Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 20.04.2024 04:40
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Вторник, 5 декабря 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1272,93-0,64%

Вчора індекс Української біржі знизився на 0,1%. Поки негативні результати останніх двох торгових сесій на Українській біржі принципово не зіпсували середньостроковий зростаючий тренд індексу УБ. Також місцевим учасникам ринку акцій варто звернути увагу на те, що березневий ф’ючерс 2018 року на індекс Української біржі торгується зараз на 4% вище значення самого індексу. Це говорить про те, що ряд їх колег вірять у зростання основного фондового індикатору України в найближчі місяці.

 Невелике зниження індексу Української біржі вчора відбулось всупереч переважно суттєво позитивній динаміці світових фондових ринків на час закінчення торгів в Україні. Хоча негативний результат по основному місцевому індикатору вчора не був єдиним. На 0,2% вчора знизився і основний румунський фондовий індекс BET. Інші «сусіди» України закінчили торгову сесію цього понеділка в плюсі. Це польські, турецькі та російські фондові індекси. Причому, наприклад, польський індекс WIG 20 почав вчорашню торгову сесію в негативній зоні і, після досягнення хорошого позитивного пікового значення, також почав знижуватись під кінець торгів. Це важливо, адже всі ринки акцій, особливо в одному регіоні і одного класу добре корелюють (схожим чином змінюються).

 Ріст світових фондових ринків вчора відбувався в результаті позитивного голосування Сенату США в суботу по своїй версії податкової реформи в цій країні зі зниженням ставки на прибуток корпорацій.

 Вчора три індексні акції Української біржі знизились в ціні, дві зросли. Найбільшу динаміку з індексних паперів мали акції «Донбасенерго» (-1,5%) та Райффайзен банк Аваль (+1,0%).

 Обсяги торгів індексними акціями Української біржі на ринку заявок УБ вчора суттєво зросли, хоча дещо і не дотягнули до своїх середньоденних значень за останні півроку, рік та два. Однак, це була краща торгова сесія з десяти останніх, і перша після дев’яти останніх, коли торги на ринку заявок Української біржі пройшли на рівні близькому до середнього за останній період у два роки. З не індексних акцій відносно непогані обсяги торгів на ринку заявок УБ були вчора з акціями «Миронівського хлібопродукту» та «Турбоатому».

 Акції «Західенерго» вже не будуть торгуватись на ринку заявок Української біржі. Таке рішення прийнято після початку процедури примусового викупу цих акцій.

 Світові ринки акцій гарно підростали протягом дня. Проте, через зниження акцій високотехнологічних компаній США під кінець торгової сесії за океаном, і широкий фондовий індекс США S&P 500 вчора втратив ще 0,1%. Індекс перебуває за 0,3% від свого історичного максимуму. На акції компаній високих технологій в США вчора негативно подіяли сильне зростання цін цих паперів цього року і їх висока поточна ринкова оцінка. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 вчора підріс на 0,9%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, вчора додав 0,5% після кількох своїх негативних торгових сесій. За рік індекс MSCI EM зріс на 31%.

 Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси несильно підростають. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси слабко зростуть. Індекс MSCI EM, зранку втрачає 0,2-0,3%.

 Окремі відомі стратеги по ринкам акцій попереджають, що 2018 рік після сильного росту ринків акцій цього року буде хоча й, позитивним, але не таким успішним.

 На цьому спірному фоні важко зробити однозначний висновок на предмет руху місцевого фондового ринку сьогодні. Після двох торгових сесій невеликого зниження, здається мало б бути невелике зростання. Проте це не є очевидним. Через вплив зовнішніх ринків результат торгів на УБ сьогодні може бути, як слабко позитивними, так і слабко негативним.






·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 5 декабря 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду