Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 18:36
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Пятница, 4 мая 2018

Аналітичний огляд ринку

КІНТО
Прогнозируемое настроение рынка: Нейтрально
Индекс UX по итогам дня: 1810,63+1,68%

Вчора індекс Української біржі відновився і підріс на 1,7% після несподіваної втрати 2,65% днем раніше. Вчорашній позитивний рух індикатору УБ був логічним після такого несподіваного провалу в кінці позаминулого дня, і на загальному суперечливому фоні торгів на зовнішніх ринках та за відсутності якихось значимих негативних місцевих українських новин.

 Також логічно, що найбільше зросла ціна акцій «Центренерго» (+3,3%) до 20,0 гривень за акцію, яка суттєво знизилась днем раніше. Другими за ростом були акції «Донбасенерго» (+3,1%). По 1,4% втратили в ціні цього четверга акції Райффайзен банк Аваль та «Укрнафти». Ціна акцій «Турбоатому» майже не змінилась.

 Імовірно, учасники ринку продовжують осмислювати квартальні результати «індексних» емітентів за перший квартал 2018.

 Урядовий комітет затвердив список 26 крупних підприємств для приватизації в поточному 2018 році. Середи них є «Центренерго» та «Турбоатом», акції яких входять до індексного кошику УБ. Список також включає п’ять обленерго, Одеський припортовий завод та ряд інших крупних підприємств України.

 Обсяг торгів індексними акціями на ринку заявок Української біржі різко знизився в порівнянні з попереднім торговим днем, і був істотно нижчим за свої середньоденні значення за останні півроку, рік та два. Якщо точніше, то вчора, в термінах еквіваленту кількості акцій, він наблизився до своїх мінімальних значень за цей період.

 На ринку заявок УБ пройшли торги акціями семи «не індексних» емітентів. Найбільшими за обсягами цього четверга були знову торги акціями Авдіївського коксохімічного заводу. Хоча при цьому, їх обсяг був і меншим, ніж у попередні дні. Ціна цих паперів знову непогано підросла на фоні інформаційного листа Barlenko Ltd. про концентрацію більше 95% акцій Авдіївського КХЗ та зазначеної в ньому максимальної ціни придбання акції коксохімічного підприємства в останні 12 місяців - 15,0 грн. за акцію. Ріст ціни Авдіївського КХЗ склав 4,2%, а кінцева ціна на закритті – 14,6 грн. за акцію.

 Обсяги торгів ОВДП на ринку заявок Української біржі були середніми, чи, дещо, нижчими за середні як для останнього часу. Торгували цього четверга трьома випусками державних паперів. Великий обсяг торгів знову прийшовся на гривневі дисконтні короткострокові ОВДП з терміном погашення 23.05.2018.

 Світові ринки акцій. Вчора у них був, переважно, негативний торговий день.

Широкий фондовий індекс США S&P 500 знизився ще на 0,2%, однак, під кінець торгів майже ліквідувавши те значне зниження, яке було у цього індикатору на їх початку (-1,6%). Широкий загальноєвропейський фондовий індекс STOXX 600 втратив 0,7%, а композитний доларовий фондовий індекс країн, які розвиваються, MSCI EM знизився на 1,2%. Очевидно, переважна більшість учасників світових ринків акцій не застали вчорашнього драматичного розвороту уверх фондового ринку США. Останній був в чомусь подібний до аналогічного розвороту, навпаки, вниз кілька днів тому. Однак, вчорашній рух уверх фондових індикаторів США прийшовся на середину торгового дня в цій країні, в той час, як різкий рух вниз кілька днів тому на останню годину торгів в США.

 Наразі учасники фондового ринку США стикаються зі сполученням трьох чинників. Першого – позитивного - хороших результатів корпорацій країни в першому кварталі 2018. З іншої сторони є чинники негативні: чітка перспектива росту відсоткових ставок і висока поточна ринкова оцінка цього ринку. В останні дні, вони також стикаються з невідомим фактором - результатом торгових переговорів США та Китаю. Все це спричиняє певну турбулентність на фондовому ринку цієї країни, а за цим ринком і на ряді інших ринків акцій світу. Однак, до волатильності ринку США, здається, також сильно додає технічний чинник. Це - рух фондових індексів США останнім часом в «боковику», що, можливо, спонукає місцевих трейдерів шукати додаткового заробітку, «рухаючи» несподівано ціни акцій, то уверх, то вниз.

 Сьогодні зранку ф’ючерси на американські фондові індекси знижуються; на європейські, навпаки, підростають, вирівнюючи вчорашню динаміку з фондовими індексами США. Зранку, згідно з IG, яка дає котирування фондових індикаторів до початку біржових торгів, сьогодні на відкритті європейські фондові індекси несильно підростуть. Зранку індекс MSCI EM знижується на незначні 0,2%.

Різкі рухи індексу Української біржі та цін окремих «індексних» акцій УБ в останні дні, вносять помітний елемент невизначеності в очікування стосовно динаміки на місцевому ринку акцій сьогодні та в найближчі торгові дні. Виникає запитання, а чи не перейшов місцевий український ринок акцій до характеру змін, які зараз спостерігаються на світових фондових ринках. Це, як вже згадувалось, -  середньостроковий рух в боковому каналі з несподіваними локальними різкими стрибками уверх і вниз. Але, також можливо, що зниження, і наступний ріст індексу УБ в пару останніх днів, був викликаний якимось локальними причинами, і тренд зростання основного місцевого фонового індикатору продовжиться. І все ж, видається, що зараз трейдерам на Української біржі необхідно бути більш обережними, ніж раніше, і готовими до різних поворотів в ході торгів протягом торгових сесій, як і на більшому часовому проміжку.



 ·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 246-73-50

Настроение рынка на 4 мая 2018
Падение
0 0
Рост
Комментарии и премаркет этого дня:
Аналітичний огляд ринку
КІНТО


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду