Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 08:38
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Четверг, 22 февраля 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1493,33+1,07%

Вчора індекс Української біржі нарешті підріс помітно – на 0,9%. Всі п’ять індексних акцій УБ закінчили торги в плюсі. Більше всього додали маловпливові акції «Донбасенерго» - 4,5%. Знову підросла ціна акцій Райффайзен банк Аваль (+1,0%), які були другими по зростанню. Ріст цін інших індексних паперів Української біржі був меншим.

Обсяги торгів індексними акціями УБ на ринку заявок Української біржі знову підросли і були дещо (незначно) більшими за свої середньоденні значення за останні півроку, рік та два. На ринку заявок УБ торгували ще пайовими паперами восьми «не індексних» емітентів. Непоганими були обсяги торгів не індексними паперами Миронівського хлібопродукту, меншими – акціями шахтоуправління  «Покровське» та «Азовсталі». Торги іншими акціями, з тих, які торгувались пройшли з малими та зовсім малими обсягами.

На ринку заявок Української біржі були непогані обсяги торгів ОВДП. Торгували п’ятьма випусками боргових державних паперів. Солідні обсяги торгів були короткостроковими дисконтними паперами з терміном погашення 23.05.2018 та 15.08.2018 (цей папір торгувався добре і днем раніше) та середньостроковими відсотковими ОВДП з терміном погашення 11.07.2018. Обсяги торгів більш «дальніми» ОВДП з термінами погашення 10.04.2019 та 02.07.2019 були незначними.

З новин місцевих емітентів. «Центренерго» приступило до пуско-наладки блоку №4 Трипільської ТЕС, який переводиться на спалювання вугілля газової групи. Новина слабко позитивна для емітента.

Фонд держмайна 20 березня виставить на аукціон 25% «Одесаобленерго» зі стартовою ціною 149,1 млн. грн.

Світові ринки акцій. Про них згадується в цьому огляді тому, що вони мають значний вплив на місцевий український ринок акцій. Рух на них вчора був досить різним на різних фонових майданчиках.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 знизився на 0,55% після втрати днем раніше 0,6%. Цей фондовий індикатор зростав на початку торгової сесії. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 підріс, але незначно - на 0,2%. При цьому фондові індекси різних європейських країн закінчили вчорашній торговий день різнонаправленим рухом. Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM, додав досить помітні 1,3% після своєї невеликої паузи у відновленні. В подальшому будемо бачити наскільки системним є цей рух уверх.

На фондові індекси США негативно подіяли публікація останнього протоколу засідання Комітету по відкритим ринкам ФРС, який визначає монетарну політику в США. Комітет бачить перспективу пришвидшення економічного росту та інфляції в США в 2018. Комітет очікує досягнення інфляції в США за своєю мірою у 2% цього року, проте не бачить, щоб найближчим часом інфляція в США буде зависокою. Після цієї публікації дохідність 10-и річних державних облігацій США досягла відмітки 2,95% і оновила свій 4-и річний максимум. На зкриття ринку дохідність закріпилась на відмітці 2,935%, чого не було раніше в останні роки. Долар, на фоні публікації протоколу Комітету ФРС, продовжив локальне по часу укріплення.

Також були опубліковані дані по композитному (тобто по всіх секторах економіки) індексу менеджерів закупівель в США (PMI) за версією IHS Markit. Індикатор досяг відмітки 55,9 – найвищої за два роки. Він «передбачає» наступний економічний ріст в країні.

Наразі все більше економістів банків очікують чотирикратне підвищення базової ставки в США цього року. До фахівців Goldman Sachs та JPMorgan Chase останнім часом приєднались економісти UBS, Nomura Securities і прогнозної групи Oxford Economics. При цьому фахівці Goldman Sachs та JPMorgan Chase відзначили ще більшу впевненість в чотирикратному підйомі базової ставки в США цього року.

Підйом ставки призводить до більш швидкого зростання ринкових відсоткових ставок, і, сам по собі, негативний для цін облігацій та акцій. Для цін останніх, щоправда, може бути більш важливим чинником прискорення зростання корпоративних прибутків, внаслідок зростання економіки, - чинник, який може переважувати.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси знижуються (очевидно на фоні росту відсоткових ставок в США). Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті європейські фондові індекси помітно втратять. Зранку індекс MSCI EM втрачає 0,9%.

Після вчорашнього росту на УБ та на не позитивному для цін акцій зовнішньому фоні, дещо більш імовірним видається зниження в середньому і цін місцевих індексних акцій сьогодні.


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 22 февраля 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду