Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 24.04.2024 19:20
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Четверг, 5 октября 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1220,36+1,21%

Вчора індекс Української біржі перервав серію з шести позитивних торгових сесій поспіль, за результатами яких він підріс на дуже суттєві 10,2%, і знизився на значимі 2,4%. Грудневий ф’ючерс на індекс УБ вчора втратив 1,3%. Таким чином серед між ф’ючерсом та індексом УБ залишився позитивним – 18 пунктів або 1,5%. Технічна картина в індексі Української біржі тепер (це особливо чітко видно по цінам закриття на місячному графіку) – різкий обрив такого ж різкого сильного росту.

 Найбільший внесок в зниження індексу Української біржі внесли вчора акції «Укрнафти», які втратили в ціні відразу 6,5%. Зниження їх ціни пройшло при доволі непоганому, як для останнього часу, обсягу торгів цими паперами. Вчорашнє зниження ціни «Укрнафти», імовірно, носило технічний/психологічний характер. Якихось значимих новин вчора по цій компанії не було. До вчорашнього дня ціна акцій «Укрнафти» зросла за попередні останні торгові сесії на дуже і дуже значимі 27/26% (ціни закриття/біржовий курс) на фоні новини про продовження компанії на 20 років дії 9 ліцензій на видобуток вуглеводнів, а також на фоні доволі помітного росту цін на нафту. Можливо, хтось з учасників ринку вирішив зафіксувати частину свого прибутку по цим паперам. Менш імовірно, хтось володіє внутрішньою інформацією, про якісь затримки з відновленням видобутку на цих 9 родовищах, чи звертає увагу на певну негативну корекцію цін на нафту та обережні прогнози стосовно стабільних (середньорічних, середньо квартальних) цін на нафту в найближчі роки. Два дні назад міжнародне рейтингове агентство Fitch повідомило про те, що не очікує тривалий час зростання середніх цін на нафту вище 60 доларів за барель (виключаючи тимчасові піки), і знизило середньорічну ціну марки Brent в базовому сценарії на наступний рік з 55 до 52,5 доларів за барель.

 Вчора за результатами торгів знизилось в ціні чотири індексних акції Української біржі, один підріс. Обсяги торгів індексними паперами біржі на ринку заявок вчора ще більше підросли в порівнянні з відносно непоганими попередніх днів, і більш, ніж в два з половиною рази, перевищили середньоденні за останні півроку, рік та два.

 Вчора композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, підріс ще на 0,4%. Цей індикатор відновлюється і поступово наближається до свого недавнього п’ятирічного максимуму. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 вчора перервав свій тренд зростання і, в тому числі, через невелике укріплення євро, втратив незначну 0,1%. Широкий  фондовий індекс США S&P 500 вчора додав ту ж незначну 0,1%, і, в черговий раз, оновив свій історичний максимум.

 Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси мало змінюються. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси мало зміняться. Індекс MSCI EM зранку практично не змінюється.

 На світових фондових ринках після росту закономірно намітилась, чи напрошується, пауза. Однак, деякі американські технічні аналітики кажуть, що останній відносно сильний «момент руху» на американському ринку акцій, імовірно, перенесе негативну корекцію на цьому ринку на пізніше, ближче до кінця місяця. Американським індексам допомагають останні сильні дані по індексу ISM у виробничому секторі та перспектива податкової реформи в цій країні. Між тим, індекс MSCI EM може продовжити відновлення до своїх п’ятирічних піків.

 Після вчорашнього різкого зниження на місцевому ринку акцій виникає закономірне питання, що буде сьогодні. Світові фондові індекси різко не коригувались, не коригуються, за виключенням, в якійсь мірі, індексу MSCI EM певний час назад. Малоймовірно, що західні фондові індикатори зараз різко підуть вниз. Якщо і буде корекція (що ще не факт), то вона буде дуже плавною. Для різкого зниження зараз немає серйозних аргументів. З іншої сторони, і недавнє зростання західних фондових індексів було хоч і поступальним, але плавним, на відміну від останнього різкого, сильного росту індексу Української біржі до вчорашнього дня, і в якійсь мірі, подібного попередньому росту індексу MSCI EM. Тому, тут є елемент загадки. З однієї сторони, після різкого одноденного зниження індексу Української біржі, технічно просто напрошується його продовження. З іншої, зовнішні ринки зовсім не підтримують такої динаміки. Тому, все ж дещо більше схиляючись до продовження негативної корекції на УБ сьогодні (з меншим розмахом, ніж учора), мабуть, не слід розглядати цей сценарій, як єдиний на сьогоднішні торги. Трейдерам, які ставлять на сьогоднішнє зниження на УБ, слід бути дуже обережними і, щонайменше, підстраховуватись.




·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 5 октября 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду