Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Вівторок, 23.04.2024 09:16
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Вторник, 21 ноября 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1269,98-0,41%

Вчора індекс Української біржі знизився на 0,7% після росту минулої п’ятниці на помітні 1,1% і виходу того дня на свій новий трирічний максимум. Вчорашній рух індексу Української біржі відбувся в протилежність хоча й, переважно слабкій, але позитивній динаміці світових фондових індексів. На графіку індикатору УБ вчора намітилась корекція, однак, по-правді кажучи, динаміка індексу Української біржі в останні дні була настільки «рвана», змінна, що вчорашнє зниження основного місцевого фондового індексу, особливо, здається, ні про що не говорить. Технічна картина індексу УБ в останні тижні дещо сумбурна і не зовсім, сама по собі, зрозуміла.

 Чотири індексні акції Української біржі вчора знизились в ціні, одна – підросла. Найбільше знизились вчора ціни індексних акцій «Укрнафти» (-1,4%) та «Центренерго» (-1,1%). Однак, сказати, знову ж таки, що це якась сильна динаміка для місцевого ринку акцій – не можна.

 Обсяги торгів індексними акціями на ринку заявок Української біржі вчора помітно підросли, і вчора, вперше за п’ять останніх торгових сесій, перевищили свої середньоденні за останні півроку, рік та два. При цьому обсяги торгів акціями «Донбасенерго» після вчорашнього сплеску, знову знизились майже до свого і взагалі мінімуму. Крім індексних акцій, вчора на ринку заявок непогано торгувались акції «Західенерго». Незначні обсяги торгів на ринку заявок УБ пройшли цього понеділка УБ з акціями КВБЗ, «Дніпроенерго» та «Київенерго».

 Зі значних для емітентів місцевих новин. «Укрнафта» збирається подати в Держгеологію прохання продовжити дозволи на видобування вуглеводнів ще на 13 родовищах, а потім, ще незабаром на 14-и. Загальний видобуток на цих 27 родовищах складає 45% нафти та газового конденсату, які видобуває в рік ця компанія, та 25% газу. Минула затримка з продовженням дії ліцензій обійшлась «Укрнанфті» в 20% видобутку вуглеводнів в третьому кварталі 2017 і помітним погіршенням фінансових показників компанії в третьому кварталі 2017, незважаючи на досить непогану ціну на нафту в цьому періоді.

 Вчора світові фондові індекси відзначились переважно слабкою позитивною динамікою. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора втратив зовсім незначні 0,03%, широкий фондовий індекс США S&P 500 додав 0,1%. Більше змінився широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600, підрісши на 0,7% на фоні деякого локального ослаблення євро. 

 Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси переважно слабко знижуються; на європейські перейшли від слабкого росту до незначного зниження. Як показала практика останніх кількох тижнів, ранішня динаміка ф’ючерсів на індекси досить часто ще мало говорить про кінцевий результат торгів. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси, як і дещо раніше зростали, переважно несильно просядуть. Індекс MSCI EM, сьогодні зранку зростає ще на помітних 0,8%. Після вчорашньої паузи в рості індикатор знову почав суттєво додавати.

 В США цей торговий тиждень – короткий, і це матиме негативний вплив на торгову активність на світових ринках акцій. Цього четверга в США відзначається День подяки, а це означає, що і торгова сесія середи буде скороченою. На довершення слід додати, що якихось яскравих торгових ідей у місцевих трейдерів за океаном минулого дня не було. Здається торгівля акціями йшла вчора більше по інерції. Все ті ж роздуми про вплив зменшення оподаткування корпорацій після податкової реформи, який до речі не матиме такий вже й значний вплив на крупні корпорації, оскільки ті через різні схеми і так ухилялись від сплати максимального податку на прибуток та різне, як кажуть, інше.

 На цьому фоні та за відсутності яскравих місцевих новин, можна очікувати різної динаміки від сьогоднішнього ринку місцевих акцій. Як видно з минулих днів, місцевий індикатор вибрав зростаючий, але дуже рваний напрямок росту. Що буде сьогодні, в цій ситуації очікувати непросто. Однак переконливий ріст індексу MSCI EM сьогодні та вчорашнє зниження індексу УБ (в даному випадку через протиріччя напрямку торгів наступного дня), дає трохи більшу надію на ріст індикатору УБ сьогодні.




·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 21 ноября 2017
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду