Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 26.04.2024 02:04
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Понедельник, 9 октября 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1211,82-0,53%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі втратив 0,2%. Помітний, якщо не вирішальний, внесок в такий результат внесла публікація місячного звіту по праці в США, і негативна, особливо в перші годину-дві після публікації, реакція на нього світових фінансових ринків. Пізніше зовнішні ринки акцій, облігацій, ринок валюти почали вирівнюватись, і це мало, і матиме позитивний вплив і на місцевий ринок акцій. Учасники фінансових ринків вирішили, що показники згаданого звіту викривлені двома ураганами, які недавно пройшли в США.

 Звіт по праці в США за вересень формально містив відразу два негативних показника для ринку акцій. В минулому місяці в США кількість робочих місць скоротилась на 33 тис., при очікуванні їх зростання на 90 тис.. В той же час, почасова оплата праці підскочила в місячному вимірі на 0,5%. Її зростання в річному вимірі склало 2,9%. Офіційний рівень безробіття в США досягнув 16-и річного мінімуму у 4,2%.

 Зниження кількості робочих місць, за звичайних умов, могло б бути свідоцтвом сповільнення економічної активності в США, як і досягнення рівня повної зайнятості, а різке зростання погодинної оплати праці бути свідоцтвом швидкого прискорення інфляції, в більшій мірі, через певний проміжок часу. Перше є негативною новиною для прибутків корпорацій. Прискорення ж інфляції дало б поштовх для швидкого прискорення зростання відсоткових ставок, що негативно для акцій (Як через появу альтернативи для інвестування, так і тиск на корпоративні прибутки зі сторони боргів корпорацій). З іншої сторони дещо вища інфляція позитивна для корпоративних прибутків, але чистий результат в комбінації з вищими ставками зараз буде для цін акцій, скоріше, негативним.

 Все це призвело минулої п’ятниці до коригування вниз ринків акцій, зростання дохідностей облігацій, посилення долара США та більш сильної негативної корекції цін на нафту. Проте, ринки швидко вирішили, що звіт містить викривлення через погану погоду, і частково відіграли свій первісний рух назад. Зменшення кількості робочих місць відбулось в більшій мірі в секторі відпочинку та туризму, готельному бізнесі під впливом негоди, а значне пришвидшення росту погодинної оплати праці віднесли до скорочень робочих місць з низькою оплатою праці. Навели приклад минулих подібних викривлень, та послались на сильні показники опублікованих на минулому тижні індексів ISM у виробничому та невиробничому секторах США. Викривлення, чи все ж певний поворот в показниках ринку праці, і не тільки, стане ясніше з наступних двох звітів по праці, звітах по інфляції, тощо. Що є правдою, так це факт прискорення економічного росту в світі, який відзначає МВФ і в цьому році і в наступному, що є позитивним для цін акцій.

 Оглядачі по фондовому ринку США та аналітики, минулої п’ятниці уникали коментарів по останньому звіту по ринку праці в США, який, можливо порушує певні торгові плани крупних учасників фінансових ринків. Білий дім також зараз не любить негативних новин.

 Що стосується України, то новини також були б негативними, оскільки зростання відсоткових ставок в США передалось і би і на українські боргові папери і, негативно позначилось би на фінансовій стабільності країни, з її чималим боргом, а ослаблення курсу гривні відносно долару США прискорилось би через відносне ослаблення валют країн-торгових партнерів України. Та, будемо надіятись, що поки все обійдеться.

 Минулу п’ятницю в ціні на Українській біржі знизилось два індексних папери, ціни трьох - зросли. Найбільше з вибірки знизилась ціна акцій «Центренерго» (-1,7%), найбільше зросла ціна «Днобасенерго» (+2,2%). Ціни інших індексних паперів УБ змінились мало. Обсяги торгів індексними акціями на ринку заявок різко знизились і були дещо меншими того дня за свої середньоденні за останні півроку, рік та два.

 Минулої п’ятниці композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, майже не змінився, додавши суто символічні 0,03%. Індикатор перебуває менш, ніж за 1% від свого п’ятирічного максимуму. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 того дня знизився на 0,4%. Зниження відбулось від його локального максимуму. Широкий  фондовий індекс США S&P 500 минулої п’ятниці втратив незначну 0,1%, і, перервавши серію з восьми позитивних торгових сесій підряд, знизився від свого історичного максимуму.

 Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси (крім британського FTSE 100) підростають. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси (крім британського FTSE 100) додадуть. Індекс MSCI EM зранку втрачає несильні 0,1-0,2%.

 Ситуація на світових ринках акцій є наразі невизначною. Після недавнього сильного росту цим ринкам потрібна пауза. Дані з США все ж дають більші підстави для очікувань пришвидшення нормалізації грошово-кредитної політики в цій країні, що негативно в перспективі для цін акцій. На фоні невизначеності, імовірно, світові ринки будуть зараз слабко коливатись, і така динаміка, після недавнього неслабого зростання місцевого українського ринку акцій, буде відображена таким же чином у змінах цін акцій на Українській біржі. Тому, базовий сценарій для місцевого українського ринку акцій на сьогодні - коливання коло відмітки нульової зміни або ж невеликий слабкий ріст. Невелике цінове зниження на УБ сьогодні також не виключене.



·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 9 октября 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаРост
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду