Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 04:51
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Среда, 7 февраля 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1467,99+1,18%

Вчора індекс Української біржі, слідуючи загальному негативному тренду на світових фондових ринках, знизився на 3,0%. Чотири індексних акції УБ знизились в ціні (по цінам закриття), одна, Райффайзен банк Аваль – підросла. Ріст ціни акцій банку склав 0,9%. Хоча, в ході вчорашніх торгів цей папір помітно знижувався в ціні - до 2,0%, проте ближче до завершення торгової сесії йому вдалось «відновитись» і вийти в «плюс». Найбільші втрати понесли маловпливові індексні акції «Донбасенерго» (-8,8%). Ціна акцій «Укрнафти» знизилась на 4,7%, «Мотор Січі» і «Центренерго» - обох на 3,9%.

Якщо говорити про причини вчорашнього зниження на місцевому ринку акцій, то слід ще раз повторити, – це негативна динаміка на світових фондових ринках.

Обсяги торгів індексними акціями УБ на ринку заявок Української біржі дуже суттєво підскочили в порівнянні з кількома попередніми торговими сесіями, і більш, ніж в три рази, перевищили свої середньоденні значення за останні півроку, рік та два. Більше половини, а точніше 56% цих обсягів склали торги акціями Райффайзен банк Аваль. Був майже десяток інших емітентів, акції яких торгувались на ринку заявок УБ (крім акцій фондів). Однак, обсяги торгів цими паперами були суттєво меншими, ніж торги індексними акціями біржі.

Обсяги торгів ОВДП на ринку заявок Української біржі ще знизились, але залишились значними.  Найбільшими, були обсяги торгів державними паперами з термінами погашення 06.06.2018 та 14.08.2019.

Світові ринки акцій торгувались з великими змінами, але в різних напрямках. Американським фондовим індексам вдалось суттєво відновитись.

Фондові індекси США після глибокого провалу днем раніше почали торгову сесію цього вівторка в помітному «червоному», потім спробували відновитись і вийшли в плюс, потім знову просіли, але, врешті решт, закінчили торги в хорошому плюсі. Широкий фондовий індекс США S&P 500 додав за результатами торгів 1,7%. Вузький індекс 30-и найбільших компаній США Dow Jones підріс на 2,3% або 567 пунктів. На початку торгів він втрачав приблизну таку ж величину. А от широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 знизився на 2,4%.  Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, зазнав цього вівторка найбільших втрат, «скинувши» 2,7%. Торги акціями, які входять до індексного кошику обох індексів закінчились чи, переважно закінчились, до відновлення і зростання фондових індексів США. Два останніх фондових індикатори втратили від своїх максимумів від 26 січня 2018 відповідно 6,9% та 7,6%.

По правді кажучи, негативна корекція на фондовому ринку США є здоровим явищем. (Це, незважаючи на те, що багато хто з учасників фондового ринку США лає такий різкий провал в цінах акцій). Прискорення і так швидкого росту фондових індикаторів цієї країни при доволі високих цінах акцій виглядало, м’яко кажучи, не дуже добре. Тож певний відкат назад цьому ринку абсолютно не завадить. Більш цікавим питанням є те, що буде після корекції. Чи закінчилась вона вчора? Чи це є зміна тренду? Імовірно, щодо до останнього - до певної міри так. Імовірно, що фондові ринки вже не будуть так швидко зростати. Але видається, що праві ті, хто вважає, що фондові індекси ще підуть наверх, хоча й більш обережними темпами і, імовірно, досягнуть ще вищих піків, ніж до останнього зниження. (Хоча щодо піків - це ще поки ще під певним питанням.) Поки немає ні рецесії, ні досить високих ставок по борговим інструментам, ні високої інфляції. Є просто дещо роздуті ціни американських акцій і був нездоровий, швидкий ріст їх цін. Ось - майже все. Майже – тому що ціни акцій в США – завищені, а нормалізація грошово-кредитної політики центробанків західних країн все ж не за горами, а в США вона вже почалась. В США, імовірно незабаром дійде і до прийнятного рівня, 2%, і показник базової інфляції в мірі ФРС (базовий дефлятор особистого споживання).

 Є і такий феномен, як значний відрив уверх в ринкових оцінках фондового ринку США по відношенню до інших фондових ринків, – набагато більший за звичайний.

 Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси помітно знижуються; на європейські – суттєво підростають, «доганяючи» вчорашній вечірній для Європи ріст на американському ринку акцій. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті європейські фондові індекси значно додадуть. Зранку індекс MSCI EM, несильно зростає, приплюсовуючи 0,2%. Проте, імовірно протягом дня ситуація з цим фондовим індикатором зміниться на краще.

 Враховуючи ситуацію на світових ринках акцій, сьогодні варто було б на перший погляд розраховувати на помітний ріст і на місцевому українському ринку акцій. Проте, враховуючи, що місцевий ринок акцій часто «відпрацьовує» загальносвітові тренди з певним часовим лагом – це не є доконаним фактом. Тому, трейдерам на місцевому фондовому ринку варто бути готовими до будь-якого сценарію торгів. Та все ж ріст – все ж видається дещо більш імовірним.




·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 7 февраля 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду