Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 07:31
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Пятница, 1 декабря 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1282,64-0,18%

Вчора індекс Української біржі підріс на 0,3% і оновив свій трирічний максимум. Таким чином фондовий індикатор УБ ще більше закріпив свій середньостроковий тренд до зростання, який тепер знову чітко проглядається на графіку індикатору УБ. Ріст індексу Української біржі цього четверга відбувся під сам кінець торгів. Це відбулось, не виключено, під впливом позитивного відкриття фондових бірж США, де учасники ринку вчора очікували голосування Сенату США по податковій реформі в цій країні. Більшу частину вчорашньої торгової сесії після свого позитивного початку торгів, індекс Української біржі перебував в негативній зоні, імовірно, під впливом негативних торгів в Європі та в цілому на ринках країн, які розвиваються.

Вчора, за результатами торгів, додали в ціні дві індексні акції Української біржі: «Укрнафти» (+0,8%), та Райффайзен банк Аваль (+0,7%), втратили також дві, менш, ніж по 0,1%. Індексні акції «Донбасенерго» за результатами торгів цього четверга в ціні не змінились.

Обсяги торгів індексними акціями Української біржі на ринку заявок УБ вчора дещо знизились в порівнянні з попереднім торговим днем, і були суттєво меншими за свої середньоденні за останні півроку, рік та два. Це вже восьма торгова сесія поспіль, коли обсяги торгів індексними акціями УБ на ринку заявок Української біржі залишаються доволі низькими, навіть в порівнянні зі своїми невеликими обсягами в останні два роки. Тут, які і в малій зміні цін окремих індексних акцій УБ, відчувається невпевненість місцевих учасників ринку у продовженні позитивного тренду зростання, що цілком зрозуміло після великого росту цін місцевих акцій за останні пару років. Поки учасники ринку, ймовірно, не можуть звикнути до таких, як зараз, цінових рівнів.

Світові ринки акцій. Широкий фондовий індекс США S&P 500 вчора додав ще 0,8%, і оновив свій історичний максимум. Ріст індексу S&P 500, і так немалий за останній рік, в останні дні прискорився. Вузький консервативний індекс США, Dow Jones, вперше в історії закінчив торги вище відмітки 24000 пунктів при значенні 24272. А от широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600, вчора втратив 0,3%, частково через укріплення євро. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, цього четверга знизився на досить суттєві 1,8%. Тут варто нагадати, що нинішнє ще поки незначне середньострокове зниження індексу MSCI EM відбувається від його недавнього п’ятирічного максимуму. За рік індекс MSCI EM зріс приблизно на 30%.

 Ріст фондових індикаторів США вчора відбувся в очікуванні голосування Сенату США по податковій реформі в країні. Позитивне голосування в Палаті представників по їх версії законопроекту вже відбулось пару тижнів назад. Вчора, однак, лідер республіканської більшості в Сенаті Мітч Макконнелл відклав голосування і переніс його на сьогодні. За його словами, версію законопроекту Сенату необхідно ще доопрацювати, щоб набрати чи необхідну, чи просто більшу кількість голосів.

 Податкова реформа в США знижує ставку прибутку на податок підприємств в цій країні з 35% до 20%. Це додасть коштів на інвестування, а з точки зору оцінок акцій, збільшить прибутки компаній і ціни акцій. Щоправда, тут варто зазначити, що великі корпорації, акції яких входять до індексу S&P 500, зараз сплачують податок на прибуток за ефективною ставкою лише 26% (ця ставка – це фактичні сплачені податки на прибуток поділені на доподатковий прибуток). Вони користуються можливостями зменшити виплати за рахунок сплати податків за межами США. Так що, законопроект більше додасть прибутків компаніям США середньої та малої капіталізації, які таких можливостей по зниженню ефективної ставки на прибуток на мають. Мета закону прискорити економічний ріст в США. Закон може додати кілька десятих до росту ВВП країни на рік, збільшивши, щоправда, при цьому боргове навантаження на бюджет США. Тому, є варіанти поставити в законопроект ставку податку на прибуток дещо вище 20% та/або увести норму, що деякі зменшення податків будуть діяти лише протягом 7-10 років.

 З точки зору оцінок ринку акцій США в зовсім недавньому звіті Європейського центрального банку по фінансовій стабільності вказувалось на те, що ціни на акції в США зараз дещо завищені, що несе певні ризики. На те саме вказували, згідно з протоколом ФРС і окремі члени Комітету по відритими ринкам Федеральної резервної системи США. Хоча в цілому, Комітет вирішив, що значної переоцінки фондового ринку США на момент останнього і недавнього засідання не було. ЄЦБ не вважає, що ціни на європейські акції зараз завищені.

 Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси мало змінюються та змінюються різнонаправлено; на європейські, так само і мало – і в різну сторону. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси мало зміняться. Індекс MSCI EM зранку втрачає 0,1%.

 На цьому фоні та після вчорашнього зростання на Українській біржі, сьогодні можна очікувати продовження торгів зі слабкою динамікою на місцевому ринку акцій. Ймовірність зростання та зниження на УБ сьогодні бачаться приблизно рівно імовірними.




·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 1 декабря 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду