Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 06:31
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Четверг, 18 января 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1449,6-2,58%

Вчора індекс Української біржі ще незначно підріс, втративши 0,2%. Найбільш негативну динаміку цієї середи мали індексні акції «Укрнафти» (-3,2%), в той час, як ціни інших індексних паперів Української біржі змінились в абсолютному вираженні менш, ніж на 1%. Нинішня відносно невелика негативна корекція на місцевому українському ринку акцій є, дуже імовірно, наслідком його дуже бурного зростання початку цього року, коли індекс УБ додав більше 11%.

Обсяги торгів індексними акціями УБ на ринку заявок Української біржі суттєво впали в порівнянні з попередніми торговими сесіями, і були, на відміну від попередніх днів, помітно нижчими за свої середньоденні за останні півроку, рік та два. Відносно великі обсяги торгів на ринку заявок  Української біржі пройшли з ОВДП зі строками погашення на початку червня 2018 та на початку березня 2020 років.

Світові ринки акцій.

Справжніми н’юсмейкерами, як кажуть на Заході, стали американські фондові індекси. Широкий фондовий індекс США S&P 500 підріс на 0,9% і закінчив торги на рекордній відмітці 2802,6 пунктів, перейшовши лінію 2800. Відомий вузький консервативний індекс Dow Jones додав аж 322 пунктів і вперше в своїй історії перевищив відмітку у 26000 пунктів, досягши на закритті значення 26115,6!

Як вже згадувалось в попередньому огляді, такий ріст американських фондових індикаторів, який суттєво прискорився останнім часом, і йде майже безперервно, при поточних високих ринкових цінах акцій американських корпорацій сильно насторожує. Суттєва негативна корекція на цьому ринку, яка колись таки буде, через зворотній зв'язок, ймовірно, помітно вдарить по реальній економіці США, а потім негативно вплине і на інші економіки світу. Оцінки фондового ринку США у мірі ціна на прогнозований прибуток на наступні 12 міс. представлені на Рис. 1 та Рис. 2. Хорошою новиною, повторимось, є відносно помірковані оцінки акцій в Європі, а також, і може головне, те, що, ріст світової економіки в останні квартали прискорився і в 2018 році, здається, цьому росту нічого значного не загрожує.

Європейські ринки акцій вчора знижувались. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX Europe 600 втратив незначну 0,1% після росту на таку ж 0,1% попереднього дня. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, підріс на 0,4%. Серед країн, які розвиваються також поточні ринкові оцінки окремих акцій зависокі, хоча розподіл оцінок дуже нерівномірний, і є відносно дешеві папери.

Продовжується публікація звітів американських корпорацій за четвертий квартал 2017. Вчора була опублікована квартальна звітність Bank of America. Хоча в новинах популярних агенцій превалюють позитивні коментарі стосовно звітності за четвертий квартал 2017, до звітності банків США за цей період є немало запитань в частині впливу нового податкового законодавства країни на прибутки фінансових корпорацій.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські індекси мало змінюються; на європейські – зростають практично всі. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті фондові індекси Європи додадуть. Індекс MSCI EM, підростає на 0,2%, відслідковуючи, як і фондові індекси Європи, позитивний результат вчорашніх торгів на Уолл-Стріт.

Позитивні  результати торгів в США та й, в цілому в світі, дають додаткову підтримку місцевому українському ринку акцій. Три негативні торгові сесії зниження на Українській біржі, видається, в сполученні з позитивною динамікою на світових ринках акцій, більше вказують на позитивний результат торгів на УБ сьогодні. Хоча з практики, (звернемось до кінця вересня-початку жовтня 2017 року), ще, імовірно, рано казати про стійке систематичне продовження зростання цін місцевих українських акцій.

Рис. 1

Рис. 2



·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 18 января 2018
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду