Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 14:35
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Четверг, 19 октября 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1232,87+0,21%

Вчора індекс Української біржі за результатами торгів відносно різко підріс, додавши 1,2%, і вийшовши, таким чином, уверх зі свого вузького півтора тижневого діапазону. Формально, виходячи зі звичайних рухів на біржі – дуже великої статистики, після цього руху відкривається шлях для подальшого зростання основного місцевого фондового індикатору. Імовірно, основною причиною такого прориву стала позитивна динаміка зовнішніх, світових фондових ринків. Фондові індекси США, незважаючи на свою чималу абсолютну оцінку (безвідносно до низьких відсоткових ставок), вперто, хоча й не спішно, останнім часом рухались уверх. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, з яким з часовим лагом добре корелює індекс Української біржі, зовсім недавно здійснив свій черговий за останні півтора роки непоганий похід нагору, і цей позитивний рух, до вчорашнього дня, ніяк не відслідкував індекс УБ.

 Вчора, по цінам закриття, зросли чотири індексних акції Української біржі з п’яти, ціна «Донбасенерго», індексної акції, яка непогано приростала в ціні до останніх днів через можливий продаж 25% пакету акцій компаній в грудні, знизилась. Хоча, в результат індексу увійшло п’ять плюсів, що пояснюється різною методикою врахування цін окремих акцій для розрахунку значення індексу, як і для їх біржового курсу, відмінних від ціни закриття.

 Найбільше вчора з індексних паперів УБ додали в ціні акції «Укрнафти» (+2,9%). Тут, мабуть, лише з точки зору вчорашнього руху, не треба шукати, певних фундаментальних причин. Акції компанії за останній місць спочатку зросли більш, ніж на 24%, після інформації про відновлення-продовження дії 9 ліцензій компанії на видобуток вуглеводнів, потім зкоригувались вниз на 10%, мабуть, щоб врахувати імовірний не дуже переконливий майбутній результат третього кварталу 2017 через нижчі обсяги виробництва. Що стосується зовсім останньої динаміки, то в останні пару днів ці акції спочатку знизились в ціні, а вчора відновились. Якщо ж говорити про «фундамент», то варто згадати, що ціни на нафту в останні днів ще більше підросли на фоні референдуму про незалежність іракської провінції Кіркук, в якій переважна частина населення курди, і наступного входу до провінції урядових військ Іраку з взяттям під контроль родовищ нафти. Уряд Іраку визнав референдум в провінції незаконним. Також нещодавно мали місце жорсткі заяви президента США стосовно Ірану. І Ірак і, ще більше, Іран є постачальниками нафти на світовий ринок енергоносіїв. Також позитивно на ціну нафти впливають зниження запасів енергоносія в США та спроби продовжити угоду про обмеження поставок нафти на світовий ринок до кінця чи хоча б до середини 2018 року, залучити до неї американські компанії. Ціна європейської північноморської нафти марки Brent досягла 58 доларів за барель і ще більше відірвалась від ціни легкої американської марки WTI (52 долари за барель). Крива ф’ючерсів на марку Brent зараз зворотна (перебуває в беквордації) з дальніми ф’ючерсами меншими за ближні. Найбільш дальні ф’ючерси на марку Brent зараз перебувають на ціновому рівні 54 доларів за барель. Цінова крива ф’ючерсів на марку WTI зараз пласка. Відносно високі ціни на нафту досить сприятливі для ціни акцій «Укранфти», однак, інші фактори (податковий борг компанії, можливі відповідні штрафні санкції, негативне значення власних обігових коштів компанії) впливають на ціну цих паперів більше.

 Вчора на Українській біржі 20% провалились в ціні не індексні акції «Дніпроболенерго» після об’явлення ТОВ "ДТЕК Пауер Трейд" оферти по цим акціям 163 гривні за акцію. Ціна акцій «Дніпроболенерго» вчора знизилась з 498 гривень до 400 гривень за акцію. Акції «Дніпроенерго» (також не індексні УБ) вчора продовжили торгуватись в діапазоні вище ціни оферти по ним – 488 гривень за акцію і додали по цінам закриття 4,9%, закінчивши торги цієї середи на відмітці 598 гривень за акцію.

 Обсяги торгів індексними акціями Української біржі на ринку заявок УБ вчора трохи підросли, але залишились помітно нижче своїх середніх за останні півроку, рік та півтора.

 Вчора композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, підріс на незначну 0,1%. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 цього понеділка додав 0,3%, імовірно, через зворотній рух – локальне ослаблення євро. Широкий  фондовий індекс США S&P 500 вчора, як і днем раніше додав менше 0,1%, але при цьому, також, як і днем раніше вийшов на свій історичний максимум. Значення вузького консервативного американського фондового індексу Dow Jones вчора впевнено перевищило відмітку 23000 пунктів з новим рекордним значенням 23157,6 пунктів.

 Сьогодні зранку ф’ючерси на європейські та американські фондові індекси, слабко знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, основні європейські фондові індекси дещо просядуть. Індекс MSCI EM зранку втрачає 0,3%.

 На цьому відносно негативному торговому зовнішньому фоні цікаво як будуть проходити торги акціями на Української біржі. Вчорашня позитивна технічна картина прориву основного місцевого фондового індексу уверх, вступає в явне протиріччя зі слабко негативним-негативним на початку дня сценарієм торгів акціями на найбільш крупних фондових біржах світу. Результат від цієї «заочної суперечки» може, як видається бути, як в одну так в іншу сторону – як в ріст, так і в зниження цін місцевих акцій.




·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 19 октября 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний коментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду