Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 02:39
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Среда, 18 октября 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1230,27+1,19%

Вчора індекс Української біржі за результатами торгів знизився на 0,25% після росту минулої п’ятниці на 0,6%. Технічна картина в індексі УБ на тижневому графіку з урахуванням денних рухів – продовження суттєвих коливань при  «боковику». Технічна картина по цінам закриття – все ще не змінилась – дуже слабке відновлення фондового індикатору УБ після його незначної попередньої просадки.

 Вчора знизилось в ціні три індексних папери Української біржі з п’яти, підросло – два. Ціна акцій «Укрнафти», паперів які входять до індексного кошика Української біржі, просіла на 1,4%; ціни інших індексних акцій УБ змінились менш, ніж на один відсоток. Обсяги торгів індексними акціями на ринку заявок Української біржі вчора ще більше знизились, і склали трохи більше половини обсягів торгів ними на ринку заявок УБ за останні півроку, рік та два.

 Вчора, так само, як і минулої п’ятниці, обсяги торгів в грошовому вираженні вищі, ніж обсяги торгів будь-якою індексною акцією Української біржі, «пройшли» з акціями «Дніпроенерго». На рівні обсягів торгів індексними паперами біржі на ринку заявок торгувались вчора і акції «Західенерго». Для акцій обох компаній діють оферти на викуп (оферта не обов’язкова пропозиція про викуп) ТОВ "ДТЕК Пауер Трейд", виставлені відповідно 9 жовтня по ціні 488 гривень за акцію та 29 вересня по ціні 130,5 гривень за акцію. Нагадаємо, що фоні оферти по «Дніпроенерго», ціна цих паперів на біржі за останні сім торгових сесій з минулої п’ятниці, знизилась на 31% з 824 до 570 гривень за акцію. Вчора ціна цих акцій за результатами торгів не змінилась. Вона так і лишилась 570 гривень, вище ціни оферти. Акції «Західенерго» торгуються по цінам близьким до ціни оферти та ціни приватизаційного аукціону – 130 гривень за акцію.

 Вчора ТОВ "ДТЕК Пауер Трейд" також об’явив оферту по придбанню акцій «Дніпрообленерго» по ціні 163 гривні за акцію – середньому біржовому курсу на Українській біржі за останні три місяці до дати приватизації. Згадаємо, що ціна приватизації при продажу пакету 25%+1 акція цієї компанії на біржі склала 670,7 гривень за акцію. Проте, оскільки ДТЕК має зараз у власності 76,66% і не перейшов порогу у 95% (домінуючий пакет), то право вимоги викупу акцій по ціні приватизації не діє. Вчора ціна акцій «Дніпрообленерго» знизились по цінам закриття на 0,2% до 498 гривень за акцію. Обсяги торгів цими паперами також вчора були на рівні індексних акцій Української біржі.

 Вчора композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, знизився від свого п’ятирічного максимуму на 0,5%. Поки до кінця не зрозуміло це формування локальної вершини цього фондового індикатору, чи його «проміжна зупинка» на кількатижневому рості. Скоріше, мабуть останнє, і локальна вершина буде сформована трохи пізніше. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 цього понеділка просів на 0,25%, імовірно, через укріплення євро. Широкий  фондовий індекс США S&P 500 вчора додав менше 0,1%, але при цьому вийшов на свій історичний максимум, та мав і історичний денний максимум. Значення вузького консервативного американського фондового індексу Dow Jones вчора на закритті теж було рекордним. Цей індикатор вперше перейшов відмітку у 23000 пунктів.

 Наразі йде певна суперечка серед фахівців, чи індекс Dow Jones після значення 23000 пунктів продовжить впевнено зростати, чи він зараз формує торгову вершину. Всім зрозуміло, що значення американських фондових індексів вже «зашкалюють», однак є різні думки, стосовно їх динаміки до кінця року. Чималий відсоток фахівців вважають, що фондові індикатори США закінчать рік на «сильній ноті», тобто ростом.

 Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси, які і вчора, дуже мало змінюються. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, основні європейські фондові індекси дуже мало зміняться. Індекс MSCI EM зранку теж майже не змінюється, підростаючи менш, ніж на 0,05%.

 На цьому в’ялому зовнішньому фоні та перед публікацією квартальних результатів місцевих емітентів за третій квартал 2017, сьогодні варто очікувати слабкої динаміки цін індексних акцій Української біржі. Слабко позитивний та слабко негативний результати торгів на УБ сьогодні бачаться, як майже рівноімовірні.





·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 18 октября 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний коментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду