Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 17:09
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Среда, 4 октября 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1205,74-2,39%

Вчора, вже шосту торгову сесію, поспіль індекс Української біржі закінчив в плюсі. Якийсь час раніше так само поступально підростав і композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, з яким індикатор місцевої фондової біржі з часовим лагом дуже добре корелює. Так само, як і провідний фондовий індекс США S&P 500 у вересні, індекс Української біржі торгувався у дуже вузькому діапазоні. Кореляція з міжнародними ринками в значній мірі, хоча і далеко не в повній, пояснює рухи на місцевому ринку акцій взагалі, і останні рухи, включаючи й останній ріст, зокрема. Тут причина криється, як в простому копіюванні поведінки міжнародних трейдерів, так і більш глибоко, в зміні фундаментального ставлення до ризиків, і, більш головне, технічно дотримання певного співвідношення між ринковими оцінками різних фінансових інструментів в різних країнах, співвідношень їх дохідностей (хоча б потенційних), включаючи і такий специфічний фінансовий інструмент, як місцеві українські акції.

Вчора «погоду» на ринку акцій з великими, які для останніх кількох років, обсягами торгів на ринку заявок, зробили акції «Центренерго», які додали цього вівторка по цінам закриття 4,1%. Тут, очевидно вирішальну роль зіграло рішення Держави  не спішити з перетворенням «Турбоатому» з ПАТ в ПрАТ. Очевидно, чимало учасників місцевого фондового ринку вирішило, що аналогічну позицію Держава займе й по відношенню до «Центренерго», збори акціонерів якого з порядком денного по перетворенню, намічені на 11 жовтня 2017. Певним підтвердженням цих очікувань є аналогічна ситуація, як з «Турбоатомом» з «Запоріжжяобленерго», де збори були намічені на сьогодні на ранок. Окрім такого ж рішення, Держава вирішила сформувати незалежну Наглядову раду цього товариства. Торгівля акціями  «Центренерго» є найбільшою за оборотами серед індексних паперів УБ в останній час, і рішення про перетворення, якщо таке все ж буде прийняте, вкрай згубно відобразиться на і так дуже і дуже куцому місцевому ринку акцій. Вчора обсяги торгів акціями «Центренерго» склали 59% всього обсягу торгів індексними паперами на ринку заявок УБ. Тож, будемо вітати рішення по «Турбоатому» і чекати рішення зборів акціонерів, точніше Держави, по «Центренерго».

Дуже важливим чинником для фондового ринку України є прийняття вчора Верховною Радою України пенсійної реформи. Окрім іншого, вона передбачає введення накопичувальної системи другого рівня з 1 січня 2019 року. Цей факт може значно оживити місцевий фондовий ринок. На ньому можуть з’явитись ще, інші та кращі емітенти. Крім того імовірно покращиться якість корпоративного управління та прибутковість тих емітентів, акції яких вже представлено на УБ. Вітаємо учасників місцевого ринку акцій з цією подією.

Цього вівторка підросли всі індексні папери Української біржі. Проте більше відсотка з індексних паперів, крім «Центренерго», вчора додали лише акції «Донбасенерго» (+1,2%).

Обсяги торгів індексними акціями Української біржі на ринку заявок вчора ще більше підросли в порівнянні з минулими днями, і помітно перевищили двократні середні обсяги торгів ними за останні півроку, рік та два. Суттєві, які для останнього часу, були і обсяги торгів акціями «Укрнафти». Їх ціна вчора зросла на 0,6%.

Вчорашній день, як і день раніше, для  світових фондових ринків був днем росту. Вчора композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, підріс на помітні 1,3%, і закріпив свій тренд на відновлення. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 зріс на 0,15%, і вийшов на новий локальний максимум. До річного максимуму, датованого травнем 2017 року, йому ще не достає 1,35%. Широкий  фондовий індекс США S&P 500 вчора додав 0,2%, і оновив свій історичний максимум.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси мало змінюються, на американські дуже незначно просідають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси майже не зміняться. Індекс MSCI EM зранку зростає на 0,4%, підтверджуючи свій новий позитивний тренд.

Очевидно, що на західних фондових ринках назріває технічна пауза. Однак, це не означає повної зупинки відновлення фондових ринків країн, які розвиваються, і їх поступового наближення до недавніх п’ятирічних максимумів. Хоча факт  темп їх росту зменшитись.

На цьому фоні сьогодні не виключена пауза і на місцевому ринку акцій, враховуючи також і сповільнення темпів збільшення ціни більшої частини індексних паперів Української біржі вчора, і шість позитивних торгових сесій на УБ підряд. Трохи більше схиляючись до слабко позитивного результату торгів індексними акціями на Української біржі сьогодні, тим не менш, варто враховувати і на те, що результат з немалою ймовірністю може бути і слабко негативним.






·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 4 октября 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду