Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 24.04.2024 21:22
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Понедельник, 11 декабря 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1279,62+0,15%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі підріс ще на 0,3% після росту днем раніше на приблизно таку ж величину. Ріст індикатору УБ відбувся в лінії зі світовими фондовими ринками того дня. Світові ринки акцій зростали на фоні публікації позитивного звіту по праці в США. До того, ж власна технічна картина індексу Української біржі вказувала на можливість продовження росту – індикатор УБ минулої середи досяг своєї лінії короткострокової підтримки.

Три з п’яти індексних акцій Української біржі зросли, дві – знизились. Найбільше зросли ціни індексної акції «Укрнафти» - аж на 2,2%. Це відбулось на фоні росту світових цін на нафту в останній час і покращення прогнозів по цінам на нафту на наступні роки. Ціни інших індексних паперів Української біржі змінились менш, ніж на 0,3% в абсолютному вираженні.

Обсяги торгів індексними акціями Української біржі на ринку заявок підросли і в порівнянні з попереднім торговим днем. Проте вони залишились помітно нижчими за свої середні за останні півроку, рік та два. Обсяги торгів індексними акціями УБ були помітно вищими за обсяги торгів іншими акціями на ринку заявок Української біржі. Найбільше з не індексних акцій наторгували акціями «Турбоатому», «Дніпрообленерго» та Миронівського хлібопродукту. Також на ринку заявок Української біржі пройшли відносно непогані обсяги торгів ОВДП. В основному торги були з випусками державних облігацій зі строками погашення 15.01.2020 та 04.03.2020.

Світові ринки акцій. Минулої п’ятниці фондові індекси США: широкий S&P 500, додавши 0,55%, та вузький консервативний Dow Jones industrial average (+0,5%) закінчили торги на рекордних відмітках. Під впливом позитивного руху на фондових біржах США широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 та композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, в останній робочий день минулого тижня додали, відповідно, 0,7% та 0,9%. Обидва ці індикатори розпочали свій рух наверх від своїх локальних мінімумів. Останні розташовані недалеко під п’ятирічного максимуму індексу  MSCI EM та дворічного максимуму індексу STOXX 600.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси підростають. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси помітно зростуть. Індекс MSCI EM зранку додає ще 0,6%.

Як вже зазначалось, формальною причиною росту на фондових біржах США, а за ними й в усьому світі, став хороший звіт по праці в США за листопад 2017, опублікований минулої п’ятниці. Американська економіка в листопаді додала 228 тис. робочих місць при очікуваних 200 тис.. Рівень безробіття в США не змінився – 4,1% - мінімальний за багато років. Певним розчаруванням стало слабке зростання погодинної заробітної плати в США в листопаді - на 0,2% за місяць та в річному вимірі – 2,5%, при очікуваних 0,3% та 2,7%. З цього показника необхідно вирахувати ріст продуктивності праці або, грубо, ріст реального ВВП США, щоб отримати прикидку по рівню інфляції. Остання все ще нижче 2% і річному вимірі, що є оптимальним для розвитку економіки розвинутих країн.

Випробовуванням для центральних банків розвинутих країн стане їх більш жорстка монетарна політика в 2018 році. Обсяги викупу цінних паперів (відоме, як кількісне пом’якшення), згідно з Bloomberg та провідними американськими банками Citigroup та JPMorgan Chase мають зменшитись зі 126 млрд. доларів на місяць до 18 млрд. в кінці 2018 року. Згідно з JPMorgan Chase це призведе до суттєвого збільшення відсоткових ставок, Рис. 1. Базові ставки центробанків зростуть, Рис. 2. Задачею центробанків в цій ситуації виходу з надм’якої грошової політики стане  «не зірвати» фінансові ринки, в тому числі ринки акцій. Свою політику провідні західні центробанки мають оголосити на цьому тижні. Зростання відсоткових ставках в світі негативно відобразиться також і на дохідності єврооблігацій України – їх рості.

Однак, на найближчі місяці загроз не видно. Очевидно, ринки акцій, ще будуть зростати, хоча й більш повільними темпами, ніж в минулому.

На цьому позитивному фоні можна, скоріше, очікувати і росту місцевого українського ринку акцій сьогодні (як і в найближчі місяці).

Рис. 1

Рис. 2

  ·  сайт"КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 11 декабря 2017
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаРост
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду