Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Середа, 24.04.2024 14:28
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Среда, 11 апреля 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1773,49+2,5%

Вчора індекс Української біржі знизився на незначну 0,1%. Вчорашній рух індикатору УБ виглядав доволі логічним після чотирьох останніх попередніх торгових сесій зростання підряд, за результатами яких індекс Української біржі додав в сумі 4,0%. І це, останнє, ще й приймаючи до уваги суперечливі рухи основних світових фондових індексів в останній проміжок часу. Імовірно, саме тому вчора, коли світові фондові індекси зростали, відновлювались після певного зниження минулої п’ятниці та слабкого росту цього понеділка, основний місцевий фондовий індекс «взяв перепочинок».

Однак, це невелике вчорашнє зниження індексу УБ ніяк не відобразилось не тільки на технічній картині індикатору Української біржі, але й на цінах більшості індексних акцій УБ, ціни чотирьох з яких за результатами торгів цього вівторка підросли. Негативний результат індексу Української біржі вчора був зумовлений, по суті, зниженням ціни лише однієї акції, «Мотор Січі», яка минулого дня втратила 2,25%. Негативний внесок акцій «Турбоатому» (-0,4%) був мінімальним. Найбільше ж вчора зросли в ціні індексні акції «Центренерго» (+1,6%), «Укрнафти» (+1,4%) та Райффайзен банк Аваль (+1,3%). Так потихеньку, потихеньку акції банку та «Центернерго» додавали і додавали, і досягли солідних значень: відповідно більше 0,35 гривень за акцію та майже 20 гривень за акцію.

Обсяги торгів індексними акціями Української біржі на ринку заявок УБ, вчора приблизно збереглись на рівні попередньої торгової сесії, і були майже в два рази вище середніх за останні півроку, рік та два в грошовому вираженні, і дещо меншими, якщо їх брати з корекцією на ріст індексу УБ за останній час (тобто більш правильно - в еквіваленті кількості акцій).

Вчора на ринку заявок УБ пройшли торги акціями семи «не індексних» емітентів, в переважній більшості з невеликим обсягами. Суттєвий обсяг торгів вчора був акціями Крюківського вагонобудівного заводу, помітний - Миронівського хлібопродукту.

Обсяги торгів ОВДП на ринку заявок Української біржі вчора були на рівні дещо нижче середніх за останні місяці. Всього торгувались чотири випуски ОВДП, але два з них з крихітними обсягами та й то, здавалось би, по дивним низьким цінам. Проте пояснення просте - це державні папери з відшкодування ПДВ з погашенням в 2019 році. Найбільший же обсяг торгів вчора був з найбільш популярними в останній час на цьому ринку ОВДП з погашенням 11.07.2018.

Світові ринки акцій. Про них згадується в цьому огляді тому, що вони мають значний вплив на місцевий український ринок акцій, принаймні на ціни індексних паперів Української біржі та акцій Миронівського хлібопродукту та ще, можливо, Крюківського вагонзаводу.

Після обміну мирними заявами стосовно торгового конфлікту США та Китаю лідерів обох країн в понеділок та вчора, не дивно, що фондові індекси США та Європи вчора відігрували свої втрати останніх днів.

Вчора широкий фондовий індекс США S&P 500 підріс на відчутні 1,7%. Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600, який знизився в попередні дні незначно, та ще на фоні вчорашнього укріплення євро (негативного для цін європейських акцій), цього вівторка природно додав менше – 0,8%.  Композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM зріс трохи більше – на 1,05%.

Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси знижуються, на європейські торгуються різнонаправлено. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті європейські фондові індекси несильно знизяться. Зранку індекс MSCI EM мало змінюється.

Стратеги Morgan Stanley знизили цільові значення для основних семи азійських ринків акцій. Згідно з їх звітом, фондовим індексам семи країн регіону, включаючи Японію, Гонконг та Китай, навряд чи удасться цього року досягнути піків досягнутих наприкінці січня 2018. Всьому причиною більш слабкі, ніж раніше очікувалось, дані по світовій економіці.

Аналогічно, банк RBC (Канада, стратег по фондовому ринку США Лорі Кальвазіна - Lori Calvasina), знизив цільове значення індексу США S&P 500 до 2890  на кінець 2018 року (+8,8% від значення закриття на вчора) в порівнянні з 3000, які заявляли стратеги банку раніше, на початку цього року. Це перший з 24 стратегів по фондовому ринку США, який знизив цільове значення по індексу S&P 500 в 2018.

Ситуація на зовнішніх ринках на сьогодні змішана, враховуючи і вчорашній ріст на світових ринках акцій, і сьогоднішнє невелике зниження. Індекс Української біржі вчора слабко коригувався за рахунок однієї акції. Сьогодні таке ж слабке коригування може і продовжитись. Проте, вчора також ціни більшості індексних акцій УБ зростали. Місцеві трейдери, по всьому видно, настроєні на ріст. Тому, з точки зору сьогоднішнього результату торгів на Українській біржі шальки вагів  очікувань коливаються. Здається, ріст, можливо несильний, є більш ймовірним.


·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 11 апреля 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду