Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 19:01
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Пятница, 2 февраля 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1491,68+0,28%

Вчора індекс Української біржі втратив 0,2%. Це відбулось  через  суттєву  просадку цін  акцій  «Укрнафти»   (-5,1%), які чотири з п’яти торгових днів, були основною рушійною силою руху індикатору УБ вверх. До цього ці папери протягом дев’яти торгових сесій знижувались, і, з них, вісім з цих торгових сесій – суттєво, просаджуючи індекс Української біржі вниз. І це – після росту цін акцій початку року. Щось ці папери «Укрнафти» дуже сильно рухаються в ціні останнім часом: то уверх, то вниз, то знову вся ця історія повторюється.

А взагалі, за результатами торгової сесії три індексні папери Української біржі зросли в ціні, два – знизились. Знову звернув на себе увагу Райффайзен банк Аваль, ціна акцій якого додала ще 1,0%, закріпившись на відмітці 0,306 грн. Можливо, хтось, очікує непогані дивіденди банку за результатами 2017 року. Фінансові результати Райффайзен банк Аваль були дуже сильними в перші три квартали минулого року. Рентабельність власного капіталу банку в річному вираженні майже досягала фантастичні 60%! Згідно з офіційними даними, розміщеними на сайті НБУ, в перші два місяці четвертого кварталу ситуація для РБА була менш вдалою, проте, можливо все виправилось в грудні. В усякому випадку фінансовий результат банку в 2017 буде кращим за результат 2016. Банк почав кредитувати, що в сукупності з меншими прибутками в жовтні та листопаді 2017, можливо, призведе до дещо менших дивідендів за результатами минулого року, ніж за результатами 2016. Адже для нарощення кредитування, банку необхідно буде мати більший регулятивний капітал.

Було помітне зниження ціни акцій «Донбасенерго» (-2,8%). Два інших індексних папери Української біржі незначно підросли в ціні.

Помітним також було зниження березневого ф’ючерсу на індекс Української біржі – мінус 3,8%. Значення ф’ючерсу та самого індексу УБ тепер майже зрівнялись.

Обсяги торгів індексними акціями УБ на ринку заявок Української біржі ще помітно знизились. Вчора був перший день за останні два тижні, коли вони стали нижчими за свої середньоденні значення за останні півроку, рік та два. З не індексних акцій торгували практично лише акціями «Азовсталі» з помітними обсягами – майже на рівні індексних паперів. Обсяги торгів ОВДП на ринку заявок Української біржі значно зросли, в першу чергу з «короткими» дисконтними ОВДП з терміном погашення 28.02.2018. Також третій день підряд залишився примітним у відношенні до обсягів торгів на ринку заявок УБ державний борговий папір з терміном погашення 11.04.2018.

Основні світові фондові індекси вчора мали більше несильну негативну динаміку.

Широкий фондовий індекс США S&P 500 знизився на суто символічні 0,06%, композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, втратив 0,5% і нівелював ріст попереднього дня на ті ж 0,5%. Таке ж зниження, 0,5%, мав і широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600, але тут свою негативну роль, окрім іншого, зіграло і помітне посилення євро. Примітним було зниження німецького фондового індексу DAX (індекс всього з тридцяти акцій) на 1,4%.

Звертає на себе увагу зростання дохідності 10-и річних державних облігацій США до відмітки майже 2,79%, найвищого рівня з квітня 2014. Над ринком облігацій США висить загроза три, а може і чотири разового підвищення базової ставки ФРС США в 2018 році. Ріст відсоткових ставок негативний і для ринку акцій.

Алан Грінспен, найбільш відомий з останніх керівників ФРС, якому вже 91 рік, в інтерв’ю Bloomberg два дні назад сказав, що бачить дві великі «бульки» на фінансовому ринку США: в облігаціях та акціях. Причому в облігаціях – «булька» більш критична. Звичайно, людина у такому віці, навіть при постійному тренуванні мозку, вже втрачає в значній мірі свіжість сприйняття, але ці думки до певної міри перекликаються з думками ряду інших, значно молодших, фахівців фінансових ринків.

Після зростання відсоткової ставки по 10-и річним паперам Японії до 0,1% при цільовому значенні банку Японії 0%, Банк Японії розпочав необмежену купівлю державних облігацій країни при фіксованій відсотковій ставці з термінами погашення від 5-и до 10-и років.

Сьогодні будуть опубліковані офіційні дані по ринку праці в США за грудень 2017. Зараз найбільш значимим показником в звіті є не рівень створення робочих місць чи безробіття в країні, а зростання почасової оплати праці, яке опосередковано вказує на зміну інфляції.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси переважно знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів до початку біржових торгів,  на відкритті фондові індекси Європи, втратять. Хоча, по правді кажучи, вчора була зранку протилежна картина - ріст, який змінився на зниження протягом дня. Так що абсолютизувати ранішні показники не варто. Зранку індекс MSCI EM, знижується на 0,4-0,5%.

Ситуація, як з точки зору суто місцевого українського ринку акцій, так і світових фондових ринків, зараз є доволі невизначеною. Тому трейдерам на УБ варто бути готовими до будь-якого сценарію торгів: як до росту, так і зниження.



·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 2 февраля 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний коментарий
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду