Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 21:02
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Четверг, 8 февраля 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1460,08-0,54%

Вчора індекс Української біржі частково відновився після зниження днем раніше, і підріс на 1,2%. Рух відбувався в лінії з загальносвітовим трендом, який був саме на той момент. Динаміка змін в окремих індексних акціях УБ була значна і різна. Найбільше додали в ціні акції «Мотор Січі» - 4,1%. Також суттєво зросла ціна акцій Райффайзен банк Аваль – на 2,75%. Однак акції «Укрнафти» цієї середи втратили 4,3%, а «Донбасенерго» - 1,8%. Мало змінилась ціна лише акцій «Центренерго» (-0,3%).

Обсяги торгів індексними акціями УБ на ринку заявок Української біржі збереглись на дуже хорошому, як для останніх років, рівні, більш, ніж в три рази, перевищивши свої середньоденні значення за останні півроку, рік та два. На відміну від попередньої торгової сесії, ці обсяги були забезпечені торгами вже трьома індексними паперами: Райффайзен банк Аваль, «Центеренрго» та «Укрнафти», що приємно радує. Як і днем раніше, була множина емітентів (вчора – сім, крім акцій фондів), акції яких не входять до індексного кошику УБ, але торгувались на ринку заявок УБ. З цих емітентів виділявся за обсягами Авдіївський коксохімічний завод (як і кількома днями раніше). Обсяги торгів на ринку заявок УБ іншими не індексними акціями були суттєво меншими, ніж торги індексними акціями Української біржі.

Обсяги торгів ОВДП на ринку заявок Української біржі були значними, але не рекордними. Торгували державними паперами з термінами погашення 11.04.2018, 28.02.2018 (як і на минулому тижні) та 04.03.2020.

Вчора світові фондові індекси пробували відновитись, проте у ряду фонлових індикаторів цього не вийшло.

Широкий фондовий індекс США S&P 500 знизився за результатами торгів на 0,5% після росту – відновлення днем раніше на 1,7%. На початку торгової сесії цієї середи індекс S&P 500 додавав до 1,2%, проте в результаті все ж таки втратив.  Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 додав 2,0% «доганяючи» зростання на американському ринку акцій днем раніше. Він майже відновив свої втрати попереднього дня – 2,4%. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, знизився  на 0,2%. Він, як і фондовий індекс США S&P 500, по ходу вчорашніх торгів переважно додавав, зростаючи до 0,2%.

На фондові індекси США вчора негативно подіяло зростання відсоткових ставок, які по 10-и річним державним облігаціям цієї країни повернулись до відмітки у 2,845%. Це зростання дохідностей послідувало за невиразним аукціоном з продажу Мінфіном США 10-и річних облігацій країни. Попит на ці папери був слабкуватим. Деякі учасники фондового ринку США також винять у підвищеній волатильності фондових індексів США останніми днями складні фінансові продукти, побудовані на деривативах, та комп’ютерну алгоритмічну торгівлю.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси то зростають, то  знижуються; на європейські – переважно знижуються. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті європейські фондові індекси несильно, але все ж знизяться. Зранку індекс MSCI EM знижується ще на 0,1%. Проте, здається, враховуючи і вчорашню його динаміку, цей фондовий індекс поступово стабілізується. Хоча, це може бути лише тимчасовою зупинкою перед подальшим зниженням або ж, навпаки, початком нового росту. На індекс MSCI EM зараз дещо тисне вниз недавній суттєвий відтік коштів інвесторів, які вкладали кошти в акції країн, які розвиваються. Так що рух індексу MSCI EM все ще, можливо, відбувається, по інерції, під впливом цього відтоку.

Враховуючи ситуацію на світових ринках акцій, трейдерам на Українській біржі сьогодні варто бути готовим до різних сценаріїв торгів, на місцевому українському ринку акцій. Проте, слід враховувати дуже низькі ринкові коефіцієнти місцевих емітентів, що сильно «грає в плюс» для місцевих акцій, і зараз більшу схильність місцевого ринку акцій до росту.




·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 8 февраля 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду