Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 14:28
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Понедельник, 16 апреля 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1808,2+0,34%

Минулої п’ятниці індекс Української біржі зріс ще на 0,7%. Можливо, комусь здасться цей ріст скромним, особливо в порівнянні з попередніми торговими сесіями, але якщо зважити на кількість торгових днів в році, а це трохи менше 250, то при такому щоденному прирості, ми б отримали близько 460% річних, або ріст капіталу інвестора за рік у 5,6 разів. Зовсім «непогано». Індикатор УБ зріс на 4,0% (в перерахунку на рік при збереженні таких темпів – на 676% або 7,7 рази), а за минулий місяць – 30 календарних днів на 11,0%. Це скромніше, але теж вражає: 254% на рік або 3,5 рази примноження капіталу на річному інтервалі.

 Звичайно – все це по більшій мірі такі собі мрійливі спекуляції, адже фондові ринки не весь час зростають, нерідко бувають і падіння. Ріст же на коротких проміжках часу для фондових ринків – звичайне явище. Та за останній рік індекс Української біржі додав 72% у гривні, що дуже добре.

 Минулої п’ятниці зросли в ціні чотири індексні акції УБ з шести. Найбільше зросли ціни «індексних» акцій теплової електричної генерації: «Центренерго» та «Донбасенерго» - обидві на 2,1%. Ціни інших індексних паперів змінились в ціні на 1% і менше. Увесь ріст індексу Української біржі прийшовся в останній день минулого тижня на другу половину торгової сесії.

 Обсяги торгів індексними акціями Української біржі на ринку заявок УБ підросли, і були трохи більшими за свої середні за останні півроку, рік та два в грошовому вираженні, і, приблизно на рівні середніх, якщо їх брати їх з корекцією на ріст індексу УБ за останній час (тобто в еквіваленті кількості акцій).

На ринку заявок УБ пройшли торги акціями десяти «не індексних» емітентів. Однак, нічим особливим ці торги не відзначились. Всі папери торгувались при невеликих або малих обсягах.

 Обсяги торгів ОВДП на ринку заявок Української біржі в останній робочий день минулого тижня знову були великими. Кількість випусків, якими торгували скоротилась до чотирьох. Найбільший і дуже значний обсяг торгів прийшовся на державні папери зі строком погашення 18.04.2018, як і минулого четверга. Це дещо дивно, враховуючи, що строк їх погашення в цю середу. Другими, і теж значними за обсягами, були найбільш популярні в останній час на цьому ринку державні боргові папером з погашенням 11.07.2018. Обидва випуски ОВДП дуже активно торгувались і днем раніше. Не покидає відчуття, що хтось, щось знає, і готується до первинних аукціонів з продажу ОВДП зі збільшеними дохідностями. Та мабуть – це просто самонавіювання.

 Світові ринки акцій. Про них згадується в цьому огляді тому, що вони мали і, як правило, мають значний вплив на місцевий український ринок акцій, принаймні на ціни індексних паперів Української біржі та акцій Миронівського хлібопродукту і ще, можливо, Крюківського вагонзаводу. Хоча, здається, місцевий український фондовий ринок зараз, як кажуть «на своїй (власній) хвилі» і ігнорує зміни світових фондових індексів.

 Минулої п’ятниці світові фондові індекси вели себе дуже спокійно, мало змінюючись.

Того дня широкий фондовий індекс США S&P 500 опустився на 0,3%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 підріс на 0,1%, а от композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI втратив 0,6%.

 Сполучені Штати, також за участі Великобританії та Франції, в ніч на 14 квітня нанесли ракетний удар по трьом об’єктам в Сирії, які на думку відповідних фахівців цих країн пов’язані з виготовленням та зберіганням хімічної зброї. До цього Рада Безпеки ООН, незважаючи на значні зусилля, так і не змогла прийняти резолюцію по розслідуванню, як вважають деякі держави, хімічної атаки в сирійському місті Дума.

 Три з кількох провідних банків США: Citigroup, Wells Fargo та J.P. Morgan Chase опублікували фінансові результати за перший квартал 2018 року. Цими звітами розпочався «сезон квартальної звітності» в США. Результати банків були хорошими і перевершили сподівання аналітиків. Спочатку, після публікацій, акції банків почали зростати, проте закінчили торгову сесію зниженням, так само, як зведений індекс банківських акцій США, SPDR S&P Bank ETF (KBE) (-1,6%). Фахівці послались при цьому на те, що хорошої прибутки банків були вже закладені в цінах акцій. В цілому очікується, що на фоні фіскального стимулювання в країні, прибутки корпорацій США в першому кварталі зростуть рік до року на 17,1%, а фінансових корпорацій на 24% (дані зібрані FactSet)

 Сьогодні зранку, незважаючи на згадані військово-політичні події, ф’ючерси на американські та європейські фондові індекси помітно підростають. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті європейські фондові індекси, переважно, несильно підростуть. Зранку індекс MSCI EM втрачає 0,6%.

Таким чином, сьогодні зовнішній фон для місцевого ринку акцій змішаний. Учасники ж місцевого українського ринку акцій грають на підвищення, і поки цьому не видно кінця. Однак, ціни акцій зазвичай при середньостроковому рості не зростають кожного дня. Є і негативні паузи. Індекс Української біржі зростав вже три торгових сесії підряд, додавши за цей період 4,2%. Тому, зберігаючи позитивний настрой на середньостроковому інтервалі, не слід забувати і про те, що сьогодні чи найближчими днями, на УБ може бути денна чи дводенна невелика негативна корекція.




·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 16 апреля 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналитический обзор рынкаРост
Eavex Capital


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду