Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 07:52
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Вторник, 12 декабря 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1282,59+0,23%

Вчора індекс Української біржі підріс ще на 0,15% після росту за результатами двох попередніх торгових сесій на 0,3% кожної – разом до 0,6%. Технічна картина індексу УБ зараз - відновлення після невеликої негативної корекції на рості.

Підросли в ціні дві індексні акції з п’яти Української біржі, дві – знизилось в ціні, ціна одного паперу – не змінилась. Зміна ціни жодного індексного паперу УБ  не перевищила 1% в абсолютному вираженні.

Обсяги торгів індексними акціями Української біржі на ринку заявок УБ знову знизились, і були близькими до мінімальних за останні два роки. Обсяги торгів індексними паперами Української біржі на ринку УБ вже п’ятнадцяту торгову сесію поспіль (три тижні), якщо виключити 04.12.2017 суттєво менші за свої середні за останні півроку, рік та два.

На ринку заявок УБ були торги помітною кількістю не індексних акцій. Однак, лише торги паперами Миронівського хлібопродукту мали відносно значні обсяги.

Українська біржа все більше перетворюється в біржу ф’ючерсів. Ф’ючерси стають одним з основних активів, які торгуються на Українській біржі. Також набирає обертів торгівля на Українській біржі ОВДП. Це має свої позитивні і негативні сторони. З негативного – поточна ситуація відображає малу кількість емітентів і малий free-float достойних акцій на місцевому фондовому ринку. Це є певною проблемою для місцевих інвесторів. Адже лише справжні акції з ростом капіталу та дивідендним доходом (вільним грошовим потоком) забезпечують довгострокову дохідність інвесторам вище рівня інфляції, і тому є необхідною частиною інвестиційного портфелю.

ПАТ «Укрнафта» відновлює видобуток на 6 родовищах нафти та газу, що позитивно. Ціни на нафту сьогодні зранку помітно зростають через пошкодження нафтопроводу в Північному морі.

Міністерство економіки та торгівлі пропонує збільшити норму нарахувань дивідендів для державних компаній (крім Ощадбанку та «Укргідроенерго») з 50% до 75% в 2018 році за результатами 2017. Це було б позитивно для акціонерів таких емітентів, як, наприклад, «Центренерго».

Світові ринки акцій. Про них згадується в цьому огляді, в першу чергу тому, що з ними корелює (схоже змінюється) і місцевий український ринок акцій. Широкий фондовий індекс США, S&P 500  додав ще 0,3% і оновив свій історичний максимум. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 втратив дуже незначні 0,05%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM,  підріс на 0,8%.

Цікаво, що світові фондові індекси за межами США потихеньку все більше відстають від американських фондових індексів і мають відносно помірковану поточну ринкову оцінку. Розрив в ринкових оцінках індексів (якщо звичайно податкова реформа в США не принесе дуже значних позитивних результатів) все збільшується. Висока поточна ринкова оцінка фондових індексів США може бути проблемою для заокеанського ринку акцій в майбутньому. А от збільшений розрив в поточних ринкових оцінках - благом для інших ринків акцій.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси слабко підростають. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси дещо зростуть. Індекс MSCI EM зранку втрачає 0,5%.

В середу будуть оголошені результати засідання Комітету по відкритим ринкам ФРС США, на якому, як очікують зараз практично всі учасники фінансових ринків, на чверть відсотка буде підвищена базова ставка в США. Це не позитивно для ринків акцій, але вже закладено в їх цінах.

На цьому суперечливому фоні сьогодні можна очікувати з приблизно рівними ймовірностями, як і незначного росту, так і незначного зниження місцевого українського ринку акцій.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 12 декабря 2017
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду