Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 14:26
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Вторник, 6 февраля 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Падение
Индекс UX по итогам дня: 1450,93-2,98%

Вчора, в перший день цього тижня, індекс Української біржі підріс ще на 0,2%. Причому, це відбулось всупереч продовження негативної корекції на світових фондових ринках, яка посилилась. Майже всю вчорашню торгову сесію індекс Української біржі провів в «червоній зоні» з зовсім невеликими втратами, але буквально на останніх хвилинах торгів, трохи додавши, вийшов в плюс. Вчорашній ріст індикатору УБ мав місце завдяки сильному росту однієї індексної акції: «Мотор Січі», яка зросла в ціні цього понеділка на 2,9%. Інші чотири індексних акції за результатами вчорашніх торгів знизились в ціні. Ціни акцій «Центренерго» знизились на 1,8%, Райффайзен банк Аваль – на 1,6%, «Укрнафти» - на 1,0%.

 Обсяги торгів індексними акціями УБ на ринку заявок Української біржі були помітно нижчими в порівнянні з обсягами минулої п’ятниці. Вони вперше за тривалий час стали трохи більш ніж вдвічі, нижчими за свої середньоденні значення за останні півроку, рік та два. Більша частина цих вчорашніх обсягів прийшлась на торги акціями Райффайзен банк Аваль. Обсяги торгів не індексними акціями на ринку заявок УБ вчора (крім акцій фондів) були незначними. Вчора на ринку заявок УБ пройшли угоди з рядом акціями ряду емітентів, але при невеликих обсягах торгів.

 Невеликі обсяги торгів можна інтерпретувати позитивно. Значить, учасники ринку акцій вірять у подальше зростання місцевого ринку акцій і не спішать продавати належні їм цінні папери. Об’єктивний фактор, підтримка цій думці, – дуже невисокі, а точніше малі, поточні ринкові коефіцієнти емітентів по очікуваним на 2017 рік та й 2018 рік прибуткам.

 Обсяги торгів ОВДП на ринку заявок Української біржі теж знизились, але залишились значними.  Найбільшими, як і минулої п’ятниці, були обсяги торгів «короткими» дисконтними державними паперами з терміном погашення 28.02.2018.

 Вчора, як вже зазначалось на початку огляду, світові ринки акцій суттєво коригувались донизу.

 Найбільше цього понеділка втратили фондові індекси США. Широкий фондовий індекс США S&P 500 можна сказати обвалився на 4,1%, а вузький консервативний Dow Jones втратив відразу 1175 пунктів (4,6%). В мінімумі дня негативна зміна індексу Dow складала 1500 пунктів. Зміна індексу S&P 500 з початку 2018 року стала негативною, при тому, що цей індикатор з 31.12.2017 вже підростав суттєво більше 5%. Від піку кінця січня цього року він втратив вже 7%, а вчорашня його зміна в термінах відсотків стала гіршим показником за останні шість років, з серпня 2011. Зміна індексу Dow Jones з початку року теж стала негативною. Він опустився нижче відмітки у 25000 пунктів.

 Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, втратив 1,75%, а широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 - 1,6%.

Ріст дохідностей державних облігацій США зупинився завдяки розпродажам на ринках акцій. Інвестори та керуючі фондів частково «перекладались» тимчасово в облігації. Однак, ріст цін і зменшення дохідностей 10-и річних державних паперів США були незначними.

Імовірне прискорення інфляції та можливий більший ріст відсоткових ставок в спученні з високими поточними оцінками фондового ринку США і його перекупленністю є причиною зниження на ринку акцій США, яке багато хто з фахівців вважає поки тимчасовим. Немало банкірів та керуючих фондами все ще рекомендують інвесторам віддавати перевагу акціям, хоча й попереджають про можливу серйозну волатильність цін акцій в 2018 в новому середовищі.

На ринках акцій країн, які розвиваються, тим часом спостерігається найбільший відтік коштів інвесторів з часу президентських виборів в США в 2016 році.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси знову, переважно  знижуються; на європейські – знижуються сильно, «доганяючи» вчорашнє зниження на американському ринку акцій. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті фондові індекси Європи, сильно втратять. Зранку індекс MSCI EM, знижується ще на суттєві 3,0%. Азійські ринки акцій сьогодні суттєво просідають.

Лишається слово в слово повторити тезу з минулого огляду. Негативний зовнішній фон спричинить сьогодні тиск вниз і на місцевий український ринок акцій. Однак, хорошою новиною в цьому відношенні є вчорашній ріст індексу УБ. До цього можна додати низькі поточні ринкові оцінки акцій емітентів, які котируються на місцевих біржах. Тому, помітно більше схиляючись до не дуже великої негативної корекції індексу Української біржі сьогодні, варто зазначити, що є вже менші, ніж учора зранку, але все ж якісь шанси і на продовження росту основного місцевого фондового індикатору цього дня, і ще кращі на те, що зниження, якщо воно буде на УБ сьогодні, – буде дуже поміркованим.





·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 6 февраля 2018
Падение
1 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринкуПадение
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду