Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 24.04.2024 17:02
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Пятница, 8 декабря 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1277,68+0,31%

Вчора індекс Української біржі підріс на 0,3%, після незначних втрат кількох торгових сесій. Індикатор УБ досяг свого рівня короткострокової підтримки. Протягом торгової сесії індекс Української біржі мало змінювався, перебуваючи коло відмітки нульової зміни. Проте, ближче під кінець торгів, не виключено що під впливом світових ринків акцій, індекс УБ вийшов в плюс.

Повільне продовження зростання світових ринків акцій, а за ними і українського є зараз, мабуть, основним сценарієм торгів на найближчі півроку-рік. Другим, дещо менш імовірним сценарієм, є поміркований ріст в цей проміжок часу в середньому з більшою волатильністю: періодами більшого росту та певного зниження. Це визначається, з однієї сторони, високою поточною ринковою оцінкою фондового ринку США, з яким інші фондові ринки корелюють та хорошим ростом ринків акцій в останній рік, а також перспективою росту відсоткових ставок. З іншої сторони, підтримують ріст на ринках - прискорення росту світової економіки та, відповідно, очікування продовження росту корпоративних прибутків.

Зросли в ціні чотири індексних папери Української біржі, один - знизився. Найбільше додали в ціні, з індексних, акції «Укрнафти» (+1,35%). Ціни інших індексних паперів Української біржі змінились в абсолютному виражені менш ніж на 0,5%.

Торгова активність на ринку заявок Української біржі помітно знизилась в порівнянні з попереднім днем. Обсяги торги індексними акціями УБ на ринку заявок біржі були незначними – на рівні близькому до мінімальних за останні півроку, рік та два. При цьому обсяги торгів не індексними акціями на ринку заявок УБ, за виключенням акцій фондів, були зовсім малими – мінімальними за останній період. Так само на цьому ринку були зовсім незначні обсяги торгів ОВДП.

Перше не дивно на фоні новини, що ТОВ «ДТЕК Пауер Трейд» вчора виставив публічну вимогу по обов’язковому продажу міноритарними акціонерами акцій ПАТ «Дніпроенерго» (squeeze-out) по ціні 488,1 гривень за акцію. Це сама висока ціна, по які компанії груми СКМ купували ці акцій в останні 12 місяців. Обсяги торгів акціям ПАТ «Дніпроенерго» з не індексних паперів Української біржі були найбільшими з не індексних акцій на ринку заявок УБ в останні півроку.

Верховна Рада України прийняла державний бюджет 2018 року.

Світові ринки акцій мали слабку динаміку. Широкий фондовий індекс США, S&P 500 додав 0,3%,після кількох торгових сесій зниження і сесії без змін. Індекс S&P 500 перебуває коло свого історичного максимуму. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 та композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, практично не змінились.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси підростають. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси помітно зростуть. Індекс MSCI EM зранку додає 0,8%.

Сьогодні в США буде опублікований місячний звіт по праці за листопад 2017, що може помітно вплинути на хід торгів на фінансових ринках. Ринки також очікують спільного – двох палат Конгресу узгодженого плану податкової реформи в США та вирішення більш дрібного питання - можливого тимчасового переведення урядових установ цієї крани на економний режим роботи. Це буде якщо Конгрес США не вирішить швидко питання по додатковому фінансуванню уряду країни. В минулі роки таких епізодів було вже три.

На цьому в цілому позитивному зовнішньому фоні та, виходячи з власної технічної картини індексу УБ, варто очікувати, скоріше позитивних торгів на Українській біржі. Звичайно це не є заданим, а вихід звіту по праці в США може внести свої корективи в хід торгів на світових ринках акцій цієї п’ятниці.





·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 8 декабря 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду