Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 17:10
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Вторник, 24 апреля 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1812,26-0,36%

Вчора індекс Української біржі на вдивовижку закінчив торги з нульовою зміною. Таке буває нечасто. Так само буває нечасто, що дві з шести акцій з індексного кошику УБ не торгувались. Інші чотири закінчили торги з позитивним результатом. Проте, в силу особливостей розрахунку індексу Української біржі, в сам результат увійшла негативна зміна ціни акцій Райффайзен банк Аваль, що і нівелювало інші позитивні зміни «індексних» паперів Української біржі. Однак, якщо бути скрупульозно точними, то індекс УБ все ж додав 0,07 пункти або 0,04%.

 За виключенням акцій «Укрнафти», які зросли в ціні 2,45%, ріст інших індексних паперів УБ, які торгувались цього понеділка не перевищив 0,6%.

 Фондові біржі: Українська біржа та ПФТС призупинили обіг акцій «Мотор Січі» через неможливість робити облікові операції з цінними паперами цього емітента. В зв’язку з цією подією операції на УБ з акціями «Мотор Січі» на біржах та позабіржовому ринку не проводились. Цінні папери компанії залишились в біржовому списку Української біржі. Служба безпеки України проводить слідчі дії в компанії «Мотор Січ». Слідчі дії відбуваються за рішенням суду.

 Голова спостережної ради «Мотор Січі» Анатолій Малиш не зміг повідомити на підставі яких рішень ведуться слідчі дії, і чи, можуть бути вони пов’язані з продажем контрольного пакету акцій «Мотор Січі» китайському власнику Beijing Skyrizon Aviation Industry Investment Co. В прес-центрі СБУ повідомили, що слідчі дії проводяться в рамках підготовки диверсії на підприємстві «Мотор Січі». Так воно чи ні - мало хто знає. Як колись сказав один персонаж відомого фільму: «Секретна служба, тому й називається секретною, щоб бути секретною». Однак, Малиш, поміж тим повідомив, що загрози проведенню загальних зборів акціонерів, які намічені на 25 квітня 2018 року, практично не існує. Так що акціонери компанії можуть спокійно брати квитки, оформлювати відрядження, довіреності, і інші необхідні для участі в загальних зборах акціонерів «Мотор Січі» документи.

 Така не зовсім звичайна подія, зрозуміло, дещо негативно вплинула на обсяг торгів індексними акціями на ринку заявок Української біржі. Однак, ці обсяги і останні три робочі дні минулого тижня були дещо нижчими за свої середньоденні значення за останні півроку, рік та два. І це пов’язане з іншими чинниками. Приблизно 70% цих вчорашніх обсягів торгів на ринку заявок УБ забезпечили торги акціями Райффайзен банк Аваль без значної зміни ціни цих акцій, як, до речі і минулої п’ятниці.

 Вчора на ринку заявок УБ пройшли торги акціями п’яти «не індексних» емітентів, однак помітні обсяги торгів (як для останніх років) були лише акціями Авдіївського коксохімічного заводу.

Обсяги торгів ОВДП на ринку заявок Української біржі минулої п’ятниці теж були малими за обсягами в грошовому вираженні. Торгувалось п’ять випусків державних цінних паперів України. Найбільш значний обсяг торгів був з погашенням 15.08.2018.

 Світові ринки акцій. Про них згадується в цьому огляді тому, що вони мали і, як правило, мають значний вплив на місцевий український ринок акцій, принаймні на ціни індексних паперів Української біржі та пайових паперів Миронівського хлібопродукту, і ще, можливо, Крюківського вагонзаводу. Опосередковано, зараз непрямо, їх динаміка впливає ціни акцій на перерахованих вище емітентів.

Широкий фондовий індекс США S&P 500 практично не змінився, додавши незначну 0,1%, широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 зріс на 0,35%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM знизився ще на 0,85%.

 Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси підростають; на європейські – торгуються різнонаправлено. Згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті європейські фондові індекси підростуть. Зранку індекс MSCI EM втрачає ще 0,1-0,2%.

 Сьогодні зовнішній фон для місцевого ринку акцій – не виразно позитивний. Та все ж настрой учасників місцевого ринку акцій на продовження росту цін місцевих акцій продовжує домінувати. Хоча темп росту цін індексних акцій з середини минулого тижня і дещо сповільнився. І все ж бажання зростати знову сьогодні може перемогти. Чи ні? Фондові ринки нерідко роблять паузи в своєму рості? Як буде сьогодні? Бажаємо вірити у позитив. Проте, місцевим трейдерам сьогодні обережність не завадить.



·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 24 апреля 2018
Падение
0 1
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Утренний комментарийРост
Svit Invest


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду