Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 04:19
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Понедельник, 27 ноября 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 1278,65-0,05%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі підріс ще на 0,5%, після росту в кожний з попередніх двох торгових днів на 0,1%. Таким чином індекс Української біржі ще більше позначив свій рух наверх. На жаль це відбулось при помітному зменшенні обсягів торгів акціями на основній місцевій фондовій біржі. Обсяги торгів індексними акціями УБ на ринку заявок Української біржі минулої п’ятниці наблизились до своїх мінімумів за останній час. Індексні акції «Мотор Січі» того дня не торгувались. Дуже ймовірно, що це свідчить про те, що учасники місцевого ринку акцій проявляють певну обережність через великий ріст цін акцій до цього, і очікують певної технічної негативної корекції. Також про це свідчить і невеликий ціновий ріст індексних акцій, які торгувались того дня – менш, ніж 0,5% кожної. Велика частина вини за слабку цінову динаміку на місцевому українському ринку акцій лежить на слабкій, хоча більше позитивній, динаміці на світових фондових біржах.

При цьому минулої п’ятниці зросли в ціні всі чотири індексних папери УБ, які торгувались. Варто відзначити ріст ціни акцій «Донбасенерго», яка наблизилась до 19 грн. за акцію і зросла на 0,5% по ціні останньої угоди і на 1,6% по ціні закриття (в останньому показнику рахується середня ціна між попитом та пропозицією).

Фонд держмайна України об’явив конкурс по відбору незалежних директорів «Центренерего» та «Турбоатому», акції яких торгуються на Українській біржі. Новина, поза сумнівом, для емітентів позитивна.

Світові фондові ринки в останній робочий день минулого тижня відзначились несильною динамікою. Однак, додавши 0,2%, широкий фондовий індекс США S&P 500 вийшов на свій новий черговий історичний максимум у 2602 пункти, перетнувши психологічну важливу відмітку 2600 пунктів. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, того дня також додав 0,2%, а от широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600, минулої п’ятниці, знизився на 0,1%, в тому числі, через певне укріплення євро, яке досягло свого двомісячного максимуму проти долару США.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж європейські фондові індекси просядуть. Індекс MSCI EM втрачає порядку 1%. Відчувається, що фондовим ринкам необхідна деяка пауза після сильного і тривалого росту.

Минулого тижня опублікували свої «Стратегії» на 2018 рік не тільки два крупних банки США, які домінують на ринку брокерських/дилерських послуг в цій країні: Goldman Sachs та Bank of America Merrill Lynch. Нагадаємо, що обидва банки дали позитивні прогнози по ринку акцій США на 2018 рік з ростом основного американського індексу S&P 500 в базовому сценарії від поточних рівнів порядку 10% до значень, відповідно, до 2 850 пунктів та 2 863 пунктів. Іншими словами ці американські банки очікують в 2018 повторення позитивного сценарію 2017 року.

Аналогічної точки зору притримуються такі дуже відомі і дуже крупні європейські банки, як UBS (Швейцарія), Barclays (Великобританія) та Unicredit (Італія). UBS, наприклад, очікує росту цін акцій США в 2018 в діапазоні 7-9%, росту індексу фондових ринків країн, які розвиваються в діапазоні 8-10%, росту дохідностей 10-и річних облігацій США до 2,7% річних. Кращим класом активів в 2018 банк вважає акції. Інші теж підтримують ідею хорошого росту світової економіки та економіки США в 2018 році, та ідею, що акції будуть хорошою інвестицією в 2018 році.

Всьому тому причиною дещо неочікуване помітне прискорення росту світової економіки в 2017 році при низькій інфляції в світі. Відповідно, дуже непогано зросли прибутки компаній. Це є основною об’єктивною причиною росту цін акцій, який відбувається. Ріст світової економіки в 2017 році суттєво перевищить очікування переважної більшості економістів кінця минулого року, і стане найбільшим з 2009 року, нарешті досягнувши тих показників, яких так довго чекали. Як очікується більшістю фахівців, сильний ріст світової економіки при низькій інфляції продовжиться і в 2018 році.

Однак, оскільки зовнішні ринки, судячи з усього, сьогодні візьмуть невелику технічну паузу, а також, відчувається, що і місцеві учасники ринки теж очікують певної негативної корекції на місцевому українському ринку акцій, сьогодні, скоріше, очікувати слабко негативного перебігу торгів акціями на Українській біржі і, скоріше, їх слабко негативного результату.



·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 27 ноября 2017
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду