Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 03:54
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Среда, 13 декабря 2017

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1290,24+0,6%


Вчора індекс Української біржі підріс ще на 0,2%, і це була четверта торгова сесія зростання індикатору УБ поспіль. За ці чотири торгових сесій відносно невеликого зростання за результатами кожної, індекс УБ додав майже, 1,0%. Таким чином, індекс Української біржі впритул наблизився до свого відносно недавнього трирічного максимуму (в гривні).

Підросли в ціні три індексні папери Української біржі з п’яти, два – знизилось в ціні. Найбільші зміни з індексних, мали акції компанії електричної генерації: «Центренерго» (+1,6%) та «Донбасенерго» (-5,3%). Через невелику вагу акцій «Донбасенерго» в індексному кошику, велика зміна ціни цих паперів мало вплинула на значення індексу УБ. Варто згадати, що акції «Донбасенерго» сильно додали в ціні за останні пару місяців на фоні очікування приватизації значного пакету акцій компаній в грудні 2017. Обсяги торгів акціями «Донбасенерго», як для цих паперів, на ринку заявок УБ були помітні. Ціни інших трьох індексних паперів Української біржі змінились менш, ніж на 0,9% в абсолютному вираженні.

Обсяги торгів індексними акціями Української біржі на ринку заявок УБ, хоча і підросли цього вівторка, проте залишились істотно меншими за свої середньоденні за останні півроку, рік та два. Майже ті ж самі обсяги торгів, що і всіма індексними акціями УБ, пройшли на ринку заявок УБ з не індексними акціями  Миронівського хлібопродукту. На рівні обсягів торгів індексними акціями, торгували не індексними акціями «Турбоатому», незважаючи на малий free-float цих паперів. Були торги на ринку заявок Української біржі і з ОВДП.

Українська біржа на минулому тижні опублікувала вражаючу статистику по росту обсягів торгів за листопад 2017 в порівнянні з жовтнем цього року. Ріст склав майже п’ять разів. Цій статистиці біржа завдячує, в першу чергу, торгам по адресним  заявкам, угодам РЕПО та ф’ючерсам. З останніх виділяються за обсягами ф’ючерси на золото. Поки складно виробити якесь певне ставлення до зростання обсягів цих угод. Але угоди, є угоди.

Світові ринки акцій. Про них згадується в цьому огляді, в першу чергу тому, що з ними корелює (схоже змінюється) і місцевий український ринок акцій. Широкий фондовий індекс США, S&P 500 додав ще 0,15%, і разом з відомим вузьким індексом Dow Jones оновив свій історичний максимум. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 зріс на 0,7%, і, незважаючи на свої суперечливі різкі рухи останніх пари тижнів, вийшов на хорошу траєкторію зростання. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, знизився на 0,7%. Індекс MSCI EM поки коливається коло свого локального мінімуму, який, знаходиться зовсім недалеко від його п’ятирічного максимуму.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси мало змінюються і переважно слабко знижуються; на європейські – поки, переважно, підростали. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індексів до початку біржових торгів, відразу після відкриття європейських фондових бірж, європейські фондові індекси слабко втратять. Індекс MSCI EM зростає на 0,5%.

Вчора пройшли вибори одного сенатору США від штату Алабама. В результаті Республіканська партія втратила одне місце в Сенаті на корить демократів (вперше з 1992 року в  цьому штаті). Тепер з 3 січня 2018, коли новий сенатор приступить до роботи, співвідношення голосів в Сенаті (верхній палаті Конгресу США) становитиме 51-49 на корить республіканців. Це ускладнить задачу прийняття законодавства США, яке підтримує республіканська більшість в Конгресі. Прийняття Конгресом, таким чином, податкової реформи має прискориться. В ході виборів Республіканська партія стосовно свого кандидата в штаті Алабама виявилась глибокого розколотою.

Почалось дводенне засідання по Комітету по відритим ринкам ФРС США. Результати будуть відомі сьогодні. Хоча, переважна більшість учасників фінансових ринків очікує зростання базової ставки в США на чверть відсотка за результатами засідання, що вже закладено в цінах акцій.

На суперечливому зовнішньому фоні сьогодні можна очікувати з приблизно рівними ймовірностями, як і незначного росту, так і зниження місцевого українського ринку акцій. Варто зауважити, що місцевий ринок акцій зростає вже чотири торгових сесії поспіль. Це може зіграти не на його користь. Хоча, приклад фондових ринків за океаном показує, що тривале зростання зараз не є перепоною. Там було в цьому році на ринку акцій і вісім, і дев’ять позитивних сесій поспіль, і не один раз.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 13 декабря 2017
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду