячи з технічних факторів, думає що є підґрунтя для покращення настрою інвесторів і відскоку наверх. Що ж стосується європейського ринку акцій, то тут більшість схиляється до росту цього ринку до кінця року. Поточна консенсус-ціль по вузькому індексу найбільших компаній регіону, STOXX 50,  знаходиться на 5,8% вище поточних рівнів після тривалого помітного зниження індикатору, Рис. 1. Стратеги та керуючі говорять про високу імовірність росту європейського ринку акцій принаймні на кілька відсотків цього року та на кілька відсотків наступного. В якості одного з аргументів наводиться сильна кореляція між ринком акцій Європи та курсом євро, Рис. 2. Укріплення євро сильно шкодить компаніям-експортерам регіону. Однак недавня стурбованість, висловлена керівниками ЄЦБ на черговому засіданні банку стосовно занадто сильного укріплення євро, для багатьох означає зниження курсу євро по відношенню до долара США з нинішніх майже 1,18 до 1,15 до кінця року, що позитивно для європейських акцій. Зниження відбудеться на їх думку завдяки більш повільній нормалізації грошово-кредитної політики в Єврозоні. Інші посилаються на значний приток коштів в останній місяць в інвестиційні фонди, які інвестують у європейські акції (за даними EPFR). Це само по собі означає зміну настрою і сприяє підйому ринку акцій. Хтось також посилається на фундаментальні чинники, і прискорення економічного росту в Європі в останній час, як і на перспективу подальшого росту корпоративних прибутків компаній регіону.

 Зростання цін акцій в Європі позитивно для українського ринку акцій, внаслідок географічної близькості та певної кореляції, як і можливе зростання цін акцій країн, які розвиваються. Тож це дає певні приводи для оптимізму.

 Сьогодні зранку індекс MSCI EM, який перейшов до росту вчора, додає ще 0,5%. Ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси зранку теж непогано зростають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси помітно додадуть.

 На цьому локально позитивному фоні, скоріше, слід очікувати позитивних торгів на Українській біржі сьогодні. Після вчорашнього прес-релізу дещо зростає можливість негативного результату торгів сьогодні акціями «Укрнафти». Однак, останнє - незначно – «ринок» знає про всі існуючі проблеми цієї компанії.

Рис. 1

Рис. 2




·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 22 августа 2017
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуРост
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду